• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Emsley Tromp mag geen beslissingen meer nemen over aandelen of tegoeden van Sint Maarten. Dat heeft Hiro Shigemoto, de minister van Financiën van Sint Maarten, meegedeeld in een brief aan de Centrale Bankdirecteur van Curaçao en Sint Maarten.

De maatregel is genomen om het belang van Sint Maarten zo goed mogelijk te beschermen. De Centrale Bank heeft nu geen enkele vrijheid meer om investeringen te doen zonder toezegging van Shigemoto. Dit meldt The Daily Herald vandaag.

Corruptie
De maatregel komt voort uit de voortdurende ruzie tussen Tromp en premier Gerrit Schotte. Beide beschuldigen elkaar van corruptie. Eerder vandaag werd al bekend dat de Rijksministerraad instemt met een onderzoek naar ‘Trompgate’. Nu mengt ook Sint Maarten zich in de discussie.

7 reacties op “Sint Maarten zet Tromp buitenspel”

 1. Ja jullie hebben allemaal gelijk. Tromp heeft geen baas. Niemand kan hem wat vertellen. Hij kan doen en laten wat hij wilt en de rest moet maar duimpje zuigen. Stelletje ignoranten.

 2. Alleen de Rvc kan Tromp schorsen of ontslaan. Juist Tromp wil dat er RvC komt zodat de Centrale Bank kan doorgaan met werken. RvC zijn de toezichthouders! Juiste de beide regeringen zijn er 8 maanden mee bezig om de RvC te benoemen en installeren. Waar is het nu fout gegaan? sloomheid van de regeringen!

 3. @Vito Volgens mij is de hoogste baas van de centrale bank de minister van financien. Aangezien het de centrale bank van curacao en sint maarten betreft zijn er twee ministers van financien.
  @zisstala Ik ben het niet met je eens dat de minister van financien van Sint Maarten partij kiest voor Schotte. Ik zie het meer als een safety cap.
  Het is niet zo dat de centrale bank geen financiele handelingen meer kan verrichten. Het gaat puur om investeringen (lees grote bedragen).
  Pas wanneer de raad van commissarissen wordt benoemd zal Tromp buitenspel worden gezet. Dit gaat de belastingbetaler een heleboel geld kosten. Tromp is 25 jaar in dienst bij de bank, dus dit betekend een gouden handdruk tussen de 750.000 en 1 miljoen gulden. Verder zal de catapillar wel de hele top wegschuiven om de Tromp-getrouwen op te ruimen. DIt betekent een miljoenenverlies. De huidige regering interesseert zich zulke bedragen niet. Als zij maar hun poppetjes op de schatkist kunnen zetten. Dan hebben ze geld genoeg om de volgende verkiezingscampagne te sponseren. Ik denk dat iedereen zich goed moet beseffen dat de hele curacaose politiek niet draait om het welzijn van het volk, maar om het welzijn van haar politicie. Wij hebben als volk geen machtsmiddelen om ons te verweren tegen dit gespuis. Ik word daar persoonlijk heel erg triest van.

 4. Veroordeeld voordat hij aangeklaagd is!

  Volgorde is zo:
  -Iemand dient een klacht in bij het OM
  -OM kijkt of het inderdaad om een strafbaar feit gaat
  -Als dat zo is komt er een rechtzaak
  -De Rechter beslist of er een straf opgelegd wordt en wat die straf is.
  -Als de rechter Tromp schuldig vindt:

  DAN PAS

  -Kan de Centrale Bank maatregelen nemen tegen een veroordeelde employee.

  In het hele verhaal komt geen minister of party voor.

  (trouwens hoe komt Schotte aan een privé afschrift van een prive persoon.
  Dat lijkt me een onrechtmatige daad en zal dus door het OM ondezocht moeten worden)

 5. Met deze maatregel probeert Dhr Hiro Shigemoto duidelijk laten zien aan de kant van Dhr Schotte te staan. Hoe sneller een onderzoek komen des beter voor beide partijen.

 6. Laat Sint Maarten maar idd de Centrale bank in de gaten houden vooral wanneer er een MFK of PS marionet geplaatst is want dan zal de bank zeer snel failliet gaan!

 7. Hoe kan dat. Minister Hiro Shigemoto is niet de baas van Directeur Tromp. Een onder geschikte kan zijn eigen baas niet ontslaan of buitenspel zetten,toch. Of heb ik het mis.Hoe kan Sint Maarten zich nou hiermee bemoeien.Dit is echt een foute boel mensen. Het Centrale Bank heeft nog steeds een directeur en dat is Dhr. Tromp en heeft geen RvC zolang er geen officiele RvC is benoemd kan hij niet worden ontslaan. Schotten kan hem niet ontslaan want die is zelf betrokken in het onderzoek van de OM. Ik denk dat alleen de OM hem kan ontslaan op dit ogenblik. Dit is n.l. mijn analyse van de situatie op dit moment. Misschien er anderen die beter geschoold zijn in dit materie die dit voor mij nader kunnen verklaren. Dit noemen ze op Curacao un toetoe.Heeft Curacao geen opposities die hierover een vergadering kunnen bijeen roepen en een van de machtigste middel inzetten. Ik denk motie van wantrouwen want dit is ernstig heel schadelijk voor Curacao. Curacao heeft tijdelijk een zaken kabinet nodig om wat zaken te laten lopen.