• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao biljetten antilliaanse guldenCURAÇAO – Minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties laat weten dat Nederland in 2008, 2009 en 2010 respectievelijk 417,8 miljoen, 102,9 miljoen en 129,5 miljoen euro gedoneerd heeft ter bevordering van de onafhankelijkheid van de Nederlandse Antillen.

Binnen de directie Koninkrijksrelaties zijn 18 ambtenaren in 2010 belast geweest met de bevordering van de onafhankelijkheid en de diverse wetsvoorstellen. Vanuit de overige departementen zijn diverse ambtenaren betrokken geweest bij de totstandkoming van de transitie. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

Betalingsachterstanden
Volgens Donner zijn de betalingsachterstanden die nog gesaneerd moeten worden ‘met de transitie naar de nieuwe staatkundige verhoudingen voltooid’.  Nederland heeft meer schuld gesaneerd dan overeengekomen met als gevolg dat Nederland een vordering heeft op de nieuwe landen Curaçao en Sint Maarten. Volgens Donner hebben de landen deze vordering in 2010 al voldaan door geld te lenen op de kapitaalmarkt.

22 reacties op “Nederland doneert 650 miljoen”

 1. WANCHO LOVES ME ! ….. wancho helaas moet ik je terleurstellen… maar de koppen gaan pas vallen als het onderzoek is afgerond… en je idool schotte wordt er grijs van .

  wancho… I HATE POLITICS….we need people that KNOW business … not people that KNOW how to rob and steal !

  that is what you support ! goodluck with your parties …they all suck !

 2. wancho ga jij de de verkiezingslijsten is bekijken! Bij welke partij heeft cooper, asjes en schotte gezeten? + welke leuke functies ze hebben gekregen van hen politieke vriendjes! Degene die nu in de regering zitten lopen al jaren mee in de politiek, grote veranderingen kan je wel vergeten.

  misschien dat je het mij kan uitleggen omdat jij als een hondje achter hen aanloopt.

 3. @ Wancho, Niet alle nederlanders zijn zo gelukkig.
  Waarom niet meteen afschudden, heeft NL een dubbele agenda mss? Heeft het iets te maken met buitenlandse betrekkingen?

 4. Welk rascisme? Dat is nou een schitterend voorbeeld van in de slachtofferrol springen, alleen maar reageren uit emotie, niet nadenken en eigen problemen ontkennen. Net doen alsof het allemaal door de makamba’s komt. Wat er ook gebeurt op Curacao, dat er zoveel werkloosheid is, het weer, de criminaliteit, dat er enkel corrupte politici op Curacao zitten en zelfs als er 650 miljoen wordt gegeven krijgen Nederland krijgt enkel verwensingen te verduren.
  Typisch. Zoals gezegd, geen zelfreflectie.
  En uiteraard komt alles voort uit het rascisme van de makamba. Beste Wancho, koop een spiegel, hang hem thuis op en ga er even voor staan dan zie je misschien dat jij degene bent die rascistisch is en dat de meeste problemen op dit eiland voortkomen uit types zoals jij die deze problemen veroorzaken of er niets aan willen doen en het liefst ook alle oplossingen tegenwerken.
  En ondertussen mag Nederland steeds weer mensen en geld hierheen sturen om de meest elementaire zaken op te lossen…
  Gelukkig mag je zoveel roepen als je wilt dat het niet aan jou ligt… Slaap lekker beste jongen.

 5. @ mijn allerbeste Jeroen en Bram,
  jullie kunnen niet bevroeden hoe ontzettend blij ik ben dat jullie je werkelijke makamba gezicht en makamba-gedachten over Curacao en de Curacaoenaars hier prijs geven. en ja, jullie hebben gelijk Jeroen, ik vind ook dat een deel van de zwarte Curacaoenaars, mijn paysano’s, dom zijn. niet met alles en gelukkig niet allemaal, maar wel dat deel van de ignorante zwarte Curacoenaars die oprecht denkt en gelooft dat de makambas het goed voor hebben met de Yuí di Korsou!! ik ben zo blij dat de hollanders/makambas hier in schrift en woord bewijzen wat ik al vele jaren weet en vertel aan mijn zwarte landgenoten! met name het feit dat het de makamba in Curacao en de hollanders in nederland echt geen ene zier kan schelen hoe het met ons zal vergaan., dat de hollanders/makambas de Curacaoenaars haten.. want laten we gewoon eerlijk zijn, het is de waarheid en niks anders!

  ik hoop echt van harte dat jullie vanaf vandaag nog veel meer van deze hatelijke, latent racistische makamba gedachten van jullie over ons hier neerkladden. jullie maken mijn werk dan makkelijker, snap je? misschien krijgen bepaalde domme zwartjes van mijn eiland dan eens eindelijk door hoe de makamba over hen denkt! ik bedank jullie bij voorbaat hartelijk, please Jeroen en ook Bram, blijven jullie alsublieft hatelijke gemene, liefst racistische dingen van mijn zwarte landgenoten schrijven. ik hoop dat jullie haatcommentaren mijn zwarte Curacaouse hermanos en hermanas wakkerschudt. zo helpen jullie ook een beetje!! ik ben blij met jullie man. en dat meen ik oprecht!

 6. EUROS notabene ! …..

 7. ALLEMAAL DIEVEN WANCHO…AL JAREN LANG !! PAR IS NET ZO PRUT MAAR WAT ER NU ZIT IS PUREE!

 8. De Calimero politici van dit piepkleine eilandje welke samen met hun vriendjes inmiddels de volledige economie in handen hebben doen inmiddels enorm hard hun best om het geld wat door Nederland is betaald voor de aflossing van de schulden in recordtijd zo snel mogelijk weer met grote scheppen in de zakken van zichzelf en hun vriendjes te proppen. Het is slechts een kwestie van tijd tot de schuld van Curacao weer precies even groot zal zijn en de arme bevolking opnieuw het nakijken heeft. Laten we hopen dat Nederland tegen die tijd slimmer is geworden en niet opnieuw zo een blunder maakt als Donner heeft gedaan. Vergeleken met Curacao zijn Sicilie en Griekenland kleuterspeeltuintjes.

 9. Hoe dom moet je zijn om zoveel geld in een bodemloze put te gooien. Investeren in Curacao heeft totaal geen zin. Het is een kale rots die enkel problemen oplevert. Kijk naar de criminaliteit, milieuvervuiling, luiheid, domheid en corrupte politici.
  Al dat geld hadden we veel beter aan nuttige dingen kunnen besteden ipv aan een compleet verwend eilandje dat enkel om meer schreeuw en steeds weer in een slachtofferrol springt. En maar roepen en schreeuwen. Helaas compleet geen zelfreflectie en die idioten in Den Haag maar ons geld over de balk smijten aan de bodemloze put die Curacao heet.
  Afstoten! Zo snel mogelijk!

 10. @wancho, Emily moest er voor zorgen dat de MILJARDEN schuld zou verdwijnen! deze is dankzij de MAN, PLKP, FOL en mensen zoals Asjes tot stand gekomen! Ook is de heer Schotte neer gezet bij de DROV weet je nog. moet allemaal worden betaald en om er voor te zorgen dat PAIS Korsou geen grote schulden heeft is deze schuld grotendeels opgelost! dus zeg maar dank je wel!

 11. jaja, wancho, nu weten we het wel.

  met een deel van die 650 miljoen is de schuld afgelost die de par in al die jaren heeft opgebouwd.

  gelukkig hebben we nu een nieuwe coalitie en gaat het allemaal helemaal goedkomen!

  ik ga rustig in mijn hangmat af liggen wachten…

  en waar maken mijn landgenoten aan de andere kant van de oceaan zich zorgen om?

  nu gaat al het geld weer naar griekenland!

 12. en Curacao wordt steeds weer de voordeel van de twijfel gegeven? Dat geld verdwijnt net zo hard weer terug in de zakken van nederland hoor. Wat denken jullie nou. Dat Nederland deze acties voor niks doet in het belang van Curacao? Laat me niet lachen

 13. Shon je bril op. Binnen de directie Koninkrijksrelaties zijn 18 ambtenaren in 2010 belast geweest met de bevordering van de onafhankelijkheid en de diverse wetsvoorstellen. Dit zijn Nederlandse ambtenaren. Zo is het altijd geweest. Op een eiland van 143.800 zielen hebben sinds 1954 Nederlandse ambtenaren gewerkt en het overgrote deel van begrotingshulpen tezamen met vrouw kinderen, hond en parkieten opgeslonden. Je moest je venijn eens onder toom houden en nadenken. Een eilandje van 444km2 met Nederlandse ambtenaren achter het roer zich lekker in de zon aan de baaien vermaken en dit eilanje steeds met zoveel problemen
  Overal ter wereld waar ontwikkelingshulp word gegeven is dat precies eender. Het is een soort buitenlandse werkverschaffing voor de Hollander. Zie jij waar anders miljoenen in wordt gestoken. Laat weten.Binnen de directie Koninkrijksrelaties zijn 18 ambtenaren in 2010 belast geweest met de bevordering van de onafhankelijkheid en de diverse wetsvoorstellen. oor het gedeelte dat hier blijft zijn wij uiteraard dankbaar alhoewel dit volgens het door Nederland in 1979 getekend Internationbal Verdag, Vesc, sedert 1979 is omzeld.Volgens dit Verdrag werd aan de bevolking van het gehele Koninkrijk, middels Internationaal Verdrag, het recht verkregen op o.a. behoorlijk onderwijs, goede en betaalbare medische zorg, sociale verzekeringen, werkgelegenheid en een bestaansminimum voor alle inwoners van het Koninkrijk. Nederland werd al verschillende malen door de UN hierop gewezen.

 14. HH, wel goed lezen:

  De vordering is reeds voldaan doordat Curacao reeds geld leende oop de kapitaalmarkt.
  Een heel normaal gegeven overigens. Elk land doet dat.

 15. Hoe kom ik in aanmerking voor die 650.000.000?????
  Oooo, ik moet zeker de politeik in.

 16. 650 miljoen van de Nederlandse belastingbetalers, ondertussen wordt in Nederland 200 miljoen bezuinigt op kunst en cultuur, wordt het persoonsgebonden budget voor gehandicapten afgeschaft en ga zo maar door.

  Gisteren heeft de Curaçaose regering tijdens de opening van het POK overleg in Nederland, duidelijk laten weten dat zij niets meer met Nederland van doen wil hebben. Met een beetje geluk is Curaçao voor het eind van de week onafhankelijk.

 17. welke regering was aan de macht in 2008, 2009 tot en met 10 oktober 2010? in ieder geval niet de MFK, zeker niet de Pueblo soberano en toevallig ook niet de MAN!!!! maar wél de PAR met aan het hoofd de zelfbenoemde niet wat je noemt ‘erg snuggere’ koningin van Curacao, te weten Emely de Jong Elhage!!!!!! wat hebben ze met het gedoneerde geld uitgevreten? weet Carlito er soms iets van?

  het geld is niet aan ‘specifiek’ Curacao gedoneerd, maar gedoneerd ter ontwikkeling van de NEDERLANDSE ANTILLEN, dat sinds 10-10-10 niet meer bestaat!!!!! dus al die grootbekkige betweters zoals bijv, Carlito & co kunnen blijkbaar niet uit de voeten met de nederlandse taal! dít is pas echt een bewezen en geconstateerde waarheid als men zo de reacties overziet!! ik snap wel dat het voor jullie erg moeilijk om vaststaande waarheden te accepteren, het is dan ook geen wonder dat de meesten van deze reaguurders zich in hun dagelijks leven blijkbaar met niks anders bezighouden dan met van alles bij elkaar liegen!! het zal mij niet verbazen, Liegebeesten dus!? 😆

 18. Maw die Nederlandse ambtenaren hadden 650 miljoen euro nodig om Curacao tot zelfstandig land te maken? hahaha dus het geld verdwijnt weer in de zakken van de groot geld graaiers, geweldig

 19. Nu maar beter stoppen want deze regering maakt het zo op!

 20. En maar schoppen tegen je grootste geldschieter, lekker makkelijk. Heerlijk die vrijheid van meningsuiting, kunnen ze in NL ook horen met welke onbekwame mensen we hier te maken hebben.

 21. Donner….snel met dat onderzoek komen ….. want een gegeven paard word hier nogsteeds gewoon in de bek aangekeken !

 22. Donner bedankt … maar het is al weer op………