• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) heeft deze week de eerste halfjaarrapportage van de Rijksvertegenwoordiger voor de BES-eilanden, Wilbert Stolte, aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit is een verslag van de werkzaamheden van de Rijksoverheid in Caribisch Nederland.

Deze eerste rapportage blikt terug over de periode van 10 oktober 2010 tot 1 mei 2011, die in het teken stond van de overgang van het Antilliaanse naar het Nederlandse staatsbestel. In deze periode is veel gebeurd op de drie eilanden. Er zijn nieuwe wetten gaan gelden voor Caribisch Nederland, de Dollar is ingevoerd als wettig betaalmiddel, de nieuwe zorgverzekering en het nieuwe belastingstelsel zijn ingevoerd. Veel mensen hebben het gevoel dat er teveel is veranderd in een te kort tijdsbestek.

Vertrouwen versterken

Het vertrouwen in de nieuwe toekomst als onderdeel van Nederland is pril en kwetsbaar. De Rijksvertegenwoordiger wil zich de komende tijd inzetten om dit vertrouwen te versterken en te herstellen. Hij wil een hechte samenwerking tussen de inwoners en bestuurders van de eilanden en het Europese deel van Nederland bevorderen. Hij is ervan overtuigd dat deze samenwerking en samenhang kan worden verbeterd, als alle betrokkenen zich hiervoor inzetten en samen bouwen aan de toekomst van Caribisch Nederland.

Rapport beschikbaar
De halfjaarrapportage van de Rijksvertegenwoordiger is een openbaar stuk. Het is binnenkort in drie talen verkrijgbaar bij de RCN kantoren op de drie eilanden en te downloaden via de RCN website.

www.versgeperst.com