• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag bewijst Harry Walters een laatste eer aan de overleden Klaas Krijger.

Na een actief en sociaal bewogen leven geleid te hebben is op vrijdag 3 juni Nicolaas Jan ‘Klaas’ Krijger vredig ingeslapen. Klaas Krijger werd op 8 april 1937 in Nederhemert geboren en wist al vroeg dat hij de handen uit de mouwen moest steken. In zijn jeugdjaren moest hij het zonder zijn geliefde vader stellen, omdat de Duitsers in de tweede wereldoorlog het gezinshoofd elder te werk gesteld hadden. Op zijn veertiende jaar kwam zijn vader te overlijden en een jaar later is hij gaan werken als hulpkok. Op zijn zeventiende jaar maakte hij de overstap naar Firgos Nederland waar hem een lange carrière te wachten stond. Tussendoor vervulde hij zijn dienstplicht in Nieuw Guinea en keerde na zijn diensttijd terug bij Firgos Nederland.

In 1961 is de jonge Klaas Krijger de oceaan overgestoken en werd in Suriname te werkgesteld en een jaar later belandde hij op Curaçao. Daar trouwde hij zijn vrouw Barty Swart op 30 mei 1962 en is daar 49 jaar gelukkig mee samen geweest. Uit dat huwelijk zijn twee kinderen voortgekomen: Gommert Jan en Jacqueline .

Bij Firgos Curaçao schopte Klaas Krijger het tot directeur en in 1987 werd hij eigenaar van het bedrijf. Hij bouwde het bedrijf verder uit en in 1989 opende hij een filiaal op Bonaire. Tot aan 1997 zwaaide Klaas Krijger de scepter bij Firgos Curaçao en Bonaire en gaf toen het roer over aan zijn zoon Gommert Jan. Stilzitten kon hij niet en tot vlak voor zijn overlijden bleef hij een belangrijke adviserende rol vervullen op de achtergrond en was altijd zeer begaan met het bedrijf en het personeel.

Daarnaast deed de ‘selfmade businessman’ veel sociaal werk op het eiland en stond altijd klaar voor de minder bedeelden. Zo was hij actief als voorzitter van de Stichting Protestants Nijverheid Onderwijs (SPNO) en vice-voorzitter van de Stichting Onderhoud Scholen (SOS), de stuwende motor achter Fundashon Kòrsou Limpi i Bunita en onder andere jarenlang actief lid van de Rotary Curaçao.

Vele vrienden en kennissen kennen hem ook als fervent zeiler en iedere week was hij aan boord van de Hajo op de Curaçaose wateren te vinden. Ook aan zeilwedstrijden nam hij deel op de Regatta’s van Curaçao, Bonaire, Heineken Regatta te Sint Maarten en in Antigua.
Harry Krafft Walters (Curaçao).

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

7 reacties op “Ingezonden: In memoriam: Klaas Krijger”

 1. Lieve familie,

  Troost en sterkte wensen wij jullie toe met het heengaan van Klaas. Het zal een groot verlies zijn voor Bartje en de kinderen. Weet dat we in gedachte bij jullie zijn. Rien en Nelleke Krijger

 2. Lieve Bartie
  Heel veel sterkte voor nu en in de toekomst met het verwerken
  van het gemis van jou geliefde Klaas
  liefs van marijke en Herre van der Heide

 3. We ontvingen onlangs het treurige bericht van het overlijden van onze vriend Klaas.
  We zijn zeer geschokt dit te vernemen en we wensen Bartie en haar kinderen veel sterkte toe om dit grote verlies te verwerken. We hebben hele prettige herinneringen aan Klaas,
  vooral tijdens ons laatste bezoek aan Curacao en het bezoek bij de familie thuis.
  Veel sterke nogmaals Bartie en liefs van Jos en Frits.

 4. Veel sterkte en medeleven van Niek en Mattie voor Baritie, Jacqueline en Gommert Jan

 5. Voor ons is het overlijden van Klaas heel onverwacht.
  Ons medeleven in deze moeilijke tijd.
  Veel liefs voor Bartie, Jacqueline en Gommert Jan
  Van Niek en Mattie

 6. Onze oprechte medeleven in deze verdrietige tijd.Wij waren kortgeledenop Curacao en
  hoorden dat Klaas ernstig ziek was,anders hadden we contact opgenomen
  Heel veel sterkte voor jullie allen. Henk en Henny Hulleman, Harderwijk

 7. Mooie verkorte biografie. Condoleances aan de nabestaanden.