• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering heeft de contracten van de Centrale Bank aan Aqualectra nog steeds niet gezien. De contracten van de obligatielening die de Centrale Bank aan Aqualectra heeft verstrekt en de huurkoopovereenkomst leveren de bevolking in de toekomst een schuld van 800 miljoen gulden op.  

Dit vertelde minister-president Gerrit Schotte gisteren tijdens de Raad van Ministers. De huurkoopovereenkomst van Aqualectra met Vidanova gaat over de bouw van het kantorencomplex bij het Amstelterrein.

Speciale vertegenwoordigers
“In verband met deze overeenkomst is besloten om president-commissaris Oswald van der Dijs en lid van de Raad van Commissarissen (RvC) bij Aqualectra, Werner Wiels, te benoemen als speciale vertegenwoordigers,” vertelt Schotte.

Terugdraaien
Volgens Schotte zijn zij belast met het terugdraaien van het besluit van Aqualectra om een kantorencomplex te bouwen op het Amstelterrein. Van der Dijs en Wiels zullen contact onderhouden met de Centrale Bank over de afhandeling van de obligatielening van 300 miljoen gulden.

7 reacties op “Centrale Bank toont contracten niet”

 1. Schotte als statenlid, dat viel nog net onder zijn competentie niveau. Schotte als minister en dan ook nog minister-president was net een stap te ver, weet je wel, Peter’s Law.

 2. Van der Dijs en Wiels.. deze namen zullen voorkomen in een zwartboek van Curacao.. net als de naam Hitler niet populair is zal dat ook zijn met de namen van der Dijs en Wiels..

 3. @gerrit, ik dacht even aan het gezegde “with a friend like this who needs an enemy”.

 4. Weet u wat de regering Schotte de bevolking van Pais Korsou in de nabije toekomst voor een miljoenenschuld oplevert?? Het wordt een 2e Haiti. Bereidt u daar maar op voor.

  Enne mijnheer Schotte, even voor de duidelijkheid, contracten vallen onder het bankgeheim.
  Corruptie en vriendjespolitiek??!!! Wat is de band tussen u en dhr’n van der Dijs en Wiels??? is dat Good Gouvernance?? Laat me niet lachten.

  U vergeet zeker even dat u het “contract” betreffende Edsley Tromp, u weet wel, waar u zo triomfantelijk mee zwaaide in de staten, door heling hebt verkregen?? Gewoon een misdrijf gepleegd. Maar ja, dat is de bestuurders van Pais Korsou niet vreemd.

 5. Wimpirii, waarom zit je Schotte te helpen?

 6. Schotte, ik zie een herhaling van uw jacht op de documenten over die olie-afspraken die de vorige regering volgens u had geregeld. En nu dacht ik altijd dat een ezel zich nooit een tweede keer aan dezelfde steen zou stoten.

 7. Meneer Schotte, toen men aan u en uw domme club uit wilde leggen hoe het zat met deze lening, was uw leider zo onbeschoft om hem niet aan het woord te laten. Trouwens, het zal niet veel geholpen hebben, het gaat ver boven uw pet. En gezien de keuze van deze twee heren, met hun achtergrond, blijkt dagelijks, dat u een en ander niet wil of kan inzien!!