• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels heeft zich voor zijn reis naar Nederland goed voorbereid op debatten met PVV-politicus Eric Lucassen. Dat zei Wiels gisteren in het programma ‘Vandaag & Morgen’ bij Paradise FM. Wiels is in Nederland voor het Parlementair Koninkrijksoverleg.

“We wisten dat hij alles zou aangrijpen om te provoceren, daarom hebben we afgesproken rustig te blijven en niet op zijn provocaties in te gaan”, aldus Wiels in het programma. “Tijdens het openingsdebat begon Lucassen over een corruptie onderzoek op Curaçao. Daarop heb ik voorgesteld een onderzoek naar corruptie te laten doen in heel het Koninkrijk. Dat lijkt me heel nuttig.”

Sex offender
“Woensdag tijdens het debat over onderwijs, begon hij weer over corruptie op Curaçao”, vertelde Wiels verder. “Daarop heb ik Lucassen gewezen op zijn strafblad als sex offender. Lucassen heeft geen bijdrage meer aan het debat geleverd en verliet kort daarop de zaal.”

28 reacties op “Wiels: ‘Ik ben goed voorbereid’”

 1. @ruptero, leg uit hoe de regering korruptie opruimt? door nog meer corrupter te ziin? ben ik nu zo slim of ben jij nu zo dom?

 2. Wat een klapmongool die Wiels. Denkt dat ie slim is maar ondertussen krijgt iedereen een hekel aan hem.
  Btw. van welk geld vliegt hij zo vaak naar Nederland, om daar alleen een lulverhaal op te hangen? haantje de voorste kraait zo hard dat ie er schor van wordt.
  Jammer dat er nog steeds poppetjes aan zn touwtjes hangen, ik ben benieuwd hoe lang de nieuwe poppetjes het volhouden

 3. @ruperto rumay,….nederland wilde nooit ingrijpen je weet niet waarover je praat. Nou als er nu één iemand niet herhaal niet weet waarover hij/zij praat dan ben jij het wel. Op 29 mei 1969 braken er ongeregeldheden uit(hoofdzakelijk veroorzaakt door gestolen drank).De toenmalige Antilliaanse regering vroeg bijstand aan Nederland en binnen 24 uur was er een peleton mariniers op Hato geland. Deze mariniers hebben toen de ingestelde “avondklok” gehandhaafd. Ik dacht dat ze een week of twee later weer vertrokken zijn.
  Dus beste rumay als je in het vervolg een puja laat, zorg er dan voor dat je bovenwinds staat.

 4. Ach Helmien ,wat is erger.Iemand die uit kwaadheid en ergenis in je brievenbus pist,of iemand die ze eigen volk besteeld en veel dingen beloofd die nooit waarheid worden.

 5. NB

  En wel omdat ik voor mijn werk gemiddeld 7x per jaar de plas overvlieg.
  Dan zie je nog wel eens wat als je je ogen en vooral oortjes goed openhoudt!!

  Bon wikent allemaal.

 6. Ik kom Wiels vaker dan vaak a/b van de KLM tegen. Op kosten vd belastingbetaler business class.
  Williamsl heeft geheel gelijk.

 7. meneer wancho, wat een misselijk getint schrijven. De “curacaosche” waarde ligt nu eenmaal onder de nullijn, of zullen we het wiellijn noemen. Wat heeft sexoffender met poltitiek te maken? Als je geen verstand van politiek hebt, moet je doen waarin je opgeleid bent, jeugdwerker en zeker niet gaan roepen, “ik moet mijn volk gaan doceren”, die klas, waarin u waarschijnlijk ook zal zitten, zal nooit door een eindexamen doorkomen. Ik zou zo zeggen, blijf lekker loeren, heb ik geen last van, beter nog, zet er een bril bij op, misschien dat u dan dingen in een beter perspectief gaat zien. U wordt namelijk door uw “eigen curacaosche volk” belazerd en u merkt het niet eens op, Beter, zet twee brillen op, en kijk om u heen!!!!!!!!

 8. @Ruperto Rumay,
  wat een zielige vertoning.

 9. @Wancho
  Point taken. De history van de curacaose bevolking is echter wel anders dan die van de nederlandse bevolking. Wij zijn een vanaf de start een multi-cultureel (ei)land en Nederland is gegroeid van een land met calvinistische inslag naar een multi-cultureel land. Doordat listige hollandse politici inspelen op de onderbuik gevoelens van mensen die hier voor open staan zie je een tendens in die richting. Helaas heeft Wiels, die ook een opleiding in Nederland heeft genoten, deze style gekopieerd en past hij het toe op mensen van hier die daar toe open staan. Het blijft een slechte zaak dat mensen politiek bedrijven op deze manier. We kunnen beter kijken naar wat ons bindt en hoe we gebruik kunnen maken van onze kennis en kunde en goede toekomstplannen maken. Eendracht maakt macht.

 10. Kom op zeg, is dit het enige wat er besproken wordt of het enige wat nieuws is.
  Wiels heeft zich voorbereid op een debat van de PVV, BRAVO!!!!!!!
  Zijn er nog zinnige dingen besproken die misschien wel de moeite waard zijn om aandacht aan te geven.

  Zolang de media blijft meewerken aan alle moddergooierij van wie dan ook, zal het er in elkgeval nooit beter op worden.

  Eerlijk is eerlijk, ik vraag mij daadwerkelijk af waar de huidige overheid meebezig is, is het met Curacao of om te zien wie het hard kan schreeuwen en schoppen.
  Huidige problemen worden afgeschoven op de overige overheden, geld ontvangen we/ze graag (ook van nederland) maar owee als er ook maar even vanuit nederland gewezen wordt.
  Is het niet Schotte zelf geweest die nederland om hulp gevraagd heeft?
  Was het niet Wiels die woest was dat Schotte in deze crisis in Nederland zat en vuurwerk beloofde als Schotte terug zou komen.
  Nou vuurwerk hebben we gekregen…
  Het is zo jammer dat woorden niet worden omgezet in daden en we blijven gewoon met zijn alle heel hard schreeuwen zonder ook maar iets te doen, nogmaals BRAVO!

  En dan ook nog steeds de wagelijke discussie over makamba’s en “de echte antilaan”, we zijn alle mensen en zou het uitmaken waar men geboren is, of wat voor een kleur men heeft? ZIjn we niet allemaal gewoon wereldburgers.
  Moet ik bepaalde mensen om hun afkomt blijven haten omdat zij mijn voorouders slecht behandeld en vermoord hebben.

  Dit geldt ook voor de PVV, het is o zo gemakkelijk om af te geven op een andere, de andere de schuld te geven zolang men maar niet naar zichzelf hoeft te kijken wat dat kan nog weleens niet zo prettig zijn.

  We leven nu en hebben de toekomst voor me, aan het verleden kunnen we niets meer veranderen.

 11. @Juni….nederland wilde nooit ingrijpen je weet niet waarover je praat. De enigste keer dat dit is gebeurd is bij een vacuum eind jaren 50 op Curacao op verzoek van dit eilandgebied. Ingrijpen op sint maarten heeft kabinet Pourier om gevraagd. Aangezien ingrijpen nederland meer geld kan kosten en ingrijpen niet zomaar kan gebeuren, anders dan langs artikel 43 van ons Statuut,een hogere wetgeving dan jullie Grondwet, , en ook met inachtneming van de wettelijke regelingen daarin vervat zal dit niet gebeuren. Er waren voorheen met de pas afgetreden regering legio kansen voor ingrijpen. Maar nederland was bezig met de annexatie van de nu BES eilanden. Het teroriseren , demoniseren en chantage met een geldbuidel is nu achter de rug. Nederland heeft heel goed begrepen dat het met een ander soort politici te maken heeft die de koruptie van vroeger wil opruimen en een andere koers wil varen. Een, gebaseerd op respect niet zoals door sommige alloctone nederlanders terwijl zij hier op dit kleine eilandje van amper 143.8 duizend zielen en 444km2 oppervlakte verblijven, telkens weer haar hospita belaagd, behoond en bespot. Wiels is in alle opzichten een beter mens dan menigen van jullie politici.

 12. William jouw ingelichte bron is een bron zonder licht. Laat je beter informeren.
  Quo vadis je weet van toeteren misschien wel van blazen. Wiels is nooit getrouwd geweest met een Makkkamba
  YU di…….., Lucassen is niet alleen een sex offender maar ook een PEDOFIEL. en Wiels is altijd bereid al jaren al om hypokriete nederlandse kamerleden als dat nodig mocht blijken dezelfde afstraffing als jullie Pedo in de kamer op zijn gebreken te attenderen.

 13. Juni wat weet je van de korupte van de partijen die je hier opnoemt. We kennen enkelen natuurlijk maar weet jijzelf waarover je wauwelt?

 14. @apil, elke keer als NL wilde ingrijpe dan zaten mensen zoals jou te schreeuwen nos por mes en had je het over slavernij en neokolonisatie.. dus wat wil je nu? Dat NL ingrijpt of niet? make up your mind..

  en waarom vergeet de corruptie van de FOL, PLKP, NPA, MAN eenmanspartijen? en waarom keur je nu de corruptie wel goed?

 15. Wiels is een pathetische domme zak. Weinig tot geen intellect alleen maar uit op beledigen en zowat elke maand op kosten vd gemeenschap naar Ned. te reizen. Dat heb ik inmiddels uit zeer welingelichte kring gehoord.

 16. Ach jongens hebben jullie niks beter om te doen waar waren jullie zestien jaren lang? Toen met al die rotzooi van PAR en die vriendjes politiek op het eiland waar waren jullie allemaal stelletjes hipokriet echt waar ongelooflijk.

 17. @ Speciaal voor de makamba die zich Yui Korsou noemt en alle andere bewonderaars van Eric Lukassen, kijk eens wat een held, Ik heb gezien en gehoord hoe Helmin Wiels hem in de thorbeckezaal mooi en professioneel op z’n plaats zette. Maar ach, geniet maar eens van jullie grote criminele held Eric Lukassen makambaaltjes. 😆

  http://www.youtube.com/watch?v=P4yF8Hz5WVw&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=kiqcohxY2rM&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=lcc7EPyQ9qU&feature=related

  Piet Hein Donner heeft vandaag officieel aan het Nederlandse volk laten weten dat voortaan in Nederland alleen de “HOLLANDSE WAARDEN” gelden voor jan en alleman, dus ook voor allochtonen. De man heeft natuurlijk groot gelijk, mij zal je niet horen roepen dat het een racistische gang van zaken is, dat vind ik n.l. absoluut niet!

  Hoe anders klonk destijds het loos gebral uit de muilen van vele allochtone europese NLers=lees>makambas in Curaçao toen de Curaçaose ex-min.van cultuur en onderwijs, dhr. Rosalia, verklaarde dat in Curacao de dominante cultuur de afroCaribische is, m.n. de zwarte Curacaouse cultuur!
  Het heette dat Rosalia een racist zou zijn, een dit, een dat, o wat schandalig..en dat alleen maar omdat de man gewoon een waarheid verkondigd had, niets meer dan een waarheid. Nu verklaart de NL min. van binnenlandse zaken dat in Nederland voortaan allenig de “Hollandse waarden” gaan gelden, alsjeblieft!

  In tegenstelling tot de toendertijd geuitte valse overdreven emotionele kreten van vele allochtone makambas én ook van het groepje helaas erg ignorante zwarte makamba-Curacaoenaars die vonden dat Rosalia een gore racist zou zijn, vind “ik echte Curacaoenaar” het dus nogmaals geenszins specifiek racistisch beleid van Donner cq. de Nederlandse staat! Het beleid in NL was n.l. al racistisch, dat nu opeens benadrukt wordt dat de multiculti in Nederland moet wijken voor de “Hollandse waarden” is alleen maar een eerlijke bevestiging, dank zij de PVV.

  Toch ben ik benieuwd naar de mening van al die toendertijd schuimbekkende allochtone makambas in Curacao, nu hun eigen Hollandse minister/landgenoot vindt dat voortaan de Hollandse waarden gaan gelden in Nederland. Ik zou het zo graag willen weten. Vinden jullie bijv. dat jullie minister Donner een racist is? Ik vind hem iig geen racist ‘alleen maar’ omdat hij de Hollandse waarden geproclameerd heeft, ik vind het heel normaal! Nederland is van de Hollanders.Wie in NL wil wonen hoort zich gewoon aan te passen, ook Curacaoenaars, dat is mijn mening!

  Dus als vandaag of morgen een Curacaouse minister of parlementslid vindt dat de allochtone makambas in Curacao zich moeten of horen aan te passen aan de “Curacaouse waarden”, of dat onze Curacaouse waarden op ons eiland belangrijker zijn dan de Nederlandse waarden, wil ik niets horen over racisme, want daar hebben de NLers al patent op. Ik vind dat in Curacao “de Hollandse waarden”, die overigens heus niet van zo hoogwaardige aard zijn dat men er van omvalt, niet gelden op mijn eiland Curaçao. M.a.w., de makambas in Curacao hebben helemaal niets te vertellen over het beleid dat onze Curacaouse regering voert, noch hebben zij ook maar iets te vertellen over de Curacaoenaars!!! Het is maar dat de hier lezende makambas het goed in hun rooie of rose oortjes knopen! Ik loer jullie!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/10040638/__Op_de_schop__integratiebeleid__.html?p=1,1

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/10038928/__Multiculti_moet_wijken__.html

 18. Zielige vertoning als je (Wiels) trots moet zijn op een voorbereiding die er uit bestaat om de woordenwisselimg met die PVV-losers te willem winnen!
  Wiels spoort echt niet en hopelijk neemt men hem niet serieuis en ziet men hem niet als representant van de doorsnee bewoners van Korsou.
  SHAME on yu!

 19. Wiels houdt niet van makamba,s? Maar was we’ll met eentje getrouwd met wie hij de kinderen heeft gehad? Of was het alleen maar om de huidskleur. Misschien heeft zij hem nederlands leren praten.

 20. Wiels heeft een makamba obsessie. daar steekt hij zijn energie in maar tijdelijk laat hij corrupte mensen als Asjes en Monk het land regeren met alle gevolgen van dien

 21. In een debat tussen de PVV en Wiels , zal ik Wiels wel aanmoedigen.

 22. ach misschien is hij toch een slimme man, hij heeft zich goed voorbereid…..
  dat is dan de 1e keer…….
  meestal roept ie iets zonder zelfs maar even na te denken…..
  zou het een kentering zijn????

 23. Woensdag tijdens het debat over onderwijs, begon hij weer over corruptie op Curaçao”, vertelde Wiels verder. “Daarop heb ik Lucassen gewezen op zijn strafblad als sex offender.

  Nou dat zal het prima doen bij onze gele ster dragers en de Nieuwstraat gang.

 24. Pathetisch mannetje. Hopelijk dat hij niet als voorbeeld van de Curacaosche bevolking wordt aangezien.

 25. Het heeft er alle schijn van dat onze volksvertegenwoordiger uitsluitend naar Nederland is gereisd om met Lucassen in de clinch te gaan en daar heeft hij zich goed op voorbereid, naar eigen zeggen. Het is alleen zo jammer dat dat op onze kosten gebeurd.

 26. Nee, hij minacht de makambas maar laat zijn kinderen wel in dat achtergebleven landje studeren. Straks krijgt hij zelf te maken met “afgestudeerden” die niet meer terug willen komen. Maar misschien kan hij ze dan paaien met dat spaarplan van 25 gulden per maand en t.z.t. een appartementje in een flatgebouw 5 hoog achter.

 27. Nee Wiels houd zeker niet van macamba`s maar is gek op de 100 % controles.

 28. Zo mijnheer Wiels laat zich niet provoceren, wanneer stop hij nu zelf eens met provoceren en schofferen. Ik snap trouwens niet wat hij in Nederland doet, hij houd toch niet van de Makamba?