• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het bestuur van wijkvereniging Fundashon Julianadorp heeft minister van Gezondheid Jacinta Constancia dringend om een gesprek verzocht. De vereniging vraagt duidelijkheid over het catcracker-incident dat op Hemelvaartsdag plaatsvond en wil de ernstige situatie bespreken.

De verenging maakt in de brief een verwijt naar de minister waarin zij stellen dat zowel de Isla als de Milieudienst het incident bij Constancia gemeld hadden. “Wanneer de bevolking direct goed geïnformeerd was via radio en wijkbesturen, dan hadden wij de bewoners eerder kunnen waarschuwen zodat ze de poeder niet met bezem en poetsdoeken waren gaan opruimen,” stelt de wijkvereniging.

Meldpunt
In de brief gaan zij vervolgens verder met de vraag bij wie de bewoners zich moeten melden met hun klachten. “Het stof dat van de poeder afkomstig is en dat in de luchtwegen terecht komt is niet zichtbaar en geeft wellicht niet direct schade, maar mogelijk wel indirect. Die gevolgen zullen zich waarschijnlijk over enkele jaren openbaren. Bij wie moeten de bewoners met klachten zich melden?”

Situatie
Fundashon Julianadorp vraagt zich af of het niet de taak van de regering is om de bewoners te beschermen tegen de giftige stoffen. “De Isla-Raffinaderij die deze schade veroorzaakt wordt niet aangepakt en kan ondertussen doorgaan met illegale handelingen. Als bestuur verzoeken wij u dringend om een gesprek zodat wij deze ernstige situatie kunnen bespreken.”

6 reacties op “Julianadorp wil gesprek met Constancia”

 1. Volgens mij kan 90% van julianadorp wel papiaments, dus wat dat betreft hoeft ze het niet te laten.
  het enige is, ze heeft geen goede antwoorden.

  Aan ruperto kan ik alleen zeggen: check je feiten eens: aandeelhouders shell over de jaren heen. wat een bananenverhaal. Beteje last van paranoia lijkt me met die verwarde complottheorieen.
  Feit is: ons volk gaat dood onder de rook en dat hoeven we niet te pikken, van wie dan ook!!

 2. beste ruperto,

  ik begrijp best dat je, je zorgen maakt over je baan en je inkomen.
  maar ik zou nooit voor geen enkele cent het op mijn geweten willen hebben dat er mensen zijn die dood ziek worden van de uitstoot en daar vroegtijdig aan komen te overlijden.
  want jij bent dan net als die stinkfabriek dan een moordenaar…..
  en begin niet over de SHELL van 40 jaar tot 100 jaar geleden.
  Dat was in een andere tijd en toen waren de regels totaal anders en de fabriek was 40 jaar jonger dan hij nu is.
  deze fabriek is levensgevaarlijk voor de mensen die onder de rook wonen en ook voor de mensen die daar werken.
  ik heb begrepen dat jij gelooft dat nu eindelijk na 10 jaar procederen de Isla serieus wil gaan investeren.
  dat had dus 20 jaar eerder gemoeten.
  ze zijn te laat…..
  Ik geloof absoluut niet inde betrouwbaarheid van de PVSDA en ook niet in de betrouwbaarheid van onze bestuurders.
  deze zitten geld te incasseren om hun ogen en oren te sluiten voor deze milieu vervuiling.
  dus Ruperto ga je verstand eens gebruiken.

 3. De wolven achter ” Basta” die het aandeel van hun lekkere taart van miljoenen met het verdwijnen van de Raffinaderij hebben zien kleiner worden zijn als echte roofdieren alert en willen dan ook weten hoe een europees nederlandse rechter hen hiermee zou kunnen helpen. Het komt onze Openbaar Ministerie ook goed uit want dan kunnen ze de vervelende Parawaraboeven aanhangige zaken even deponeren. Met de komst van de delegatie uit venezuela mbt de raffinaderij heeft iedereen begrepen dat het de regering maar ook de venezolanen menens is om voor langere tijd op Curacao te blijven en ook veranderingen in de vervuiling die nodig zijn aan te brengen. Met de opruiming van de oilspills is alook aangevangen. Ik wil vooral de karretje man van deze groep erop attent maken dat nederland en Nederlanders die met de sterfhuisconstructie van de Antillen zich al sinds de herstructurering van deze eilanden heeft beziggehouden en onze hele economie heeft afgebroken te ver willen gaan. Zoals degenen die dit inzien al hebben begrepen is nu alleen nog de raffinaderij en de Curacaosche dok Mij, overgebleven waarop onze ekonomie naast het wankelende toerisme is overgebleve. Ik vraag mij dan ook af gezien de leeftijd van deze gulzige wolven die best weten dat met het verdwijnen van de raffinaderij met ons land gedaan is indien zij denken dat iedereen op dit eiland hun verborgen agenda niet kunnen inzien. .Nu weer kompleet op de knieen en weer met opgeheven hand de nu zeer verrechtse V.O.C directie in den Haag de hielen blijven likken? En niet te noemen slijim, gif, terreur fascistische uitlatingen van mensen die het beter moeten weten voortdurend te moeten dulden is bij heel veel van ons niet meer te houden. Zoek een andere raffinaderij in de regio en maak daar een paradijs van. Nu heeft de “karretje man” edgar Leitu die voorheen als Shell werknemer voor dit oliebedrijf schadelijke stoffen zoals asbest e.a. voor de gezondheid en milieu zeer schadelijke stoffen op het vroeger Shell terrein heeft laten begraven aanwijzingen geven waar gegraven zou moeten worden voor het verwijderen van deze criminele daad van de Koninklijke Shell. Wie weet of de Koningin, mede eigenaar van Koninklijk Shell tijdens haar toekomstig bezoek op Curacao aan de haar geannexeerde BES-eilanden en de landen Curacao, Aruba en Sint Maarten niet met een goede daad haar carriere als Koningin wilt afsluiten. Zo kan ze haar bijdrage leveren dat gedeelte van de opruiming van de vervuiling in het Schottegat en de prachtige Sint Annabaai een handje helpen. De aandeelhouders van de Shell waaronder Hare Majesteit zullen wel naar de Vorstin willen luisteren. Op dit eiland lopen nog heel veel mensen rond met het Stockholm Syndroom en zullen Hare Koninklijk Hoogheid zo’n Koninklijk daad zeker in dank afnemen.
  Dit is ineens de bijdrage en het zwaargeschut van Versgeperst. Duidelijke media agenda

  • Actiecomité Basta! doet aangifte tegen Isla
  • SMOC wil antwoord Milieudienst
  • ‘Poeder bevat kankerverwekkende stoffen’
  • SMOC vraagt minister om Isla-rapport
  • Nog geen uitslag wit poeder
  • Julianadorp wil gesprek met Constancia
  • ‘Vanadium wel degelijk zeer slechte stof’
  • Ingezonden: Marchena en Julianadorp
  • ‘Isla stoot zware metalen uit’
  • Welzijnsklachten Julianadorp door Isla
  • Van Leeuwen: ‘poeder Isla is kankerverwekkend’

 4. Denk inderdaad dat je geen reactie van deze bloemetjesjurk minister krijgt…die is veel te druk met d’r eigen vol te vreten in restaurants, hair stylen en tips geven als je gestoken wordt door een kwal….dat is veel belangrijker…en dat kan ze nog net snappen…..

 5. Een tip aan de bewoners. Schrijf een container brieven, bel elke dag en geloof me mevrouw Constantia zal geen gesprek aan gaan daar ze het Nederlands niet beheerst! Zo krijg ik al sinds haar aanstelling geen antwoord op mijn brieven en ook geen antwoord naar het water incident wat nu speelt op het eiland. Ze gaat elke confrontatie uit de weg en zoals we al geruime tijd zien er worden geen concrete stappen door haar ondernomen over wat dan ook waar ze over gaat. Maar goed hoop doet leven en wie weet gaat ook deze minister eens dichter bij het volk staan en gaat ze eens voor het volk opkomen. Dat laatste zal wel een droom blijven!

 6. Het is te hopen dat er iets uitkomt. Praten en actie ondernemen zijn niet de sterkste kanten van deze mevrouw.