• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering van Curaçao is woedend op minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties omdat hij een onderzoek op het eiland door laat gaan, meldt NOS. Aanleiding is een oplopend conflict tussen premier Gerrit Schotte en de president van de Centrale Bank Emsley Tromp.

Schotte en Tromp van de Centrale Bank beschuldigen elkaar van corruptie. Curaçao had daarom bij de Rijksministerraad om een onderzoek gevraagd, maar trok dat verzoek weer in.

Ingrijpen
Schotte trad vorig jaar oktober aan en is sinds die tijd alle topfunctionarissen aan het vervangen. Dat zette kwaad bloed bij Tromp. “Tromp wordt gezien als onderdeel van het ancien regime”, zegt NOS-verslaggever Wilco Boom. “Maar Tromp laat zich niet piepelen en gaat de confrontatie niet uit de weg.”

Onderzoek
De rol van Nederland is beperkt, omdat Curaçao sinds oktober vorig jaar zelfstandig is. “Op papier kan de regering van het koninkrijk wel ingrijpen”, zegt Boom. “Maar dan moet er sprake zijn van langdurige en ernstige taakverwaarlozing en dat is volgens de minister nu nog niet het geval.” Donner wil eerst het onderzoek afwachten, dat volgens hem moet leiden tot vertrouwen in de regering en de Centrale Bank. Het is nog niet bekend wie het onderzoek gaat doen.

16 reacties op “Regering boos over onderzoek Donner”

 1. De zaak ligt simpel. Door Wiels erbij te halen is het mogelijk geworden voor Schotte om MP te worden. Prijs : meer gepraat over volledige onafhankelijkheid. Tegen de uitslag van 2005 . Dan alle geprivatiseerde staatsbedrijven , onder het mom : PAR eruit, in feite nationaliseren.
  Het vervolg van het verhaal ziet u aan de overkant, waar met moeite een dictatuur voor het leven wordt vermeden. Wanneer beseft Curacao nu eindelijk dat dit een ordinaire staatsgreep is van Wiels en zijn poppentheater.

 2. iedereen die iets te verbergen heeft zal tegen elk onderzoek zijn,, whatever….

 3. Ok Jantje.
  Ik heb genoeg van je gehoord en gezien nu!

  Andere mensen betichten van slecht Nederlands schrijven terwijl ik toch in je stuk heel veel fouten ontdek… Heb er 14 geteld en toen ben ik maar gestopt…

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!

  Ik sluit me hierbij aan bij Gerald: “Uiteraard is het mooi als je in jezelf geloofd maar als je je ogen opent zonder PS bril zie je dat we het al jaren zelf doen. please bin bei!”

 4. Jantje

 5. @ Janthe

  U raaskalt maar wat. U betrapt een ander op zijn fouten, maar bralt er zelf eigenlijk niets van.
  Lees uw bijdrage goed door en huiver!

  Het is Schote geweest die snel business class naar Nederland moest vliegen op kosten van de gemeenschap om Donner te adieren. UW PS opbouwwerker Wiels zou vuurwerk klaar hebben voor Schotte.
  U ziet wat er van gekomen is, niets behalve dom Wiels gebral. Die duidelijk mensen zoals u in haar gelederen heeft. De man redde het niet als buurtwerker en probeert nu mooi weer te spelen voor 12.500 NAF pm en evenals Schotte zich door de gemeenschap te laten feteren door business class te vliegen, samen met de rest van dit rariteitenkabinet. Hij kan zich beter bezighouden met de armoede in Banda Bou en een deel van zijn geld aan de kinderen spenderen in tehuizen. Ipv op vrijwilligers te laten leunen.Hou toch op met je onzin gebral man.

 6. @ Jantje, lullig iemand op een tik foutje aanvallen dit is een forum geen nationaal dictee.
  Zal wel aan je minderwaardigheids complex liggen, het maakt niet uit waarje vandaan komt we hebben glukkig nog allemaal een Nederlands paspoort. Voor zo ver bekent heeft Donner geen ongedekte leningen lopen en sluit hij geen deals voor zijn eigen beveiligings bedrijf en probeert ook niet transavia over te nemen, korom ik denk dat we hem onafhankelijk kunnen noemen zouden we hier dan niet blij mee moeten zijn. Uiteraard is het mooi als je in jezelf geloofd maar als je je ogen opent zonder PS bril zie je dat we het al jaren zelf doen. please bin bei!

 7. als je niks te verbergen hebt is een onderzoek toch geen probleem!

 8. Even recaputuleren:
  Schotte meldde in de media dat zijn reis naar Nederland moest doorgaan, omdat hij de clash met de centrale bank directuer op het hoogste niveau moest bespreken. Vervolgens maakt hij met Donner afspraken voor een onafhankelijk onderzoek naar de verdachte ministers en naar Emsley Tromp. Meanwhile besluit men op Curacao voor een onderzoek uitgevoerd door de rekenkamer alleen naar de centrale bank. Later weer gewijzigd naar een onderzoek door de raad van commissaren. Mensen, mensen wat een stelletje war hoofden. Ik heb nog nooit zo’n zooitje ongeregeld mee gemaakt. En dit moet mijn eiland regeren?

 9. HAHAHAHA SCHOTTE EN SCHEEF &CO. komtie dan schotte knijp em maar stevig dicht ..
  het is tenslotte de schuld van de Makamba toch !

 10. Geeft wel te denken dat er zo fel tegen dit onderzoek wordt geageerd! Men zou juist blij moeten zijn want dit geeft een kans zich van alle blaam te zuiveren. Zeeeeeeeeeer verdachte reactie en laat het onderzoek maar snel beginnen.

 11. Je gaat zelf naar Nederland om hulp te vragen en daarna trek je je terug onder druk van Helmien Wiels. Maar in Nederland geldt zoiets als: een man een man, zijn woord zijn woord. En afspraak is afspraak. Dus nu niet gaan zitten janken en gewoon accepteren dat het onderzoek er komt. Als je niks te verbergen hebt, hoef je niet bang te zijn. Of zouden ze daar juist wel bang voor zijn. Wordt vervolgt en laat Wiels maar schreeuwen. Blaffende keffertjes bijten niet.

 12. Het onderzoek komt op verzoek van MP Gerrit Schotte zelf, terwijl hij notabene aanwezig was tijdens de vergadering van de Rijksministerraad toen de beslissing werd genomen.
  Volgens art. 38 lid 1 van het Statuut van het Koninkrijk der Nederlanden kunnen landen een virijwillige samenwerking met elkaar aangaan. Dat is de basis voor dit onderzoek waar Gerrit Schotte zelf bij was.
  Dan kan de regering alleen boos zijn op Gerrit Schotte zelf. Regeren is geen kinderspel

 13. @Shon,
  Als je zo graag een zwarte makamba wilt wezen moet je wel leren om correct nederlands te schrijven. Je hebt het over ingrEpen, ingrepen!? dat is echt geen correct nederlands boy! het moet volgens mij “ingrijpen” zijn. je makamba bwana’s lachen je keihard achter je rug uit Shon! Waarschijnlijk kicken jouw makukamba bwana’s zonder dat je er enig erg in hebt op het nederlands waarvan jij je bedient.. doe je best jonge, misschien dat je over een aantal jaren het nederlands toch een ietsjepietsje machtiger bent. dag Shon. 😆

  Trouwens, dat hele onderzoek van Donner gaat niet door, Donner praat immers simpelweg voor de Nederlandse bühne. Wat een schande dat zwarte Curacaoenaars denken dat ze het zelf niet kunnen. het is gewoon vreselijk met die makamba pretu’s in Curaçao, ze geloven niet in zichzelf, vertrouwen zichzelf niet en willen graag als kinderen door de makambas behandelt worden, paso mi mes no por, makamba tin ku hasie pa mi o pa nos, makamba tini di pensa pa nos, zeggen ze. Wat een schande dat er zulke Curacaoenaars bestaan, esta berguensa no!
  Awel, ik ben blij dat er met de dag meer Soberano’s bijkomen die iig wél in zichzelf en Curaçao geloven.

 14. Eigenlijk moet er boven het artikel staan, Regering bang door onderzoek Donner.

 15. Laat NL snel ingrepen. na 10 10 is het alleen maar slechter gegaan! het volk wil een einde aan deze corrupte regering!

 16. Natuulijk zijn ze het niet mee eens. Interessant.