• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans zijn mening over de watervoorziening in zijn wijk Seru Kabaje.

Nu zult u zich afvragen waar is Aqua gebleven? Nu die is al voor jaren verdwenen in de buurt waar wij wonen. Al vijf jaar maken we met twaalf huizen meldingen dat er nauwelijks stromend water uit de leidingen komt en al verschillende klachten zijn ingediend bij het klachtenbureau van Aqualectra. Wij zijn zelfs trotse bezitters van een vast klachtennummer ‘Decos-Krs-28’ en we kunnen any time een nummer bellen! Nu dat nummer neemt mooi op onder kantooruren, maar daarna kunnen we met onze lege waterleidingen het uitzoeken. Een zekere heer Sosa krijgen we dan aan de lijn en we horen keer op keer dat het een structureel probleem is en dat Aqualectra ermee bezig is (vijf jaren lang!). Zelfs flessen water worden er beloofd maar nooit hebben we die mogen ontvangen!

Via de achterdeur horen we dat Aqualectra geen geld wil uitgeven om een pomp te plaatsen in onze wijk om ons van normale druk te voorzien. Wij zijn maar enkele Bandabousche boeren die kennelijk wel mogen betalen voor water, maar geen water hoeven te ontvangen! Twaalf huizen met grote gezinnen en vele kinderen moeten soms gaan baden en eten op andere plaatsen. Of snel wat wassen als er eens wat water door de leiding gaat. Afgelopen week hebben we weer tot op heden zonder water gezeten en wederom de beloofde flessen water van afgelopen vrijdag hebben we weer niet mogen ontvangen! Er kwamen enkele mensen kijken en konden het probleem niet oplossen. Ze waren weer weg zonder een extra druppel water te leveren. “We kunnen niets doen” en “Ik weet het niet” waren de uitspraken van een ‘expert’ die deze zaak zou moeten oplossen en in zijn pakkie wat stond te bellen.

Het is in en in triest dat twaalf huizen met vele kleine kinderen en soms meerdere gezinnen in een huis zonder water moeten zitten, omdat Aqualectra vertikt één cent uit te geven aan onze buurt! Erger nog was de opmerking van een van deze gasten die vroeg of we geen putwater hadden. Nee, Aqualectra, onze putten zijn net zo droog als jullie waterleiding! Triest is dat wij afgescheept worden met eindeloze smoezen en leugens, bang om een probleem op te lossen! Wij Buurtbewoners van Seru Kabaje hebben geen recht op levensbehoefte nummer één, stromend WATER.

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

6 reacties op “Ingezonden: Lectra”

 1. Als allerlaatste update wil ik nog even melden dat de directeur distributie heer Jonis me zaterdagavond gebeld heeft en toegezegt heeft dat er een pomp geplaatst gaat worden voor onze wijk . Dezelfde uitspraak heeft heer Jonis ook gedaan afgelopen zondag op CBA herhaald. Ook hebben we dit vanmiddag van mevrouw Bikker schriftelijk mogen ontvangen. Het probleem wordt aangepakt een probleem dat al ruim 5 jaren gaande was. Nu hebben we eindelijk de zaak doorbroken en worden er stappen ondernomen. Met de aktie die wij als burgers van onze wijk hebben ondernomen blijkt dat het WEL mogelijk is om zaken te veranderen of aan te kaarten zelfs bij stugge moeilijke overheids bedrijven. Wij als bewoners waren EEN en we waren er voor elkaar en zodra je dat kan bewerkstelligen is alles mogelijk zelfs een pomp in het niets midden op Bandabou!

 2. Bart, erg dat er zo gedacht wordt, eigen schuld dat je op een afgelegen plek woont. Het ligt aan jezelf en niet aan Aqualectra.

 3. Als Aqualectra alle individuele waterdruk problemen moet oplossen zijn we nog enkele deccenia bezig. Er zijn veel buurten die een zeer slechte waterdruk hebben. Het plaatsen van een pomp zal waarschijnlijk in volgorde (van binnekomst klacht) worden behandeld.
  Bewoners van de heuvel op Girouette moesten 20 jaar wachten op werkende reparatie.
  Gelukkig worden de grote woonbuurten wel passend voorzien van waterdruk. Klagen op een afgelegen plek is de keuze die je maakt als je niet in een gevestigde woonbuurt wilt wonen. De problemen bij Aqualectra zijn financieel en structureel. In die volgorde. Wat er met de utiliteits opbrengsten gebeurt is een andere kwestie.

 4. Niet fijn om te horen dat er zo wordt omgegaan met de 1e levensbehoefte WATER. Dat er niet een statenlid opkomt voor de belangen van de bevolking, dat het al 5 jaar te lang duurt! Veel sterkte en hopelijk dat jullie als wijkje vanaf maandag mogen genieten van een lange douche. Enige waar de regering gelijk in heeft dat Aqualectra op de schop moet en eigenlijk alle medewerkers ontslagen moeten worden. Werken allemaal vriendjes van elkaar en kunnen alleen maar kijken.

 5. Als update wil ik bij dit stuk nog even de laatste ontwikkelingen geven. Vandaag als 4de dag zaten we weer de gehele dag zonder water en werden we bezocht door verschillende medewerkers van Aqualectra. De reden van het probleem varieerde van kapotte leidingen tot een gesprongen hoofdleiding tot problemen met de tank op Rio Magdelena. Er werd ons geadviseerd om als het water weer binnen begint te druppelen dat we het niet moesten drinken. Wat al te laat was want de eerste druppels hadden we al meteen genomen en branden nu nog in onze mond. Onze buren klaagden van stinkend druppelend water en waren misselijk. Net om 9 uur kregen we het heugelijke bericht dat maandag aan het probleem gewerkt gaat worden en dat wij als wijk Seru Kabaje op een aparte pomp gezet worden! We wachten ondertussen af en we drinken de flesjes Claro die vanmiddag bij ons allen geleverd werden en een truck water die ons voorzag van wat was- en douchewater. Er wordt aan gewerkt en laten we hopen dat Aqualectra zijn belofte na 5 jaren nu eens gaat houden en ons gaat voorzien van stromend helder water.

 6. Is het water hier nu wel of niet schoon, lekkende olie naar annabaai, catalysator stof over Juliana dorp.
  Ik vraag maar, maar heb wel zo mijn twijfels. Wat houd lectra voor de bevolking verscholen, wat mag er niet naar buiten komen??