• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SehosCURAÇAO – “Ik had vooral problemen met de kwaliteit van de zorg”, laat voorzitter van zorgbond CBV Coromoto Maria weten. “Om deze hoog te houden, moet er genoeg personeel zijn.” Maria heeft nooit letterlijk bedoeld dat er doden vallen door personeelstekort in het Sehos.

“Alleen met genoeg personeel kan de kwaliteit hoog blijven dus hebben wij een verzoek ingediend bij Minister van Volksgezondheid Jacinta Constancia. Er zou 1,2 miljoen gulden vrijkomen om personeel te werven voor het ziekenhuis.” Deze afspraak zou op 12 mei worden vastgelegd, maar dit gebeurde niet.

Doden
“Het duurde en duurde maar dus hebben we gevraagd er haast achter te zetten voor er doden zouden vallen. Ik bedoelde niet letterlijk dat er nu doden vallen in het ziekenhuis door te weinig personeel.” Gisteren is Constancia alsnog akkoord gegaan met het plan en heeft 1,2 miljoen gulden vrijgemaakt voor het aantrekken van nieuw personeel.

Andere prioriteiten
De kwaliteit, en daarmee doelt Maria op het personeelstekort, had de hoogste prioriteit voor de zorgbond, maar er staan ook andere zaken op de agenda. “Dit geld is voor een jaar, daarna gaan we weer onderhandelen. Behalve het personeelstekort, willen we andere dingen aanpakken zoals de materialen en de machines in het ziekenhuis.”

1 reactie op “‘De kwaliteit van zorg heeft prioriteit’”

  1. “kwaliteit hoog houden”? In dat achtergestelde complex? Als er met mij de volgende keer iets is dan vlucht ik onmiddelijk naar een land waar ze gekwalificeerd personeel, fatsoenlijke apparatuur en ook daadwerkelijk medische zorg bieden ipv maar wat roepen, klachten ontkennen, verkeerde medicatie geven en geen diagnose stellen.
    Wat een aanfluiting is het Sehos!
    Ik laat mij de volgende keer behandelen in een ziekenhuis ipv die derdewereld ziekenpost…