• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit SchotteCURAÇAO – Minister-President Gerrit Schotte vertelde tijdens de Internationale Conferentie van de ombudsmannen dat er vier strategische doelen zijn om ervoor te zorgen dat de burgers van Curaçao een goed leven hebben. “Het is de taak van de ombudsman om de belangen van het publiek te behartigen.”

Schotte vertelde dat het eerste strategische doel een hogere levensstandaard is. “We moeten ervoor zorgen dat onze burgers kunnen zorgen voor een waardig leven met voldoende inkomsten voor zichzelf en hun gezin.”

Kwaliteit van leven
Ook moet er een hogere kwaliteit van leven komen. “Dit is een moeilijker doel, omdat de kwaliteit van het leven van onze burgers wordt beïnvloed door vele factoren,” vertelt Schotte. “Sommige zijn tastbaar zoals onze kwaliteit van woningen en openbare ruimten. Maar vele aspecten zijn immateriële, zoals de vrijheid om politiek te organiseren en de burgerrechten.”

Sociale Cohesie
”De derde strategische doelstelling is dat we een goede sociale cohesie tussen de meer dan 15 etnische groepen en 157 nationaliteiten die hier vertegenwoordigd zijn op ons kleine eiland willen. Tot nu toe hebben we dit ook zeer goed gedaan, maar we moeten deze koesteren en bevorderen,” aldus Schotte.

Goed bestuur
Volgens Schotte is het vierde doel een goed bestuur. “Dit is in verband met het werk van de ombudsman, omdat de kwaliteit en gelijkheid van de diensten van groot belang zijn om dit doel te bereiken.”

Vertrouwen
”In algemene definitie is een ombudsman een officiële die meestal benoemd is door de regering. De ombudsman is belast met de belangen van het publiek door de klachten gemeld door de burgers te onderzoeken.” Het is volgens Schotte belangrijk het werk van de ombudsman te accepteren omdat dan het vertrouwen van de burgers in de overheid vergroot wordt. “Dat is misschien wel het belangrijkste aspect van een ombudsman, de gemeenschap helpen te leren van de fouten en op deze manier een betere gemeenschap bereiken.”

1 reactie op “‘Zonder ombudsman geen vertrouwen’”

 1. “We moeten ervoor zorgen dat onze burgers kunnen zorgen voor een waardig leven MENSWAARDIG, VREDIG, WELVERZORGD

  Sommige zijn tastbaar zoals onze kwaliteit van woningen en openbare ruimten
  WHATABOUT DE KWALITEIT VAN ONZE REGERING

  Maar vele aspecten zijn immateriële, zoals de vrijheid om politiek te organiseren en de burgerrechten HOE ZIT HET MET DE HAATZAAIERIJ VAN ZIJN COALITIE-GENOOT DE PS

  Het vierde doel een goed bestuur HIER HEEFT SCHOTTE DE OMBUDSMAN NODIG OMDAT DIE HET VERTROUWEN IN ONZE REGERING MOET HERSTELLEN