• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Groep Maatschappelijke Groeperingen vindt dat Curaçao, na alle perikelen rondom de Centrale Bank, in een crisis is beland. “Er is sprake van ernstige aantasting van het vertrouwen in de regering.” Tijdens een personferentie vanmiddag licht de groep toe welke acties zij willen ondernemen.

De groep uitte al eerder hun bezorgdheid over de situatie op Curaçao door de ‘Deklarashon di Willemstad’ op 31 mei te ondertekenen. Daarin riep de groep iedereen op om zich in te zetten voor herstel van rust, vertrouwen en orde op Curaçao.”Het in de afgelopen maanden gevoerde overheidsbeleid en de enorme controverse tussen de regering de directeur van de Centrale Bank is de aanleiding voor het ontstaan van deze groep.”

Herstel

“Deze ontwikkeling is niet bevorderlijk voor noch het investeringsklimaat, noch de economie, noch het leefklimaat. Curaçao ondervindt hiervan grote schade”, aldus Jeanette Bonet in een persbericht namens de groep. De maatschappelijke organisaties zullen vanmiddag om 16:00 uur in de vergaderzaal van het SSK gebouw uitleg geven over ‘de directe gevolgen’ van deze crisis. Daarnaast zal de groep aangeven welke activiteiten ontplooit zijn om tot herstel, vertrouwen, orde en rust te komen.

11 reacties op “‘Curaçao is beland in een crisis’”

 1. R. Willems; Tromp beschuldigd de regering en met name 3 ministers.
  De reactie van Schotte; anderhalve uur lang live op tv met zwaaiend de privegegevens van Tromp. Schotte geeft hierbij aan dat er niet valt te tornen aan de premier want anders komen jou privegegevens ook openbaar. Inplaats van dat Schotte een klacht indiend bij het OM heeft Schotte het alleen maar erger gemaakt in de liveshow! Daarna nog eens naar Nederland gaat om het probleem te bespreken, dat heeft Schotte zelf gezegd. De gevolgen hiervan zijn bekend!

  Je praat over gegraai en zelfverrijking! Dat zijn zeer ernstige beschuldigingen waarvoor je naar het OM moet stappen voor onderzoek!Helaas heeft de regering geen gegraai en zelfverrijking tegengekomen. Veel geschreeuw zoals uzelf ook doet maar weinig feiten waarvoor iemand bestraft kan worden.

  De regering moet niet schreeuwen maar een beleid uitvoeren, volgens mij hebben ze nog niet door waarvoor ze verantwoordelijk voor zijn. Hoe kan je er nu 8 maanden overdoen voordat er RVC is benoemd op de belangrijkste instituut! Hoe kan Schotte nu zeggen dat hij de baas is over Tromp? Waardoor het geloof in de regering steeds minder wordt.

  Als je de financiele wereld wilt laten zien dat je als regering niks te verbergen hebt dus geen gegraai en zelfverrijking dan laat je een onafhankelijk onderzoek natuurlijk uitvoeren door de rijksministerraad!

  Jij wilt zeker net als Wiels alleen maar geld ontvangen.

 2. Willems, zoals gewoonlijk raaskalt u maar wat.
  Martina je hebt volledig gelijk. Deze regering rollebolt liever over de straat met elkaar en heeft INCOMPETENTE figuren zitten. Met als vb WIELS en ‘hoogleraar’ SCHOTTE.
  Het gros van de figuren binnen deze regering zat er voorheen ook al behalve dan in een andere setting en van een andere parrtij. Het LOONT uiteraard om hier in de politiek te gaan zitten. Of je vangt 8500 of 12500 pmnd. Idd Willems waar komt de armoede vandaan. Vertel dat even aan de jongeren op BANDABOU met hun vooroorlogse materiaal op scholen. Daar moet je je druk over maken ipv te brallen.
  Maar er is nog hoop voor je. Misschien kun je vrijwilligerswerk gaan doen wat al jaren door vele mensen wordt gedaan. Maar subjecten zoals jij sluiten daar liever de ogen voor.

 3. Geachte Mr/Mw Martina,

  Een beetje veel van de hak op de tak!
  Weet U nog niet waarom er armoede heerst op het Eiland?
  Indien deze regering in de fout gaat, zal ik ook objectief blijven, maar tot nu toe vind
  ik dat zij het corrupte systeem in de kiem wil smoren. Kennelijk is het niet uw belang!

 4. Natuurlijk is dit de bekende reactie van Willems. Als ‘steunpilaar’ van deze regering althans.
  Misschien kan hij zich eens zirgen maken met pizzabakker Wiels over de armoede op het eiland en de vele kindertehuizen waar vrijwilligers werken.

 5. Nu dat deze groepering ‘maatschappelijke bobo’s’ het in hun eigen portemonnee gaat voelen zijn ze zielig. Een persconferentie beleggen om weer belangrijk te spelen. Dit zijn bejaardehuis acties. Kom op mensen actie voeren. Alle zaken een week dichtgooien en iedereen naar Punda en Otrobanda. Personeel verplichten om naar de stad te gaan en te gaan demonstreren of ontslag. Dan pas gaat deze regering het volk vrezen en zullen ze gaan werken voor de bevolking of het hazepad kiezen.

 6. en dat wil onafhankelijk worden hahahahhahah

 7. Kan het dan anders?
  Het is precies of alle gedekte malversaties van voorheen: gegraai en zelfverrijking, die nu boven water komen drijven, jammerlijk gevonden worden.
  Het snode systeem is in het hart getroffen en het domino effect zal lang doorwerken en voor veel meer beroering zorgen. Men is kennelijk bang voor veranderingen!

 8. Aangezien deze regering een hele dikke huid heeft en kilo’s boter op het hoofd zullen ze niet gevoelig zijn voor de bijeenkomst in de SSK. Ze zullen al weer snel met het vingertje richting de PAR wijzen om zichzelf een smoel te geven. Pas wanneer er een algehele volksstaking komt zal men niet onder de message van het volk uitkunnen.

 9. het onderzoek van minister Donner,nota bene in eerste instantie op aanvraag van Schotte !!, stuit op zoveel weerstand bij de ware machthebbers op Curacao dat ik vermoed dat het onderzoek er maar snel moet komen…

 10. Om vertrouwen terug te krijgen een kabinet van wijzemannen zo snel mogelijk . Weg met deze regering ,want schade wordt met de dag duidelijk voor bevolking die de dupe worden.

 11. Perfekt. I’ll be there.!!