• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Onderwijs Lionel Jansen vroeg zich gisteren tijdens de Raad van Ministers af waarom scholen niet in aanmerking kunnen komen voor de tariefverlaging van Aqualectra. “Dit zou de kosten voor scholen enorm verminderen,” vertelde Jansen gisteren.

Jansen wil het plan binnenkort presenteren aan de betrokkenen. Schotte kon het plan van Jansen accepteren, maar vond wel dat het eerst concreet uitgewerkt moest worden. “Als we dit plan om de tariefen te verlagen willen uitvoeren, moeten er eerst nagedacht worden over de subsidie die scholen nu ontvangen van de overheid. Dit moet verrkend worden”, vertelt Schotte.

3 reacties op “Tariefverlaging verrekend met subsidie”

  1. Waarom moeten subsidies voor school- en materiaal onderhoud verekend worden met de te dure utiliteitskosten? Volgens de internationale verdragen voor mensenrechten (waar Curacao ook deel van uitmaakt) mogen de utiliteitslekverliezen niet meer dan 15% bedragen. Bij Aqualectra wordt diefstal (lees : schenkingen bevriende relaties) van energie administratief geboekt als lekverlies. Het niet (!) corrupte deel van de bevolking betaalt onrechtmatig de rekeningen voor misdadige bewindslieden en verwante samenzweerders. What’s new pussycat.

  2. idem dito hier

  3. Ben sowieso wel benieuwd wat iedereen er nu op voorruit is gegaan? Is er iemand die maar een tientje minder heeft moeten betalen afgelopen maand? Ik weet dat het niet zo te meten is hoor, maar ik heb bij ongeveer hetzelfde gebruik een net zo hoge rekening.