• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De olie die een aantal weken geleden onze wateren en stranden vervuilde, komt waarschijnlijk van een onbekende dader. Volgens haveninspecteur Russell Henriquez worden er nog schepen onderzocht, maar is de kans klein dat de dader nog in de kraag kan worden gevat.

“Het verschil van de substantie tussen de teerachtige aangespoelde olie die naar de bodem zonk en de dunne olie die in de haven dreef, is te groot”, liet de haveninspecteur weten aan Antilliaans Dagblad. Er is waarschijnlijk sprake van een ‘mystery spill’.

Verplicht aanmelden
Volgens het AD geeft Henriquez wel aan geleerd te hebben van deze oliedump. “We moeten schepen die op doorvaart zijn in onze wateren, verplichten zich te melden aan te geven wat zij aan boord hebben. De wet biedt deze optie, wij moeten het alleen uitvoeren en instellen.”

8 reacties op “Oliedumper niet te achterhalen”

 1. Mensen laten ze niemand voor de gek houden. De regering kan gewoon aan de americanen vragen om een satetlietfoto op de betrokken datum om te weten waar de vervuiling vandaan komt. Komt het uit lozing van een schip dan zijn er internationale regels voor grote vergoedingen door de vervuiler. Komt het uit de Isla dan moet de Isla ook dokken. Dus laat de regering of CPA niet komen nonsence dat het niet meer acjhterhaald kan worden. Alles is te achterhalen als ze maar willen. Satelietfoto’s kunnen het bewijs leveren. Doei

 2. We worden nu wel als echte domme varkens voor de gek gehouden. Het is zo doorzichtig en duidelijk waar de bron van deze vervuiling aan te wijten is. MAAR putdeksel dicht en alles in de grote doofput. Zal binnenkort wel gaan overstromen en dan is er echt dikke shit aan de knikkker.
  BASTA met die ontkenining en minachtig voor de bewoners van KORSOU.
  HARDE ACTIE is enige waar schuldigen gevoelig voor zullen zijn. DUS met gelijke munt reageren (“shit” beantwoorden = regeringsgebouwen voldouwen met shit / poeder / stinkbommem UITROKEN die schijnheilige kliek van MFK-MAN-PS)!

 3. zo heeft de Isla weer het volk misleid door de autoriteiten om te kopen.
  maar ja, we weten niet beter
  en elk volk krijgt de regering die hij verkiest.

 4. Inderdaad een groot mystery…

  Iedereen op dit eiland weet toch wel dat er altijd olie ligt in het schottegat? De havenautoriteiten maken zich hier nooit druk om. Is toch niets nieuws hoop ik? En als de wind wegvalt dan stroomt het de St Annabaai uit.
  Is wel een keer goed dat het op de stranden terechtkomt. Dan ziet iedereen het eens.

 5. Waaom denk je dat een dag na de spill Schotte aankondigde een bodemonderzoek te doen bij de isla? Binnenkort kunnen ze daar nr olie gaan boren!

 6. Uit mijn achterste kwam die olie….want we zijn OLIEDOM hier stelletje oliebollen ..
  ZOOI!

 7. Wat maakt deze man zich belachelijk…of laat hij zich belachelijk maken.
  De kustwacht heeft schepen, vliegtuigen enz. Die hadden de dader(s), als die er al zijn direct opgespoord.

  De olie is gewoon afkomstig van de raffinaderij aan de Annabaai. Iedereen kon zien dat de olie de Annabaai uit dreef. Maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden.
  Als het gaat over de ISLA in combinatie met het milieu op Curacao mag niemand praten en weet men niet waar de vervuiling vandaan komt en weet men ook nooit hoe hoog de concentraties van de giftige stoffen zijn. De bevolking moet dit gewoon slikken en kan stikken (niet in de laatste plaats van die enorme luchtvervuiling).

  Heeft Schotte het ook over zijn geweldige raffinaderij gehad op de toeristenbeurs in Spanje….Wedden dat dit niet ter sprake geweest is.

  Net als bij de bevolking, je moet ze gewoon dom houden!!

 8. hahahah….iedereen zag hoe de olie uit st annabaai uit kwam drijven, alleen een idioot kan dan de dader nietvinden