• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Joran van der SlootCURAÇAO – Joran van der Sloot verschijnt vandaag voor de rechter. Een vriend van Van der Sloot verklaarde dat Joran tot alles in staat was en Van der Sloot vorig jaar eind mei aan hem vertelde platzak te zijn. Dit is informatie die van groot belang is voor de rechtzaak.

De vriend werd volgens Wereldomroep vorig jaar juni verhoord door de politie in Maastricht, net nadat Van der Sloot werd opgepakt in Chili. De verklaringen van de vriend wijzen op grote wanhoop als gevolg van geldnood van Van der Sloot. Dit is belangrijke informatie voor de rechtzaak die de komende maanden gaat plaatsvinden. Het is nog steeds niet duidelijk of Van der Sloot wordt vervolgd voor doodslag of moord.

Geldproblemen
De verdachte had aan de vriend laten weten via het chatprogramma MSN dat hij alleen nog geld had om te eten. Stephany Flores werd twee avonden later, na afloop van een avondje pokeren, gedood door Joran van der Sloot. Van der Sloot werd drie dagen later opgepakt in Chili en uitgeleverd aan Peru waar hij nog steeds op berechting wacht.

Financiële onenigheid
De Nederlandse politie vertelt dat hij dezelfde vriend in Nederland vanuit de gevangenis om geld smeekte. Ook het vertrek van de advocaat van de verdachte was een gevolg van geldgebrek. De advocaat liet Van der Sloot vorige week in de steek wegens financiële onenigheid en verschillen van mening over de te voeren verdediging.

Zware straf
Advocaat Álvarez laat weten dat Van der Sloot een zware straf boven het hoofd hangt als de moord wegens een geldkwestie is gepleegd. “Op roofmoord staat hier levenslang.” Vandaag vindt er een hoorzitting plaats en over enkele weken wordt duidelijk wanneer het proces van start gaat. Álvarez laat weten dat dit nog drie maanden kan duren. Het is nog niet bekend wie de nieuwe advocaat van Van der Sloot zal worden.

www.versgeperst.com