• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Groep Bezorgde Maatschappelijk Groepering heeft gisteren nogmaals hun bezorgdheid onderstreept bij een persconferentie. Ze hopen met de conferentie en een brief aan de regering en parlement ‘de crisis waarin Curaçao’ is beland te stoppen.

‘Het in de afgelopen maanden gevoerde overheidsbeleid en de enorme controverse tussen de regering en de directeur van de Centrale Bank’ is de aanleiding voor het ontstaan van deze groep. “Deze ontwikkeling is niet bevorderlijk voor noch het investeringsklimaat, noch de economie, noch het leefklimaat. Curaçao ondervindt hiervan grote schade”, stelt de groep.

Imago
In de persconferentie lichtte de bezorgde maatschappelijk groepen de gevolgen die deze crisis volgens hen heeft toe. “De crisis brengt schade aan het imago van Curaçao, zowel lokaal als internationaal. De politiek heeft hierbij een slechte voorbeeldfunctie en tast het monetair beleid aan.” Daarnaast ziet de groep een toename van armoede in het verschiet en toename van emigratie van hoogopgeleiden.

Economie
Deze crisis zorgt voor een slecht investeringsklimaat dat invloed heeft op het toerisme, prijzen supermarkten en de verzekeringssector meent de groep. In de persconferentie werd nogmaals benadrukt dat de groep geen standpunt inneemt voor of tegen de regering of Centrale Bank. “We willen Curacao redden uit deze crisis.” Op 31 mei tekende 25 maatschappelijke groepen de Deklarashon di Willemstad. De groep is ondertussen uitgebreid naar 35 deelnemers.

Vertrouwen
De groep wil de regering en Staten uitnodigen voor een gesprek. In dit gesprek moet het herstel van vertrouwen centraal staan. “Het toverwoord voor elke economie ter wereld is vertrouwen”, aldus Bas Kooijman die is aangesloten bij de groep.

www.versgeperst.com