• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In een brief aan minister Elmer Wilsoe van Bestuur, Planning en Dienstverlening stelt Melvin Cijntje, parlementslid van Pueblo Soberano dat bureau Rijbewijzen voor twee maanden zal sluiten. De aanleiding is het verouderde rijexamensysteem dat door het bureau gehanteerd wordt.

“We stellen voor om de examenactiviteiten van Publieke Zaken/Rijbewijzenvoor twee maanden te sluiten totdat het nieuwe examensysteem in werking is. Het hoeft een vernieuwing van de rijbewijzen niet in de weg te staan,” vertelt Cijntje

Vergoeding
Rij-instructeurs kunnen volgens Cijntje een vergoeding krijgen voor hun gemiste inkomsten in die twee maanden. “Negen jaar na introductie van de nieuwe regels uit 2002, worden examens nog steeds gebaseerd op wetten uit 1957,” aldus Cijntje.

Nieuw systeem
Volgens Cijntje heeft iemand die nu het verkeersexamen aflegt, verkeersregels uit 1957 geleerd, terwijl deze regels niet overeenkomen met regels die nu in het verkeer gelden. Cijntje vertelt verder dat het hoofd van Publieke Zaken/Rijbewijzen in januari kenbaar heeft gemaakt dat het nieuwe examensysteem met nieuwe regels per 1 mei wordt geïntroduceerd maar dat er tot nu toe nog niets is gebeurd.

7 reacties op “Bureau Rijbewijzen twee maanden dicht”

 1. Precies Evert, alles is hier is half/half op die manier kan je (dus willekeurig) alle kanten op.
  Het welles nietus spelletje is dan oneindig en daar kan men hier gretig gebruik van maken.

 2. ook al leert men de “juiste” verkeersregels. Toepassen zal men deze toch niet. Ook omdat er weinig tot niet opgetreden wordt tegen verkeerszondaars. Als men niet straft heeft iets weinig effect. Ook al krijgt men niet bekeurd en betaalt men niet bij de Tempel, staat het toch niet geregistreerd als je een volgende keer word staande gehouden.
  Laat men eens beginnen bij het begin. In dit geval, alles afschaffen en daarna weer opbouwen, want alles is half / half

 3. Volkslakkerij

 4. Met bochten bedoel ik de weg naar westpunt!

 5. Dit is gewoon lachwekkend! Vandaar dat iedereen hier voorrang neemt en inhalen in bochten normaal vinden.

 6. Goh….en dan vinden sommige mensen het vreemd dat Curacao niet serieus genomen wordt door bepaalde landen……

 7. Dan hoef je toch niet meteen 2 maanden dicht te gaan? Ik neem aan at het hier om de schriftelijke examens gaat. Dan kan het praktijk examen toch gewoon doorgaan.

  Hoezo verliezen rijscholen hierdoor geld?

  Wat gebeurd er met al die mensen die voor een examen ingeplanned staat?