• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het onderzoek bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten door de onlangs opgestelde Raad van Commissarissen kan plaatsvinden. Minister-president Gerrit Schotte heeft dit in een brief aan de minister van Koninkrijksrelaties Piet Hein Donner laten weten.

Dit vertelde Schotte gisteren tijdens de Raad van Ministers. Volgens Schotte is dit volgens de statuten van de Centrale Bank en zitten er in de RvC van de Centrale Bank twee juristen die het onderzoek op korte termijn kunnen uitvoeren.

Internationale deskundigen
Het is van belang dat internationale deskundigen met expertise op bancair en financieel-juridisch gebied bij het onderzoek betrokken worden. Volgens Schotte is het in verband met de onafhankelijkheid van belang om vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer bij het onderzoek te betrekken vanwege de specifieke deskundigheid op het gebied van integriteit en rechtmatigheid.

5 reacties op “RvC voert onderzoek Centrale Bank uit”

 1. @Churandy.Mi ta spera berdat si ta manera ba bisa ey tokante di e desishon di Rijksministerraad. Pasobra Wiels a laga sa ku Donner no tin nada di bin buska na Korsou. Mi ta ansioso pa sa kon Schotte ta bai deal ku e asuntu aki, pasobra Wiels tambe a bire vierkant bek pa e desishon ku e la tuma aki ku Donner.Mi ta spera si ku Donner no bek niun pasa atras pa e asuntu aki. Laganos ban sinta warda kon e asuntu aki ta sigi desaroya su mes.

  Ik hoop dat Donner zich vastbindt aan het besluit van de Rijksministerraad. Geen stap terug doen. Laat hij gelijk ook alle ministers in dit regeringsploeg gelijk screenen om te kijken hoe de vork precies in de steel zit. Het Antiiliaanse volk staat paal achter minister Donner. Het volk voelt zich belazerd door dit regeringsploeg die alleen onrust zaait. Gelijk ingrijpen Donner.

 2. @Shon, dat doet de bevolking wel bij de volgende verkiezingen, by god, wat zijn we belazerd.

 3. Maar wie gaat dan de niet functionerende en corrupte regering onderzoeken? Want dat zou ook worden onderzocht. maar daar horen we ze niet over..

 4. Inmiddels heeft Schotte een brief gehad van minister DONNER, waarin wordt aangekondigd dat de RvC zelf een onderzoek kan uitvoeren maar dat het besluit van de Rijksministerraad (Genomen op verzoek van Schotte) staat als een huis. Het onafhankelijke onderzoek onderzoek gaat gewoon door. Niet alleeen naar de problemen bij de bank maar ook over het functioneren/handelen van Schotte, Jamalodin en El Hakim.

  Ja Schotte ga dat maar eens aan de PS en MAN vertellen. Ga je niet oplossen.

 5. Volgens Schotte is het in verband met de onafhankelijkheid van belang om vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer bij het onderzoek te betrekken vanwege de specifieke deskundigheid op het gebied van integriteit en rechtmatigheid.

  Zijn deze vertegenwoordigers al wel “ge-screened” en dan vooral op integriteit en rechtmatigheid, anders krijgen we straks hier weer hommeles over.