• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – Het consumentenprijsindexcijfer van Curaçao is in de maand mei met 0,2 procent gestegen ten opzichte van april. De prijzen namen met 2,1 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend heeft gemaakt.

De meest opvallende prijsveranderingen rond de maand mei deden zich voor in de bestedingscategorie voeding. Er was bij geen enkele voedingsgroep sprake van prijsdaling, terwijl de groepen ‘vlees en vis’ en ‘aardappelen, groenten en fruit’, met respectievelijk een stijging van 1,0 en 1,2 procent, een bovengemiddelde prijsstijging vertoonde.

Stabiel
De overige bestedingscategorieën bleven stabiel of stegen zeer licht in prijs. De categorieën die stabiel in prijs bleven waren ‘vervoer en communicatie’, ‘woninginrichting en huisraad’ en ‘overig’. De bestedingscategorieën die 0.1 procent duurder werden waren ‘wonen’, ‘recreatie’, ‘ontwikkeling en educatie’, ‘kleding en schoeisel’ en ‘gezondheidszorg’.

12 reacties op “Prijzen groenten en fruit stijgen”

 1. Prijzen stijgen en stijgen.
  Voorbeeld van de harde waarheid. Vorige maand kocht mijn vrouw een fles olie bij Magusan voor 34,95 naffies, na de prijs controle werd die ineens wat duurder, niet veel, net 5 naffies. Wat scherts onze verbazing, diezelfde olie stond nu voor 46 naffies, Magusan kreeg een boete wegens foute prijzen. Nu mogen de klanten die via de artikellen betalen.
  Hoezo controle van prijzen. We worden aan alle kanten gewoon genaait.

 2. @Juny geef ze een extra portie Duitse tauge die pro aanhangers van dit marionettenkabinet.

 3. @ Linda van Dalen

  Je komt de HH geregeld tegen in de duurste restaurants. Zij betalen met de door de overheid verstrekte creditcards dus u en ik betalen ervoor.
  Hoe ik dat weet. Heb tijden in zo’n duur restaurant gewerkt.

 4. Hmm waarom zijn onze proregering vrienden nu opeens zo stil.. John dasilva en mr Sambo die altijd mooie betogen schrijven.. ik hoor ze niet!

 5. Lang leve Obesitas! En wat kost dat deze gemeenschap????
  Dat wordt een vitaminepil schillen.
  Kunnen we de bewoners Bon Futuro niet de hele dag groente en fruit laten verbouwen als straf?

 6. Het zal ook wel aan de vorige regering liggen.

 7. Waarschijnlijk valt deze coalitie nu ook het onhafhankelijke CBS aan, die vertellen natuurlijk “leugens” net als de algemene rekenkamer, raad van advies…etc….deze regering doet het hardstikke goed!…en alle onhafhankelijke instanties liegen!…..Welcome to the jungle!

 8. GROW YOUR OWN ! IT IS SIMPLE FUN AND YOU KNOW WHAT YOU EAT !

 9. CBS heeft het mis……..Minister el Hakim heeft toch voor goedkoper groenten en fruit gezorgd?….NOT

 10. Minister Nasser el Hakim beloofde de bevolking goedkoper groente en fruit. Belofte maakt schuld of blijft deze regering iedereen voor de gek houden.

 11. Echt te gek voor woorden,,,de prijzen voor groenten en fruit zijn hier op Curacao al zo ontzettend duur,en de kwaliteit daarvan is ook al zo slecht!Mensen die hier wonen en leven van een laag salaris kunnen al amper groenten en fruit kopen,want ik zie hier in myn antiliaanse kringen heel weinig of amper groenten,is meerendeels,paar plakjes koude bietjes of gebakken banaanen dat by de rijst,vette karbonade,geitenvlees,gebakken visje en wat vette jus!!
  Mensen hier van het eiland krijgen straks alleen maar last van hart en vaatziektes en te hoge cholesterol!!En als je daardan last van krijgt,moet je naar het ziekenhuis en daar is het ook al te duur of ziekenhuizen zijn niet te vertrouwen kwa verzorging!
  Ben benieuwd wat de ministers vanavond eten??

 12. Heb ik een minister van de huidige regering niet horen roepen dat de prijzen van groente/fruit op korte termijn met een tiental procentjes zou DALEN?????
  RAAR is nu ineens oogverblindend stil uit deze hoek!