• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans zijn mening over het verschil tussen Marchena en Julianadorp met ons.
Nu ga ik het niet hebben over het verschil van huizen, inkomens en mogelijke verschillende culturen. Maar ik wil het voorbeeld aanhalen wat er afgelopen week gebeurde.

De ISLA maakte van Julianadorp een werkelijk wintersdorpje en iedereen was in kerstsfeer. De bellen, ballen en lichtjes werden voor de dag gehaald totdat de mensen eens op de kalender gingen kijken en beseften dat het de maand was dat de vogels eieren moesten gaan leggen! Het witte poeder, wat blijkbaar ook nog giftig is, was overal te vinden en de bewoners werden kwaad, ziek en radeloos. Ze pikken dit niet, dreigden met naar de rechter gaan en sloegen massaal aan het bellen en schrijven. Dit gaat te ver en de mensen waren gewoon laaiend. Er kwamen hoge pieten kijken en er werd een professioneel schoonmaakbedrijf ingeschakeld om het witte goedje op te ruimen. Ondanks dat, eisen enkele bewoners een schadevergoeding en zijn ze de stank en ongezonde leefomstandigheden beu.

Nu gebeurde hetzelfde ‘ongelukje’ in 2009 in de wijken Marchena en Wichi. ‘Och, we kunnen niets doen’, ‘Het is altijd zo geweest’, ‘We durven niet want anders worden anderen kwaad’. Dat waren merendeels de reacties van de mensen die bijna dagelijks in de stank en het vuil van de ISLA moeten leven. Ze zijn teneergeslagen, een enkele schreeuwt nog, maar wordt veelal als een achterlijke uitgemaakt en komt als alleen roepend in een woestijn niet verder. Stichting SMOC spande en spant nog rechtszaken aan en er zouden veranderingen moeten komen. Helaas, de lokale bevolking is het moe en wil/kan niet meer vechten.

Toch blijkt het vechten zin te hebben in Julianadorp. Dan vraag ik me af: waarom eisen alle bewoners in de rook van de ISLA geen schadevergoeding en trekken ze aan de bel als ze dagelijks met tassen vol medicijnen van hun dokters afkomen? Het haalt WEL wat uit als mensen zich laten horen!  Meer mensen gaan eisen dat er vergoedingen moeten komen. Ze moeten laten horen dat zij het als bewoners zat zijn, het genoeg is en dat de ISLA ons leven verkort en vergiftigt met hun spelletjes! Dan zullen zowel de politiek als de gehele PDVSA/ISLA top eieren voor hun geld moeten kiezen.

De bewoners van Julianadorp hebben laten zien dat de ISLA WEL vergoedt en wel komt opdraven als er maar genoeg gedreigd en geschreeuwd wordt! Laten we hopen dat de wijken in de rook van de ISLA dit voorbeeld gaan overnemen en volgen. WE PIKKEN HET NIET LANGER MEER.

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

5 reacties op “Ingezonden: Marchena en Julianadorp”

 1. Ik geef maar een korte reactie:

  CURACAO WAKE UP BEFORE IT IS TO LATE

 2. Svp stoppen met autorijden en fiets aanschaffen ,uitlaatgassen zijn ook kankerverwekkend

 3. @Carlito, vertel dat aan de PS en de MAN die al jaren lang de Isla steunen en dus de moord op mensen!

 4. Geld geneest geen KANKER ! Geld geeft je geen LIEFDE …GELD STINKT !

 5. Applaus…