• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PistoolCURAÇAO – Café The Old Dutch had gisteravond last van ongenodigde gasten. Twee mannen kwamen rond 02.00 uur het café binnen om de horecagelegenheid te overvallen. Uiteindelijk lukte hen dit niet, maar losten zij wel schoten op een bezoeker van het café.

De twee mannen van 16 en 20 jaar oud werden tijdens hun overval belemmerd door een 47-jarige bezoeker van het café. In ruil hiervoor schoten zij de man in zijn been en oksel. De politie was snel ter plaatse en wist de overvallers te arresteren. De gewonde bezoeker is naar het ziekenhuis gebracht en is stabiel.

11 reacties op “Café The Old Dutch overvallen”

 1. @redriser, Curacao is een klein eiland waar iedereen elkaar kent dus de criminelen zijn makkelijk te vinden. jongens van 18 die de hele dag onder een boom hangen maar wle een grote gouden ketting hebben en in dure autos rondrijden tja waar kunnen ze dat van betalen? Tijdens een andere regering die ook goed bekend stond om corruptie (en enkele leden daarvan zitten nu in de huidige regering) was het ook erg de regering daarna heeft huklp gevraagf van NL en idd de criminaliteit was sterk afgenomen.

 2. Laten we even relativeren….atrako’s zijn van alle tijd…het is een periode nog veel erger geweest…….en niet alleen de huidige regering doet te weinig…..ook de voorgaande coalities van de afgelopen 10 jaar hebben er niks aan gedaan…..politie en justitie zijn niet capabel en gemotiveerd om dit probleem keihard aan te pakken…zoals in zovele landen in de regio. Men maakt altijd de vergelijking met NL, omdat we binnen het koninkrijk leven…maar dat is niet realistisch…kijk naar de regio….Colombia….Venezuela….Trinidad…Barbados….etc…etc….hetzelfde verhaal qua atrakos’s…zo niet nog heftiger…het is een gebed zonder eind zolang er armoede op het eiland heerst…en de de dikke volgevreten politici er zich niks van aantrekken…wonend achter hun hoge muren in de dure wijken….

 3. slowly but surely……… BANANA Republica de antillas has a new 3 world ISLAND in the making! …. finally the time has come around…where crime and death and corruption are starting to boom ! this corrupted culture ! these uneducated people ! these dictatorial government that has nothing to say !

  GOOD LUCK curacao…. my time is coming too …as more educated people are closing up shop and leaving the island ! I HAVE TOLD MANY PEOPLE THAT READ MY POSTS…. THE DARKER DAYS ARE COMING !!!!!!!!!!!!!!!! and aqualectra will not be able to keep the light on !

 4. Het is typerend voor Curacao. Als je het rijtje afgaat dan zijn dus overvallen:
  Breezes, Fishalicious, Miles, Old Dutch en De Tijd.

  En dat is van de afgelopen 9 maanden en dan heb ik het nog niet over alle voorvallen die er verder nog spelen (de vele overvallen op straat)!

  Het laat zien dat het hard bergafwaarts gaat met dit eilandje. Kansloze mensen die denken dat ze met geweld dingen kunnen roven omdat velen hier toch te lui en te dom zijn om te werken. De hoeveelheid en de grote mate van extreem geweld van dit soort overvallen laat zien dat Curacao een zeer groot probleem heeft (zowel qua criminaliteitsbestrijding alsook qua cultuur!). Een probleem waar de politie, justitie en voornamelijk de politiek geen aandacht voor heeft.

  Het laat zien dat hier eigenlijk keihard zou moeten ingegrepen vanuit Nederland want Curacao heeft daar echt totaal niet de mogelijkheden, mensen en middelen voor.

  Veel beterschap gewenst voor de getroffen bezoeker!

 5. Ik wordt al jaren iedere meerdere malen geestelijk overvallen. Je moet leren je mond houden, want anders krijg je er van langs. Dat de Politie de overvalller moest aanhouden is toevalstreffer, want het OM weigert over de taken van de Politie te waken. De aanpak van hinder en intimidatie moest in verschillende regeerakkoorden aangepakt worden. De SKS is de enige instantie die de burgers werkelijk probeert te beschermen. Politici worden zonder wettelijke verplichte achtergrondcontrole beeidigd door de PG. Ik hoop dat de getroffene snel mag genezen en weer snel een biertje mag gan drinken.

 6. ongelovelijk ik hoop dat zo’n joch die zich een grote vent waant met zijn pistool ook las een grote vent berecht wordt! Zal wel weer met een gevalletje “slechte jeugd gehad” afgewimpelt worden. Ik heb zelf ook al een keer een pistool tegen mijn slaap gehad je hoort er nooit meer wat van, Ik wens het slachtoffer alle sterkte!

 7. Gelukkig hebben we een regering die hier werk van maakt toch.. of is het toch belangrijker om te schelden op de PAR en je zakken te vullen

 8. Wat een domheid hier om overvallen te plegen.
  deze mensen hebben geen besef, dat ze, hoe dan ook een keer gepakt worden.
  het lukt ze 2 of 3 keer, maar dan worden ze gepakt en krijgen zware straffen (terecht).
  ze hebben ook geen besef wat ze de slachtoffers aan doen, die hebben een trauma voor het leven.
  het is een eiland, en iedereen kent elkaar en je verrader slaapt niet……
  het zelfde geld voor inbraken, dat gaat misschien 10 keer goed, maar dan wordt je toch gepakt.
  en de slachtoffers moeten weer een hoop geld investeren voor beveiligingen.
  Het leven zou zo veel leuker zijn zonder die angst voor inbraak en overvallen…

 9. Na bijna 4 jaar op Curacao behoor ik nu dan ook tot die groep mensen die “iets vervelends” hebben meegemaakt. Op dezelfde avond als deze vreselijke overval werd ik ook bijna slachtoffer van mannen met “minder goede bedoelingen”.
  Na een gezellig etentje liep ik met een aantal vriendinnen rond half 10 vanuit “De Buren” terug naar mijn auto. De welbekende “autowasser” c.q. choller begon vrijwel direct tegen ons te schreeuwen, schelden en dat is nog licht uitgedrukt. Wij riepen naar elkaar om de auto’s van binnen op slot te maken. Ik had mijn knopje welgeteld 3 seconden geleden ingedrukt, toen ik in mijn ooghoeken een man aan zag komen die op mijn ramen begon te bonken en mijn deur probeerde te openen met de woorden: “Maak open, maak open, ik wil geld!”….Ben niet bang aangelegd, maar dit voorval is me niet in mijn koude kleren gaan zitten. Vervolgens heb ik de choller, die voor mijn auto was gaan staan, bijna overreden en ben ik als een gek er van door gegaan. Ik heb geluk gehad, maar velen kunnen dat niet zeggen. Zoals de meneer die nog even een borreltje deed in Old Dutch op het moment dat 2 mafkezen bedachten dat ze maar een overval moesten plegen! 16 en 20 jaar….Het moet niet gekker worden! Waar gaat het heen met dit eiland??
  Ik voel me een stuk minder veilig en zal niet meer zo gauw ‘s avonds alleen op pad gaan…. Jammer, want ik woon al bijna 4 jaar met heel veel plezier op het eiland en nog nooit is in mij opgekomen dat ook mij zoiets zou kunnen gebeuren…Zo zie je maar!

  Heel veel sterkte voor de uitbaters van Old Dutch en bovenal voor het slachtoffer van deze brute overval!

 10. Verschrikkelijk,geen woorden voorHoop dat het verder goed zal gaan met de gewonde man,veel sterkte toegewenst!…Door zulke voorvallen gaan straks alle uitgaans gelegenheden dicht en kan je helemaal in de avond en nachturen in de stad nergens meer gezellig een biertje halen!! En er is al zo weinig oftewel amper iets te doen in de avonduren,alles is al zowat om 21:00 uur gesloten! Zonde hoor,Curacao zou echt een gezellige eiland zijn als je tot laat in de nacht gezellig op een terrasje nog kan gaan zitten,zowel in Punda als in Otrabanda! Misschien meer politie op straat?zou een goed idee zijn!

 11. Je bent 16 jaar oud en gaat twee uur ‘s nachts een gewapende overval plegen. Ik moest in die tijd om negen uur in mijn bed liggen, want de volgende dag moest ik naar school. Waar gaat dit heen.