• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – “Ik heb gezegd wat de situatie is en wat er is gebeurd. Nu wil ik me weer focussen op het voornaamste. En dat is voetbal,” vertelt Federashon Futbol Korsou(FFK)-voorzitter Rignaal Francisca naar aanleiding van de persconferentie over de vermeende geldaanname.

Francisca zou het geld hebben aangenomen in ruil voor een stem op de FIFA-presidentskandidaat Bin Hamman. Na een presentatie van Bin Hammam in Trinidad heeft hij, samen met alle aanwezigen, een envelop met 40.000 dollar cash, een beamer en een laptop aangeboden gekregen in ruil voor hun stem. De voorzitter laat weten geen geld aangenomen te hebben. “Alles wat ten goede komt aan het voetbal is welkom”, vertelt Francisca, daarom heeft hij toentertijd ook gevraagd het geld op de rekening van de FFK te storten wat vervolgens nooit is gebeurd.

Verontwaardiging
De voorzitter van de FFK geeft aan een vervelend gevoel overgehouden te hebben aan de hele situatie. “De persconferentie die ik gisteren heb gehouden wijkt weinig af van één die ik normaal houd, behalve dat het nu veel drukker was. De pers lijkt als vliegen op stroop af te komen zodra er een schandaal aan het licht lijkt te komen. Ik zou het fijn vinden te zien dat journalisten ook meer interesse tonen in het voetbal zelf. Het betreurt ons dat er zoveel aandacht wordt besteed aan een onderwerp als dit terwijl de play-offs voor de deur staan.” aldus Francisca.

5 reacties op “FFK verontwaardigd over beschuldigingen”

  1. Hij heeft geen geld aangenomen, dus wel de laptop en de beamer? blijven doorvragen journalisten…. audit uitvoeren heeft weinig zin omdat FFK dat niet eens kan betalen, de vriendjes verdienen te weinig. De vriendjes zoals Dos Santos willen toch minimaal een ton per maand.

  2. Waar blijft de onafhankelijke quickscan ? Normaliter wordt die al aangekondigd voordat er überhaupt een probleem/insinuatie bekend is.

  3. Lijkt mij inderdaad niet logisch om “zomaar” een donatie van 40.000 te accepteren zonder navraag te doen waarom dit geld beschikbaar komt! Ook aanname van “kados” geeft te denken.

  4. francisca is een prominent lid van de MAN, een partij die bekend staat als corrupt dus tja 1 en 1 is vaak 2.. zo denken de mensen wel!

  5. Simpel….de man heeft z’n stem “verkocht”…..of je het geld nu aanneemt of het op een rekening wil laten storten…dat blijft hetzelfde. En de laptop en de beamer staan mooi in het FFK gebouw en daar houdt hij nu z’n persconferenties en presentaties mee?