• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SehosCURAÇAO – Nierspecialist Nouaf Ajubi liet zich op Telenotisia niet al te positief uit over de situatie in het Sehos. “Het is voor het eerst in mijn carrière dat het zo slecht is gesteld met de zorg. Wie nu wordt opgenomen in het Sehos heeft geen garantie van goede zorg.”  

Volgens de specialist is er geen wettelijk juridische kader voor de Inspectie meer, omdat de wetgeving niet overgedragen is aan het Land Curaçao. “Vraag het maar na bij de inspectie, die is er nu voor niets, want de wetgeving is niet ‘in place’. Niemand in het parlement stelt hier ook vragen over en dat vind ik nog het ergste”, aldus Ajubi.

Onthoudbare situatie
Ook Homan Jeung is het volgens Antilliaans Dagblad eens met Ajubi. “Als er iets verkeerds gebeurt op juridisch gebied, is er geen instantie bevoegd om actie te ondernemen. De wetgeving in verband met Inspectie van Volksgezondheid is op 10-10 namelijk niet overgedragen. Dit is een onhoudbare situatie.”

Onrealistische tarieven
Directeur van het Sehos Javier Hernandez is niet te spreken over de tarieven die het ziekenhuis nu moet hanteren. “De regering legt ons wel een zorgplicht op, maar bindt ons aan onrealistische tarieven”, legt hij uit aan Antilliaans Dagblad. “Als we geen realistische tarieven morgen hanteren, stel ik de overheid voor dat zij het ziekenhuis overneemt en een begroting opstelt die hierop aansluit.”

4 reacties op “‘Geen garantie van goede zorg’”

 1. Medicijnen aanschaffen die we niet eens kunnen betalen… dan weer allemaal excusses verzinnen dat we maar goedkopere medicijnen moeten aanschaffen… ( omdat we onze eigen deuren dicht gooien )

  er is niets democratisch mbt het ziekenhuis… de regering doet er niets aan dan alleen maar mooie verhaaltjes verzinnen dat er een nieuw ziekenhuis komt….

  onze minister van Millieu en gezondheid ?
  wat een voorbeeld !

 2. Democratisch ? er worden hier veel besluiten genomen die niets met domocratie te maken hebben.

  PSC , WECHI , DAE, Infrastructuur… the list goes on!

 3. Carlito, de regering heeft de tarieven vastgesteld, maar helaas doet de regering al 8 maanden niks anders dan hard schreeuwen ipv de tarieven marktconform vast te stellen. Ga niet slap praten dat de regering er niks mee te maken heeft. Zelfs de inspectiedienst kan niet meer optreden als iets verkeerd gaat. Ook een zaak voor de regering.

  Toeristen hebben het geld om te betalen en curacao leeft van de toerisme maarja helaas heeft de bevolking het zelf nog niet door. Gelukkig begrijpt Hakim dat wel, dat is ook maar het enige dat hij goed doet.

  Ga lekker venezuela wonen als je niet voor ander wilt betalen, hier leef je in een democratisch land en het is ook een zorgstaat! We komen ook op voor de zwakkere in de samenleving.

 4. Onze regering heeft niets met gezondheid te maken !
  ze verzieken de boel.

  Illegalen ! TERUG STUREN ! meteen niks operatie ! en als toerist je verandwoordelijkheid nemen voor een reisverzekering ! zo niet weg wezen !