• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De motie die Dean Rozier (MFK) over de eigen Centrale Bank op Curaçao indiende is niet rechtmatig. Dit vertelt staatsrechtdeskundige Franklin Hanze. “Dean Rozier stond niet op de sprekerslijst waardoor de motie van afgelopen woensdag niet rechtsgeldig is.”

Volgens Hanze beschrijft het Reglement van Orde van de Staten dat een spreker een motie mag indienen over het onderwerp waarover de vergadering staat. “Maar dan moet je wel op de sprekerslijst staan. De statenvoorzitter laat op basis van deze lijst de sprekers aan het woord.”

Niet rechtsgeldig
Hanze vertelt dat de motie van Rozier niet rechtsgeldig is omdat hij niet op de sprekerslijst stond. “De lijst ligt op de lessenaar van de griffier, alleen daar kan je je inschrijven. Het is te ver tegen de regels ingegaan. Op dit moment is niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren.”

10 reacties op “Motie Centrale Bank ongeldig”

 1. Ja Boeis, ik had al verwacht dat je geen antwoord op mijn vraag zou hebben, hoop geschreeuw weinig inhoud, noemen ze dat geloof ik.

 2. @Boeis, waar kan ik die regeling waar jij het over hebt inzien ?

 3. Hmm als de PAR wil spreken dan weet de regering precies de regels om ervoor te zorgen dat ze niets mogen zeggen en nu zijn ze het vergeten?

  deze regering dient op te stappen. Het volk steunt hun niet.. (minder dan 1000 mensen)

 4. Ik respecteer de heer Frank Hanze, maar hij heeft geen gelijk. De nieuwe regeling zegt niets van sprekerslijst. Men hoeft niet op de sprekerslijst te staan om een motie in te dienen.

 5. We kunnen allemaal praten van horen zeggen. De regeling van het land Curacao is anders men hoeft niet op de sprekerslijst te staan om een motie in te dienen.

 6. Black Lion slaat de spijker op de kop (hoe regeert men een land naar de afgrond), Trupial fluit de politiek toe, Churandy & Evert geven aan hoe ver wij als identiteit zijn afgezakt.
  Helaas houd de achterban deze werkwijzen in gang en staande zodat de bevolking onwetend gehouden zal kunnen worden en inkomsten uit de gok, prostitutie en verdovende middelen industrie (vrij van OB!) zo lang mogelijk gegarandeerd blijven. Lang leve de hierarchie van de misdadigers. Eerlijk zijn wordt onverbiddelijk afgestraft. Men verkiest terreur boven communicatie en de (ongediplomeerde) Politie & OM staan erbij en kijken er naar.

 7. In dit geval ligt dus de schuld bij deze bij hun zelf. Zelfs de kapitein weet niet hoe het moet gaan, laat staan het besturen van een land. Wat dit soort dingen betreft zijn wij gewoon de lachende gekken die op eigen poten proberen te staan. Het kruipen hebben ze nog niet eens volbracht maar willen meteen gaan rennen. Laten ze nu eerst eens hun straatje schoon vegen en actie nemen tegen de zaken die hier niet goed gaan. Laten ze knopen door hakken en beginnen les te nemen in “Hoe bestuur ik een Land”.

 8. Waarom zegt niemand er iets van dat Humphrey Davelaar en Anthony Godett, duur betaalde volksvertegenwoordigers met een maandsalaris van bijna 12.000 gulden), niet aanwezig waren op hun WERK in de statenvergadering? Nu dat er kleine scheurtjes aan het optreden zijn binnen dit kabinet (lees MAN) hopen deze twee landverraders de plaats van hun in te nemen. Dan duurt dit circus nog langer.

 9. Tja, als je oncapabele mensen de leiding geeft over dit soort vergaderingen, lees de Statenvoorzitter, die niet op de hoogte is van hetgeen hij zou MOETEN weten, dan krijg je dit soort blunders.
  Ha ha ha….wat een prutser!!!!
  Helaas kan de schuld niet bij de vorige regering worden gelegd.

 10. Als je nog niet eens weet wat de interne procedures zijn vwb het indienen van een motie, hoe kun je dan dit land fatsoenlijk besturen. Deze motie zou niet rechtsmatig zijn. Ik ben uberhaubt wel benieuwd wat er zoal wel rechtmatig geschied in datgene wat men Staten noemt.