• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçaose vlag wordt gehesenCURAÇAO – De Europese keten van hotels en resorts Sol Meliá is geïnteresseerd in de exploitatie van een luxe resort op Curaçao. Vertegenwoordigers van de afdeling ontwikkeling in Miami zullen Curaçao snel bezoeken om de opties te verkennen.

Dit werd bevestigd door de vice-president Maria Zarralugui na een ontmoeting met premier Gerrit Schotte en minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim tijdens de toeristenbeurs in Torremolinos. Sol Meliá bevestigde haar belang in de exploitatie van een luxe resort op het eiland.

Zessterren
Sol Meliá wil op Curaçao een resort opzetten in de Paradisuscategorie. Dat is een zessterren concept met all-inclusive bungalows in een groene en duurzame omgeving. Dit concept zal gecombineerd worden met een van de projecten die momenteel in ontwikkeling is op Curaçao.

12 reacties op “Resort in groene omgeving Curaçao”

 1. Waarom moet er ook weer een buitelandse investeerder naar het eiland komen, lijkt erop dat Gerrit graag ook wat extra centjes wil verdienen. ze moeten ophouden met buitenlandse investeerders te zoeken maar naar locale investeerders, er zitten genoeg rijke stinkerts op het eiland, dan blijft het geld tenminste nog in circulatie binnen het eiland, en zullen de winsten niet naar het buitenland gestuurd worden.

 2. Liever geen nieuwe hotels op het eiland voorlopig….behalve als ze het oude coral cliff/ sunset waters in bezit nemen.

 3. En de Nederlanders, waar iedereen zo graag tegenaan schopt, zijn nu ook Spanje aan het helpen. Ongevraagd. Want het grotere belang is het in stand houden van de Europese Unie. En daarmee mogen de mensen in het Koninkrijk der Nederlanden (niemand uitgezonderd) direct of indirect opdraaien voor ongeveer al het wanbeleid in en buiten datzelfde Koninkrijk. Dat is de prijs van het op orde hebben van je boekhouding. Dat je de achtersten van de klunzen elders mag schoonvegen.

 4. Hotels willen alleen zoiets opzetten als ze er een strand bij hebben.. dus er zal wel weer een strand niet voor het publiek openbaar gemaakt.. waarschijnlijk Knip?

 5. Idd blijf je lachen op deze klip.

  Ik breng geregeld met mijn vrouw dozen met juices naar de verschillende kindertehuizen en kleding. Een aantal staan in B.Bou.
  Het valt toch wel op dat Wiels bijv., die voor de verkiezingen een grote mond over de armoede had zich daar nu niet eens over uitspreekt en bijv. ook eten en drinken gaat brengen. Dan zou ik nog enig respekt voor dat figuur kunnen opbrengen.
  Je reinste volksverlakkerij wat hier gebeurd. Maar Wiels moet wel echt uitkijken want zoals het nu gaat kan het natuurlijk niet. De mensen beginnen Wiels en consorten door te krijgen en zullen er slechts een handjevol mensen over blijven die daadwerkelijk iets in hem zien.

  Schotte? Hakim allemaal laken van 1 pak. Een treurig zootje bij elkaar die zich op kosten van de gemeenschap overal laten feteren.
  Aan de vele, vele huizen die overal te koop staan kun je al helaas ventiuleren dat het steeds slechter gaat op de klip.
  Als je spreekt met bouwers en andere mensen die direct of indirect met de bouw te maken hebben dan is het einde nog lang niet in zicht.
  Nederlanders vertrekken en raken hun huizen niet kwijt. Investeringen blijven achter. Dat zou nu eens uitgebreid onderzocht moeten worden door roeptoeter Wiels en consorten.

  Al dat gebazel van Schotte is om de mensen zand in de ogen te strooien. Onzin, Spanje investeert echt niet aangezien zij grote moeite hebben zelf hun hoofd boven water te houden. Spanje moet door de EU financieel ondersteund worden.
  En wij hier?
  Als de shit hier uitbreekt dan hoeven wij niet meer in Nederland aan te kloppen. De ‘sanering’ was eenmalig. Rente wordt betaald wat terecht is. Toezicht moet blijven en dat zal ook wel gebeuren, er is toch geen mens die dit clubje nog vertrouwd?

 6. Bosonan ta kere ku Korsou ta bai dilanti ku e typo di projectonan aki. E hendenan aki no kier tende di e pueblo di Korsou. Nan ta sigi bende playanan di Korsou ku stranhero pa sigi bin pone mas y mas hotel riba suela di Korsou. Pa despues bin tende ku no tin sufisiente impleado ku mester importa mas trahadpo for di Thailand bin traha na Korsou. Shon nan ta kiko Schotte ku Hakim ta bezig ku ne. Mi no por kere ku Wiels ta tolera e asuntu aki riba suela di Korsou. Mi no por mira ta unda KOrsou ta baiendo ku tur e hotelnan ku kier wordu traha na Korsou siendo ku ya tin un par di Hotel ku a sera kaba. No ta mihor nan traha e hotel nan y hurnan ku pueblo komo vivienda of sigi duna e kadena hotelera nan Tax Holiday pa ora nan saku yena nan baha bai laga Korsou ku debenan astronomiko, manera a sosede den pasado. Pueblo no laga niun hende tuma bo hasi P. Sol Melia ta interesa solamente den explotashon di Hotel nan luhuso nan no ta interesa den invershon na Korsou. Pues ta trom saka trom pasamentu di sen bou di mesa. Shon nan e hendenan aki no por tin Korsou na nan pechu. E hendenan aki ta propio interes so nan ta wak kon nan ta yena nan propio saku. E gobernante aki ta set di mafiosi.

 7. @ Caroline Castendijk, de Europese keten van hotels en resorts Sol Meliá is geïnteresseerd in de exploitatie van een luxe resort op Curaçao. Dus de nadruk ligt op exploitatie en dat betekend dat zij als het lucratief genoeg is wel geinterreseerd zijn in het runnen van een hotel, nergens staat dat zij iets willen investeren, Sinterklaas komt dan wel uit Spanje maar de Spanjaarden hebben nooit in de Goedheiligman gelooft en zullen dit ook nooit gaan doen.

 8. sunset water staat nog leeg, recyclen is altijd groenen dan nieuw bouwen!

 9. Gerritje heeft ze het terein van de Isla aangeboden. De bungalows op het asfalt meer, het grote restaurant naast BOO.

  Schotte Schotte laat ons nu niet lachen, hoe kan je het in je kop halen om meer van dit hier heen te halen zonder eerst eens schoon schip te maken in eigen huis.

  Je blijft lachen op deze klip

  CURACAO WAKE UP

 10. Laat ze dan hun geld in GreenTown Curaçao steken en daar hun plan realiseren!

 11. Regering begint bij “laatste pagina van het boek”!
  Zorg eerst voor gezonde basis (schoon en gastvrij Korsou) en maak je vuile handen nu eens echt vuil aan het oplossen van (milieu/corruptiezaken) en ga dan pas proberen toeristen hierheen te trekken. Het eerste vliegtuig met Spaanse/Duitse/Canadese toeristen zal (helaas!) ook het laatse zijn!

 12. Korsou malu Korsou bon.. Nos ta bai dilanti tog si! Proud!