• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De windmolens uit 1993 bij Tera Kòrá en Playa Kanoa op Curaçao worden vervangen. De twaalf oude windturbines maken plaats voor vijf nieuwe windturbines. NuCuracao Windparken BV is inmiddels begonnen met het traject wat in zijn totaal 82 miljoen dollar kost.

Het windpark op Tera Kòrá heeft een totaal vermogen van drie megawatt. Als de funderingen van de oude turbines zijn verwijderd, worden op dezelfde locatie nieuwe funderingen aangelegd voor vijf nieuwe windturbines. Deze nieuwe turbines zullen zorgen voor een maximale bijdrage van vijftien megawatt aan het plaatselijke stroomnet. Zodra de vervanging bij Tera Kòrá klaar is, zal begonnen worden aan de vervanging bij Playa Kanoa.

7 reacties op “Vervanging windmolens 82 miljoen dollar”

 1. Ik kan dat bijna niet geloven dat dit 82mln kost ik werk zelf in Nedereland bij een wind turbine bedrijf en weet dat een 2,3mw wel in de 2,5mln euro zou kosten excl transport etc etc
  en de oude spul kun je wel kwijt in derde wereld landen, Ik hoop dat ze een goeie onderhouds ploeg op die turbines zetten en dat ze wel 20 jaar mee kunnen, De kust van Curacao is gewoon perfect voor windturbines. Stroom prijzen kunnen dan wat lager en zo heeft iedereen baat bij

 2. Veel reacties laten zien dat deze mensen slecht en onvolledig zijn geinformeerd.
  Op windpark Vader Piet staan dezelfde turbines. Onderhoud is uitstekend geregeld. Dat zal op Curacao op dezelfde manier gebeuren. Turbines zijn beveiligd tegen indringers, knappe jongen die aan de kabels met 30.000 V gaat zitten graven.
  Dit zijn turbines geschikt voor zee-condities. In het verleden heeft koper diefstal alleen plaats gevonden toen de spanning er af was, dus niet zolang de turbines in bedrijf waren Ook bij windstilte zijn alle kabels onder spanning.

 3. gaat er ook onderhoud gepleegd worden op deze molens?
  aanschaffen en plaatsen dat lukt dan wel, maar is er ook geld voor onderhoud?
  dat is op curacao niet het sterkste punt…..onderhoud plegen op zaken…..

 4. Worden het dit keer windmolens die tegen de daar heersende omstandigheden van Salpeter of beter gezegd zeewater kunnen.

 5. De oude hebben het nooit gedaan ! KOPER diefstallen HAHAH weer een voorbeeld van deze sjappies men waait met de wind mee maar alles hebben ze TEGEN!
  82 MIL! zijn jullie helemaal van je POT GERUKT ! verbeter de ISLA met die 82 miljoen ! koop die hele tering zooi op en verbouw het naar anno 2012 !

  MALOTEN zijn het …. geld groeit hier niet aan de boom !

 6. Mensen , voordat wij weer ettelijke miljoenen (82 ! ) over de balk gaan gooien,moet eerst worden nagedacht aan vernieking van en de juiste materiaal keuze geschikt voor die regio (voormalig antillen)Na berichten te hebben ontvangen over de staat van de molens vorig jaar , ben ik met bevriendde agenten poolshoogte gaan nemen,…..tranen schieten in je ogen mensen ! Koper dieven hebben echt feest gevierd op de vlakte. Mne was ervan op de hoogte , boosdoeners zijn gepakt , maar men moest ze weer laten gaan ! (wat is dit ?).
  Persoonlijk ben ik in overleg gegaan met collega bedenkers / bedrijven hier in nederland om beveiliging van deze objecten te kunnen bedenken, Maar nu kunnen wij wachten totdat dezelfde lui die destijds opgepakt werden, voor in de rij staan om weer toe te kunnen slaan. Zonder geschikte beveiliging zie ik het somber in ! “”bezorgde Yiu di Korsow “”

 7. 82 miljoen voor 5 molens (hmm..16 p/st.), is nogal wat! En wat gebeurt er dan met de 12 oude molens, ik kan me voorstellen dat deze economisch afgeschreven werden, maar met een restwaarde van enkele miljoenen p/st kan vermelde aankooppost aanzienlijk gereduceerd worden zonder dat deze zomaar worden weggegooid (lees : geschonken aan bevriende realaties) als schroot. Weliswaar gaat de produktiecapaciteit omhoog van 300-600 huishoudens naar 1500-3000 huishoudens en lijken we materiaal technisch de goede weg ingeslagen te zijn. Nu de facturering nog. Utiliteitskosten mogen maximaal 25% van het inkomen bedragen.