• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –Uit de conclusie van een enquête van statisticus Gilbert Cijntje blijkt dat de ondervraagden Curaçao niet rijp vinden voor onafhankelijkheid. Meer dan de helft gaf aan dat de regering hier nog niet klaar voor is. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers of zij het hier mee eens zijn.

Manish (27) vindt dat de regering er juist wel klaar voor is. “Kijk maar naar de activiteiten van de regering. Ze ontmantelen al die vriendjes van de PAR bij de Raad van Commissarissen en zetten daar echte Yu di Korsou neer.” Volgens Manish is Emsley Tromp ook een vriendje van de PAR. “Het is jammer dat Nederland zich er nu mee bemoeit. Maar deze regering moet eerst de rotzooi opruimen voordat ze echt kunnen beginnen.”

Bewust
De 31-jarige Boye is het wel eens met de stelling. “Ik denk niet dat het alleen deze regering is maar de vorige regering was ook niet klaar voor onafhankelijkheid. Het verschil tussen deze en de vorige regering is dat de vorige regering zich bewust was dat ze er niet klaar voor waren.” Aziza (24) denkt ook dat de regering er nu niet klaar van maar wel op weg is. “De PAR regering had onafhankelijkheid totaal niet op het programma. De huidige overheid wel dus zij bereiden zich voor op deze stap.”

Volwassen
Darren (36) vindt dat Curaçao voorlopig maar niet moet denken aan onafhankelijkheid. “Curacao heeft nog een lange weg te gaan. De regering heeft het totaal niet op een rijtje. Nu kan Nederland het eiland nog redden maar als deze band verbroken wordt op wie steunen we dan? Venezuela? Suriname? Dat leidt alleen maar tot meer corruptie.” Mark (29) vindt Curaçao ook niet rijp genoeg om op eigen benen te staan. “Daarvoor moeten we een volwassen en ervaren regering hebben. Het lijkt mij duidelijk dat dit nu niet het geval is.”

11 reacties op “‘Deze regering moet de rotzooi opruimen’”

 1. Ach laat gewoon Nederland zoals Donner wilt de corruptie onderzoeken en dan zien we wel wie er gelijk heeft en wie de zakkenvullers zijn,maakt mij niet uit van welke partij.Goed straffen en zoveel mogelijk terug laten doneren in de staatskas.
  Dat is voor alle partijen dan goed en kan iedereen weer verder,met het opbouwen van ons eiland.

 2. @TNCB, Dat jij het lef hebt om de corruptie van deze regering te verdedigen en de corruptie van de vorige regeringen!!

 3. @jantje: snap je frustratie maar hoop dat je wel inziet dat onafhankelijk worden nu nog geen optie is voor Curacao. Als men dit echt wilt, laten we dan eerst het leersysteem opkrikken, de toerisme stabiel maken, algemene milieuwetten naleven en wat aan de infrastructuur doen. Over een aantal jaar zal Curacao dan misschien klaar zijn om alleen te kunnen functioneren in deze wereld. Op dit moment kunnen we het niet gebruiken dat Nederland ophoudt met steunen en de yui korsou niet meer vrij naar NL mag om te studeren om daar nog bakken met geld voor te krijgen ook. Ook kunnen we het nu niet gebruiken dat de rijke NLse pensionaris hier zijn oude dag komt doorbrengen om vervolgens lekker veel geld in onze economie te stoppen.
  Je hebt gelijk over de negatieve uitlatingen over de yiu korsou in NL onder een deel van de bevolking. Maar nou begrijp ik dus ook wel weer waar dat vandaan komt. Stel je voor dat we hier miljoenen van ons belastingsgelden af moeten dragen aan achterstands gezinnen uit Jamaica, Colombia of Nederland, of de Nederlandse student op de UNA (ja ik weet t, UoC) moeten voorzien van een maandsalaris…
  Beetje begrip dus voor elkaar en laten we nog gebruik maken van de steun en schuldgevoel van NL om het over een tientallen jaren zelf te kunnen doen. En laat het duidelijk zijn dat dat niet lukt als de regering blijft zakkenvullen en blijft reizen als de rijkste man van Dubai..

 4. Laten wij pais Korsou de tijd en de nodig ruimte geven om zichzelf te blijven ontwikkelen. Wij als curacaonaar moet ons zelfvertrouwen vergroten. Voorbeeld een super ontwikkeld land aals Belgie zit al meer dan een jaar in crisis. Als eenvoudig burgers die voor 5 cent is geboren heeft recht op goede opleiding, scholing en stage plaats om ook brood op tafel te brengen voor zijn familie en omgeving en zodemde ook een 25, 50 of 1 gulden te kunnen worden. Het systeem op de eiland gedeeltelijk belemmerd ons locale ontwikkeling. Laten wij meer gaan werken aan werk ethos en school ethos en het komt goed

 5. Curacao is zeker op de goede weg en dit proces is best moeilijk en moeizaam je moet lange adem hebben. Vraagt aan locale mensen die een hart hebben voor de eiland o.a Chin behelia, Gibi Basilio, Rene Rosalia e.d. Je heb daar de gevestigd orde estabilsment die economisch machtig zijn en achter de zicht enorm macht hebben en dit kom duidelijk uit CPS bestuur die monopolie op een subtiel manier hun mensen op belangrijk positie zetten. Overal komt je coruptie tegen zelf in Nederland met profesionele kader in alle branche zie notarissen /vastgoedbaron Willem Endstra die verwezen is in boven wereld en hoe moeilijk het is om bewijst te krijgen om te weten dat het geen zuiver Koffie is. Geeft deze regering de ruimte om veranderingen te door voeren en ons belang van eenvoudig burgers te behartigen. Curacao is een gastvrij eilan, zie sea augurauim hhoe weinig locale mensen de ruimte krijgen om de vak te leren om dolfijnen te trainen, hoe vaak hoor ik dat veel toeristen klagen dat ze niet echt in contact komen in hotels met locale werkers, hostess e.d. In frankrijk praten ze alleen frans. Op curacao kunnen ze best goed spaans, redelijk goed Nederlands en engels praten en dit is genoeg zie Spanje Costa Brava, Griekenland en nu Turkeye die kunnen amper engels praten. Dus Hou op met locale mensen tekort doen en afwijzen. Dat gebeurd nog steeds waarom is 1969 op 30 mei locale mensen in opstand kwammen voor ongelijkheid ?

 6. de gebrainwashten zijn jullie die de lef hebben om de corruptie van de PAR te verdedigen….

 7. manish is nog nooit verder geweest dan Curacao….en geloofd dat de wereld (curacao )plat is … als je curacao verlaat val je eraf..

  Deze regering moet gewoon weg wezen…. Opruimen…HA ….dat woord kent men niet op curacao… kijk maar eens in je achtertuin of je MONDI ! …. opruimen… uit het raam of uit de achterbak met dit achterbakse zooitje ongeregeld !

 8. Trieste ontwikkeling dat er nog mensen op Kosrou zo gehersenspoeld zijn als Manish. Typische voorbeeld waarom corruptie en huidige tatctiek van nieuwe regering in stand wordt gehouden. Machtswellust, discriminatie uit onwetendheid (primaire domme reacties) en instandhouden van vriendjespolitiek! WALGELIJK.

 9. wat dieptriest dat de zwarte makambas van Curaçao niet in zichzelf geloven, wat treurig dat zwarte Curacaoenaars graag onder de paraplu van Nederland willen blijven profiteren. Terwijl in Nederland de nederlanders, de europese nederlanders niets van de Antillen of de Antillianen willen weten. De nederlandse belastingbetaler wil allang niet meer betalen voor de makkelijk denkende Yuí di Korsou! Dat is een feit! Maar gezien het ontbreken van een leescultuur op Curacao weten de meeste Curacaoenaars gewoon niet hoe de nederlanders in Nederland over de Antillen en de Antillianen denken, praten en schrijven. Volgens veel Curacaoenaars houden de makambas verschrikkelijk veel van de Curacaoenaar, dat heeft de PAR hen jaren voorgehouden, m.n. Emely de Jong Elhage met haar; ‘Ulanda stima nos! Awel, boso keda kere numa ku hulanda stima bosonan. Ongelooflijk gewoon hoe onwetend en ignorant een groot deel van mijn broeder Yuí di Korsou zijn! De makamba mag ons niet mijn mede zwartjes. Snappen jullie het echt niet? Gaan jullie maar in Nederland wonen dan zullen jullie wel merken hoeveel de europese NLers van Yuí Korsou houden. Palu lo kwe boso na Ulanda. bai Ulanda pa boso kwe awa! hari so mi ta keda hari, paso ami si sa kiko ta kiko! jorá bosonan lo kuri bini Korsou bek! Kere mi!

 10. Manish lijkt me duidelijk iemand die juist snapt hoe het niet is. triest dat er zulke mensen zijn.. maarja laatste optocht maakte duidelijk dat er niet eens 1000 mensen zijn!

 11. Manish, wat een gelul…..