• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het orkaanseizoen 2011 is vandaag, 1 juni, officieel begonnen. Tot 30 november is er een grotere kans op orkanen en stormen. Het orkaanseizoen belooft dit jaar drukker te worden dan normaal. Dit meldt de Meteorologische Dienst Curaçao (MDC).

Tijdens het orkaanseizoen verhoogt de kans op zeer harde wind, ruwe zee en overvloedige regenval. Dit geldt voor het Atlantische Orkaangebied, waartoe de noordelijke Atlantische Oceaan, de Caraïbische Zee en de Golf van Mexico behoren.

Verwachting
Volgens de verwachtingen van de MDC zal het orkaanseizoen dit jaar 75% actiever zijn dan normaal. Deze verwachting werd eerder al uitgesproken in een rapport van de Colorado State University. Daarin staat dat negen orkanen en zestien stormen dit jaar het Atlantisch Orkaangebied passeren.

Voorbereiding
De MDC benadrukt dat het voor iedereen van belang is zich tijdig voor te bereiden op het orkaanseizoen. In het telefoonboek staat duidelijk welke maatregelen genomen moeten worden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Vorig jaar richtte de tropische storm Tomás grote schade aan op Curaçao.

6 reacties op “Orkaanseizoen gaat van start”

 1. Nou SEIZOEN? Hou op hoor, ik ben in de afgelopen 9 maanden 2 keer voor 4 weken geweest en ik kan me geen voolle week zonder heftige buien meer voor ogen halen.

  Dus mensen die er niks van weten moeten maar blijven meten.

 2. Hebben wij brandweer wagens op deze eiland ? hadden ze 2 jaar geleden nieuwe gekocht . lanta riba .. sta op …

 3. een beetje regen kan geen kwaad HAHAHAHAHAHAH komtie peoples…. onze regering heeft alle rioolen en rooien schoon en is er klaar voor !

  Jongbloed heeft iedereen een opblaas boot gekregen !
  ze zijn er ook klaar voor !

 4. een orkaan verzekering is wel op z’n plaats

 5. Gelukkig heeft onze regering na Thomas hard gewerkt om ervoor te zorgen dat half Curacao niet meer onder het water komt te zitten na een regenbuitje toch?

 6. het orkaanseizoen is al veel langer bezig volgens mij als ik naar de huidige regering kijk