• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens Aqualectra hebben bewoners in Otrobanda helemaal geen last van vervuild water. “Het was slechts één bewoner die kampte met waterproblemen,” vertelt woordvoerster Sharon Bikker van Aqualectra. “Dit betekent niet dat we er niet zorgvuldig mee om zijn gegaan.”

“Je moet met dit soort klachten heel preventief zijn. Het is één klant en we kregen de klacht gisteren binnen. We zijn meteen gaan controleren en vanaf gisteravond hebben we niks meer gehoord,” vertelt Bikker. 

Overdreven
Volgens Bikker is het door de verschillende media een beetje uit zijn verband gerukt. “Het is helemaal niet waar dat er olie in het water zou zitten. De klant vertelde in eerste instantie dat er olie in zijn water zou zitten. Maar ik weet niet hoe olie smaakt, en volgens mij weet niemand dat,” aldus Bikker.

Binnenshuis
“Maar omdat je met watervervuiling heel voorzichtig moet zijn, hebben we alsnog monsters afgenomen. De klacht is afkomstig van een chemisch product, maar het kan ook een probleem in de waterleiding binnenshuis zijn. Omdat er maar één persoon last heeft van vervuild water in de buurt, gaan we van het laatste uit.”

6 reacties op “Water Otrobanda bevat chemische stof”

 1. @bikker: je hoeft water toch niet te drinken om te weten of er olie in zit?
  @Churandy: mee eens “kuchu a kortami” is nogl sterk aanwezig
  @gerrit:ik raak toevallig behoorlijk gestresst van op het strand liggen!
  @Que (of quo?) vadis: inderdaad een persoonlijke, en (voor een woordvoerder) dus niet professionele opmerking van mw. Bikker.
  @ Marc, een serieus bedoelde vraag: zou het elders veel beter zijn? Misschien beter dat je het drap kunt filteren en zien, dan dat het ok lijkt maar het is het niet? (Ik hoorde ooit dat de uitlaatgassen van stadsbussen weliswaar zwart zijn maar minder schadelijk dan die van personenwagens)
  Nou jongens en meisje, ik ga weer aan het echte werk, en vergeet niet minimaal 3 liter water p.d. te drinken dezer dagen! fijn weekend!

 2. Ons drinkwater is dermate vervuild dat we constant moeten filteren .Elke drie maanden een nieuw filter , daar van de oude het drap er af druipt.

 3. Helemaal eens met Churandy. Wat een domme reactie van mw Bikker, weet u niet hoe olie smaakt?! Volgens de radiointerviews waren er meerdere mensen (huizen) ziek geworden.

 4. Dit verhaal is toch geloofwaardiger! Churandy jij ziet door de bomen het bos niet meer! Ga lekker op strand liggen voordat je overspannen raakt.

 5. De titel van dit bericht is een beetje vreemd. Alle stoffen om ons heen zijn “chemisch”, inclusief water. Drinkwater van topkwaliteit is dus ook 100% chemische stoffen. Het is daarom beter om te schrijven dat het hier om een ongewenste stof gaat die het water verontreinigt. Het woord “chemisch” is daarmee niet synoniem.

 6. Ha ha, natuurlijk. Het ligt weer aan een ander. Het lijkt de regering wel.
  Neem je verantwoordelijkheid, maar dat is op Curacao een vreemd woord.