• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

emotioneel afscheidCURAÇAO – Oud-premier Emily de Jongh-Elhage zal terugkeren naar de Staten. Samen met voormalig minister van Justitie Magali Jacoba heeft De Jongh-Elhage besloten om ‘haar taken af te maken’. “Ik heb altijd gezegd dat ik zou terugkeren naar de Staten”, vertelt De Jongh-Elhage.

“We hebben tijdens de laatste verkiezingen acht zetels gehaald,” vertelt de oud-premier. “Ik was minister-president en had er toen geen tijd voor om naar de Staten te gaan.” De premier laat weten dat er wel twee Statenleden zijn die hiervoor hun plek moeten inleveren.

Vaststelling
“Doordat Jacoba en ik de plekken in de Staten gaan vervullen, zullen er twee mensen uit moeten. We moeten dit respecteren en we gaan erover praten in de partij.” Volgens De Jongh-Elhage is het niet duidelijk wanneer dit precies gaat gebeuren. “Het zal niet binnen nu en twee weken zijn, maar ik ben er wel klaar voor. Dat het gaat gebeuren staat in ieder geval vast.”

Onjuiste beslissing
“De mensen van het volk vinden het niet zo’n goede beslissing dat ik niet gelijk mijn plek heb ingenomen in de Staten. Maar ik heb meteen toen ik leider werd gezegd dat ik zou terugkeren. Ik heb geen haast want we hebben acht goede mensen, maar het gaat gebeuren,” aldus De Jongh-Elhage.

15 reacties op “Emily toch naar de Staten”

 1. @Evelien Oke anto koet ke koet kon ku bo mire, PAR Emily mester di un bon opvolger nobo. Abo tin un otro alternativa.di un hende ku por bira susesor di sra de Jongh anto. Un hende studia kapabel y ku eksperensha pa bira premier di Korsou. Pasobra si PAR no tuma e desishon ey na tempu anto proximo elekshon nan ta morto meskos ku partida democrat.

 2. @ Viro, bedoel je soms die lisa Dindial die ons heeft opgescheept met twee oude daf brandweerwagens die het niet doen, de 1 had al een gescheurde tank, de ander nog meer gebreken! ze hoort voor de rechtbank gedaagd te worden! waar de blijft de anderhalf miljoen guldens waarmee deze 2 ouwe bakken uit het kerkhof van de Rotterdamse brandweer gehaald zijn? dezelfde Dindial die bij hoog en laag blijft volhouden dat die brandweer autos splinterniew waren? dezelfde lisa Dindial die zich door groenteboer Gois haar moeder laat koberen? dé lisa dindial die bepaalde mensen gewoon niets te zeggen had toen ze gezaghebber was, want die bepaalde mensen haden schijt aan haar, absoluut geen respect voor haar. De PAR is langzaam maar zeker aan het doodbloeden. geloof het of niet! dat komt ervan als je in de waan bent en leeft de koningin van al die tóén slapende Curacaoenaar te zijn, want emily is echt niet pienter genoeg voor de politiek, vriend en vijand zijn daar op de hoogte van Vito.

 3. Emily na unda?!

  ata ko’i ….
  whaaaaahahahahahahahaha

 4. Als ik Emily de Jongh zou zijn, zou ik LIsa Dindial naar voren hebben geschoven en als Premier en zij als tweede man voor de PAR. Met alle respect voor haar bewezen diensten voor de PAR en de bevolking van Curacao. Mevr. Dindial was gezaghebber en is deskundig genoeg om als een soort bruggenbouwer te fungeren op het moment dat het nodig is, en ze heeft goed papieren voor dat werk en een nieuwete samenstellen regering na de volgende verkiezingen vermoedelijk begin 2012. Ik ben geen aanhanger van PAR en ook geen enkel politieke partij maar dit is mijn toekomst visie. PARen PNP komen terug in de volgende regering dat is mijn voorspelling.

 5. Niet vergeten dat zij heel weten van aantal zaken. Ze hebben niet geregeerde maar wel gezorgd dat een beetje geld in de kas.

 6. hahahah alemaal par mensen hier……. nu emily naar de staten gaat. gaat de bevolking van curacao zien dat ze totaal geen kennis van nik heeft.
  en dat ze mensen over haar heen laat lopen drm is curacao nu een chaos.
  zoals cooper zegt gaat deze regering De boel opruimen!!!!!!!!!!!!
  En geloof me de bevolking staat achter de regering

 7. Wel wel wel nu gaan de Hollandse paristas achter komen hoe dom
  Emily wel niet is. Jullie hadden alles voormekkaar alle illigale verguningen regelde Emily voor jullie om alles over te nemen. Het is voorbij nu staan wij de volk voor onze toebehoren,ga maar lekker terug naar nederland. Wiels je mag haar hebben wij verklaren Emily vogelvrij,ga je gang maar…

 8. Goed zo!
  The big show is over.
  Werd langzamerhand hoogste tijd.
  Laat je zeker niet kennen dame en bereid je ook goed voor.

 9. Eindelijk worden wij verlost. Heel goed Emily laat de vossen niet alles leegplunderen!

 10. Nou ik vind dat het nou weI zoetjes aan tijd wordt dat U terugkomt Mevr. Emily.
  Inplaats van de vinger te wijzen naar wie een boef is en wie mensen manipuleren terwijl zij dat zelf zijn wordt het tijd dat er een eind aan moet komen. Denk aan hoe wij de criminaliteit, de werkloosheid en corruptie binnen de regeing moet oplossen als pais korsow nobo. Daarvoor hebbben wij gestemd .

 11. i guess schooling is over , wise decision first the knowledge then the job.

 12. KLAP KLAP KLAP KLAP KLAP……. niet te hard klappen anders denken ze dat ik een PAR aanhanger ben…. maar beter wat verstand en iemand met ervaring dan de sjappies die er nu zitten met hun corrupte en verloren businesses

 13. “Emily toch naar de Staten”???..huh!! uuummmm!! Hmmmmmmm!!!….Goed voorbereiden he mevr. Elhage…In iedergeval zoals heer Wiels zich heeft voorbereid..Ik dacht dat je nooit meer zou komen..!

 14. Helemaal goed mevr. Elhage.
  Graag tegengeluid geven aan ordinaire Wiels en consorten.
  Chapeau!!

 15. Ben er blij mee. Het werd eens tijd. Laten jullie je stem horen!