• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO Het Land Curaçao en bestuursleden John Gorsira en Elbert de Windt van Gaming Control Board (GCB) stonden 26 mei tegenover elkaar in de rechtbank. De uitspraak vond gisteren plaats en vertelde dat Gorsira en De Windt de rechtzaak verloren hebben.

De aanleiding van de rechtszaak is het ontslag van Financieel Directeur Raynold Nivillac door minister George Jamaloodin (Financiën). Jamaloodin beweert dat het contract van Nivillac zonder toestemming van het Bestuurs College (BC) is verlengd.

Geen toestemming
GCB zegt daarentegen dat er alleen bij de benoeming toestemming nodig is. Het contract van Nivillac is sinds 1999 twee keer verlengd, elke keer zonder toestemming te hoeven vragen. Nivillac werd bijgestaan door advocaat Frank Kunneman van advocatenkantoor VanEps Kunneman Van Doorne.

Aanstelling
“De aanstelling van directeur Nivillac is na 2004 telkens verlengd zonder schriftelijke goedkeuring van het BC, die dit kennelijk aan het bestuur overliet. De aanstelling en de arbeidsovereenkomst van Nivillac lopen af als hij de leeftijd van zestig jaar bereikt, dat is op 5 juni 2011,” vertelt het vonnis.

Ontslag
“Door op een zo belangrijk punt als herbenoeming van de directeur en in de wetenschap hoe de minister erover dacht, in strijd te handelen met de statuten, gaf het bestuur de regering voldoende grond voor ontslag,” zo oordeelde de rechter.

1 reactie op “Gaming Control Board verliest rechtzaak”

  1. Wie waren de grote sponsors van de MFK tijdens de verkiezingen? Wie moeten dus bevoordeeld worden door nieuw personeel in het controle orgaan voor casino’s? Dus waarom kon ook de oude directeur ‘Nivilac’ niet blijven zitten? Dus welke partij heeft heel veel boter op zijn hoofd wanneer vooraan lopen bij een protest mars tegen corruptie? Dus dhr Wiels is ook selectief dom en doorziet dit niet? Nee ook hij heeft ook heeeeel veeel boter op zijn hoofd.