• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

John TravoltaCURAÇAO – Bijzonder bezoek voor de mariniers op Haïti maandagavond. Niemand minder dan acteur John Travolta landde met zijn Boeing 707-138 ‘Jet Clipper Ella’ op het vliegveld van Port-au-Prince. Hij bracht op eigen initiatief diverse hulpgoederen naar het getroffen gebied.

Terwijl het vliegtuig werd gelost, sprak Travolta met verschillende hulpverleners. Zo ook met de mariniers. Eerder die dag hielden de mariniers zich bezig met de uitgifte van 200 shelterboxen. Ook ondersteunden ze de ‘shelterbox’ organisatie met het opbouwen van een tentenkamp op een groot veld op vijf kilometer ten oosten van Port-au-Prince. Uiteindelijk komen daar duizend tenten te staan, inclusief sanitaire voorzieningen. Verder werden verkenningen uitgevoerd in zowel Port-au-Prince, als naar Jacmel.
 
Jacmel
In deze zuidelijk gelegen stad richtte de aardbeving ook flinke schade aan. Dinsdag vertrekt vanaf het vliegveld van Port-au-Prince een groot konvooi met hulpgoederen naar Jacmel, begeleid door de mariniers. Ook worden daar twee waterzuiveringsinstallaties van PWN Waterleidingsbedrijf NH geïnstalleerd. De Hr.Ms. Pelikaan meerde gisterochtend af op de Amerikaanse basis Guantanamo Bay op Cuba, voor het laden van circa 200 pallets met hulpgoederen. Deze worden vanochtend in Port-au-Prince afgeleverd.

travolta2

1 reactie op “Mariniers verrast door John Travolta”

  1. Cool als je zoiets kan doen!