• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De reddingwerkers van CITRO moesten een paar keer uitrukken dit weekend. Er kwam onder andere zondagavond bij de CITRO een melding binnen dat er een onbemande boot genaamd ‘Delta 38’ was afgedreven.

De boot dreef op ongeveer zeven zeemijl en werd voortgeduwd door de hoge zee en stroming. Aan de CITRO werd gevraagd of, gezien er op dat moment geen eenheden uit die omgeving kon worden ingezet, zij bereid zouden zijn om uit te varen met als doel dit vaartuig terug naar binnen te brengen.

Bemanning
Na overleg tussen CITRO en Kustwacht/ RCC (Rescue Coordination Center) werd besloten dat de CITRO met vaartuig AURORA zou uitvaren vanuit ligplaats Caracasbaai. Uiteindelijk werd het vaartuig ruim 15 zeemijl op zee gevonden en kon na verschillende pogingen de tweekoppige bemanning vanaf de AURORA aan boord van de Delta 38 worden gezet.

Gevaar
Dit was vanwege de hoge zee niet zonder gevaar. Met grote voorzichtigheid werd deze actie uitgevoerd, waarna de bemanning het vaartuig kon opstarten en koers kon zetten terug naar de thuishaven te Westpunt. Omstreeks 06:40 uur maandagochtend kon de CITRO het sein ‘Veilig binnen’ geven aan RCC. De AURORA was inmiddels terug op Caracasbaai binnengelopen.

Sunfish
De CITRO werk ook op vrijwilligersbasis bij het Sunfish World Tournament. Zaterdag werd in de laatste uurtjes ook daar alarm geslagen voor twee vaartuigen die water maakten waarvoor de CITRO ook in actie kwam. Beide vaartuigen konden worden gered dankzij de snelle reactie op het alarm en de pompacties die volgden.

www.versgeperst.com