• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gistermiddag de openingsspeech gehouden bij de toerismebeurs EuroAl in Torremolinos. Op indrukwekkende wijze promootte Schotte Curaçao en inspireerde vele bezoekers om naar Curaçao te komen. De jaarlijkse toerismebeurs is voor iedereen toegankelijk.

De beurs bestaat uit een expositie van 32 landen uit Europa en Latijns-Amerika en uit verschillende workshops voor touroperators en anderen uit de toerismebranche. De premier bracht in zijn speech unieke aspecten van Curaçao naar voren.

Onderwerpen
Een van de onderwerpen was de commerciële ruimtereizen die binnenkort worden aangeboden. Ook refereerde Schotte aan het feit dat Curaçao op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco staat.

Unieke reis
Schotte benoemde de plannen om op initiatief van Curaçao een unieke reis in het zuidelijk deel van het Caribische gebied te organiseren. In zeven dagen worden zeven landen bezocht en wordt er gebruik gemaakt van een cruiseschip en vliegtuig. De minister-president gaf aan binnenkort met ministers van deze betrokken landen deze mogelijkheid te bespreken.

14 reacties op “Schotte promoot Curaçao in Spanje”

 1. Wat doet Schotte als MP eigenlijk in Spanje als we voor dit soort snoepreisjes een andere minister hebben die dit in zijn portefeuille heeft…..Twijfelt hij aan de kennis van deze minister….zou ik ook doen. Van deze bewindspersonen is er namelijk niet één die een behoorlijke opleiding heeft genoten. Ze zijn nog niet eens in staat om behoorlijk te communiceren. Vechtend met elkaar over straat dat is het enige waar ze goed in zijn. Curacao belachelijk maken in de rest van de wereld en ervoor zorgen dat het predikaat “Bananenrepubliek” met verve wordt verdedigd.

  Oh ja, het schiet me te binnen:
  Ten eerste…vluchtgedrag. Het is op Curacao zo’n bende geworden dat hij inmiddels zo bang is geworden voor ene Wiels die overigens meer schreeuwt dan daadwerkelijk actie onderneemt. U weet wel… holle vaten klinken het hardst.

  Ten tweede…. Lekker zakken vullen met een dergelijke riante dagvergoeding.
  Misschien (en laten we dat vooral hopen) is het zijn laatste reis als MP.

 2. @ Huggins

  Misschien heb je daar toch teveel opleiding voor nodig??

 3. @WaargaatDitEilandNaarToe, ja Schotte heeft zijn competentie niveau duidelijk overschreden, gewoon een stap te ver. Hij zou waarschijnlijk goed gefunctioneren als baasje van het toeristenbureau.

 4. waarom is Schotte geen purser of piloot geworden? Dan had hij voor zijn werk ook veel kunnen reizen..

 5. unieke reis is een heel goed idee

 6. We kunnen Gerrit veel dingen verwijten, maar een ding kan hij heel erg goed. Hij is een genie in praten. Ook heeft hij heel veel gevoel voor marketing. Ik weet zeker dat hij de aanwezigen getrakteerd heeft op een geweldige woordenshow. Ik denk dat dhr. Schotte een geweldige direkteur zou zijn voor de CTTB. Minister president vind ik echter een beetje te hoog gegrepen.

 7. Op indrukwekkende wijze promootte Schotte zijn fantasietjes.
  Fantasietjes, want ‘de unieke reis’ moet nog wel besproken worden met de betrokken landen.

  Past prima in het fata morgana beleid van de rondreizende feestvierders, eh, onze huidige regering. Kan de heer Wiels intussen zijn geruisloze revolutie verder uitvoeren.

 8. Dus daar staan weer zes reisjes voor Schotte in de planning.

 9. Goed gedaan Mijnheer Schotte.

  Niet geprobeerd, heb je ook niets! Daden, en laat het gebla-bla over aan de betweters en muggenvangers, waaraan het Eiland zeer rijk is!

 10. Als het goed is Curacao ontdek door een spanjaar! Wat voor promoot hebben nodig daar,dat weten ze toch.Gerrit houd op snoep reizen en zorg voor werkgelegenheid ,armoedig enz

 11. Op indrukwekkende wijze promootte Schotte Curaçao en inspireerde vele bezoekers om naar Curaçao te komen.

  Grappige man toch die Gerrit, Hoeveel zijn “vele” en hoeveel van die “vele” hebben daadwerkelijk een reis naar Curaçao geboekt ? Eén ? of nog minder ?

  En dan die unieke reis die Gerritje heeft ontwikkeld, is dat niet zoiets als de KLM in samenwerking met Chandris in de jaren 60 aanbood ? Ja dat zal onze Gerritje niet weten, hij was toen nog niet geboren.

 12. Allemaal leuk en aardig PM Gerrit Schotte MAAR vergeet deze stappen en ga terug naar af:
  Korsou is nog lang niet klaar om deze plannen/ambities te hosten!!!!
  Regel eerst:
  !) samenwerkende regering met capabele bestuurders
  2) milieuvervuiling etc.
  3) infrastructur wegen/waterhuishouding
  4) servicegerichte medewerkers
  5) veiligheid etc. etc. etc,
  Un pa Un (en niet starten bij laatste fase van verantwoordelijkheden!)

 13. Als bijzonderheid een kijkje op het Crematorium Isla.

  Gerrit Gerrit toch, veeg nu eerst eens je eigen straatje schoon voor je aan die moeilijke dingen begint.

 14. “Op indrukwekkende wijze promootte Schotte Curaçao en inspireerde vele bezoekers om naar Curaçao te komen.”

  Waren jullie er bij dan? Of stond dat zo in het persbericht van Schotte…?