• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Milieuorganisatie Curaçao (SMOC) heeft de milieudienst een verzoek gedaan om informatie te geven over het chemische poeder van de Isla die in Julianadorp is neergedaald. “Het volledige gebrek aan informatie past bij een ontwikkelingsland”, aldus Peter van Leeuwen, voorzitter van SMOC.

Van Leeuwen laat weten dat er ondanks de adviezen in kostbare rapporten nog steeds geen informatiesysteem is opgezet. “De milieudienst bestaat in de praktijk niet, dat is een zeer onverantwoorde situatie met een krakende en piepende Isla op Curaçao.”

Informatie
In de brief vraagt Van Leeuwen zich af waarom Tico Ras, interim hoofd van de milieudienst, volledig onbereikbaar was per telefoon. “Wij verzoeken u ons informatie te verstrekken over de hoeveelheid, soort, mate van vervuiling van het (geregenereerde) katalysatorpoeder en de gevolgen daarvan voor de gezondheid van mens en dier.”

Rechtszitting
“Ook verzoeken wij u ons de MSDS te doen toekomen, met alle (gezondheids/toxicologische) informatie over de katalysator”, vertelt Van Leeuwen. “Wij vertrouwen op een spoedige reactie, uiterlijk binnen één week, mede gezien de rechtszitting van 13 juni aanstaande.”

3 reacties op “SMOC vraagt milieudienst om informatie”

 1. Hmm krijgen we nog een reacite van Humprey Senior? Want de Isla is zo goed voor Curacao en alleen de makambas willen deze weg hebben zodat ze kunnen herkoloniseren

 2. Veel moeite hoeven we niet te doen om de Isla weg te krijgen. De sluitingsdatum staat al lang in de bedrijfsagenda genoteerd. Machines en ander kapitaal worden al lang niet meer vernieuwd en de winst wordt elders (niet op Curacao) gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe producten/markten. Uitmelken heet dat in het vakjargon. Heel normaal voor een commerciele instelling als de Isla. Het pijnlijke is alleen dat de Curacaosche overheid nog steeds denkt een kip met gouden eieren in haar hok te hebben. Deze kip zal echter over niet al te lange tijd, met stille trom, het eiland gaan verlaten. Het eiland achterlatend in de kippestront! Want dat is wat de overheid destijds, voor slechts 1 symbolische gulden, heeft gekocht.

 3. Wat er nu weer gebeurt is, is toch te absurd voor woorden.
  Alles moet wijken voor die stinkfabriek…
  Hele wijken mogen vervroegd doodgaan, maar de mensen die werken bij de Isla moeten beschermt worden?
  Ik hoop dat SMOC deze stinkfabriek op de knieen krijgt.
  Van deze regering hoeven we niks van te verwachten, die krijgen iedere maand geld van Chaves….. de vorige regering ook trouwens…..een corrupte boevenbende is het….
  Maar het volk mag stikken……
  Waar staat Wiels trouwens met zijn grote bek?