• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Lechi di Mama Kòrsou (FLMK) ondersteunt al dertig jaar moeders die borstvoeding willen geven en vierde het 30-jarig bestaan in het paleis van de Gouverneur. “Mensen zijn bang om mensen te steunen die borstvoeding geven”, vertelde voorzitter Monique van Hoop Bulo.

De feestelijke ceremonie begon met een speech van de oprichter Martha Gillen over de oprichting van de stichting. In de voordracht van Van Hoop Bulo werd stilgestaan bij moeders die langer dan zes maanden hun kind borstvoeding geven.

Felicitatie
De voorzitter greep de gelegenheid aan om Justine Heyden te feliciteren, die haar 11 maanden oude dochter nog steeds uitsluitend moedermelk geeft, naast haar drukke baan. FLMK feliciteerde de familie met het succes en beloonde hen met een overnachting in het Hyatt Hotel.

7-jarige
De 7-jarige jongen die nog steeds borstvoeding krijgt, werd beloond met een cadeau. De avond werd vervolgens afgesloten door vroedvrouw Susanne Schotborg die afsloot met de gedachte dat het ‘Curaçaose kind een goede toekomst verdient die begint met moedermelk’.

11 reacties op “7-jarige Curaçaoënaar nog borstvoeding”

 1. Ben blij dat Michiel als bioloog een reactie geeft. Wij zijn in de Westerse Maatschappij de natuurlijke en meest logische handelingen kwijt. Net als met ons eten, drinken en bevallingen etc. Deze moeder zou kunnen overwegen om pasgeboren baby’s te helpen die geen moedermelk krijgen doordat hun moeder dat om een of andere reden niet kan geven. Afhankelijk van de behoefte is een melkbank mogelijk bij het SEHOS.

 2. 7 jaar! is dit sensatie journalistiek?
  Misschien kan deze moeder (als dit verhaal echt waar is) en ze toch veel tijd over heeft andere moeders helpen om borstvoeding te kunnen geven of zelfs andere moeders die het echt nodig hebben van moedermelk voorzien!
  Misschien kan jeugdzorg haar adviseren hoe verder na 7 jaar de borstvoeding.

 3. Bij “gewone” mensen die nog niet van hun natuur zijn verwijderd zoals mensen in de Westerse maatschappij, wordt altijd borstvoeding gegeven aan kinderen tot 4-5 jaar oud. Met inderdaad een variatie naar boven (tot 7-8 jaar, daarna wordt het moeilijk omdat het MELKgebit verdwijnt, waarom zou het toch melkgebit heten?) en naar beneden (2-3 jaar).

  Genoeg wetenschappelijk materiaal hierover te lezen. Dus niet zo snel oordelen lezers!

 4. Gaat moeder mee naar school en later mee naar een job? Birstvoeding is OK maar 7 lichtelijk overdreven.

 5. Ik zie de jongen al zuigen aan de borst, wat walgelijk is dat.

 6. ????????????????????????????????????????? Hoelang zal die aan de borst(mogen.willen) blijven dan??,,,,,

 7. Ik weet al welk drankje hij krijgt als hij afstudeert van de lagere school…Got milk?

 8. Afwijkingen op Curacao komen gewoon regelmatig voor.
  Kijk maar naar Schotte die is nog steeds aan het puberen. En de huidige regering heeft de uitstraling van een kleuterklas.

 9. Dit is toch een trieste verhaal om te lezen! Ben ik nu gek? Borstvoeding geven is perfect maar dit is echt belachelijk!

 10. 7 jaar en dan nog borstvoeding is niet gezond in het proces naar puber worden!! Schandalig dat dit beloond wordt.

 11. Weet niet wat ik hiervan moet denken, 7 jaar en dan nog aan de borst van je moeder…. Alsof dat een gezonde situatie is en dat men het nog gaat belonen ook.