• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Curaçao heeft behoefte aan een verplicht pensioenstelsel”, dit zal tijdens zesde Fatum Pensioen & Bedrijvendag vaak geroepen worden door Guillermo Larrain. “In een zoektocht naar de beste manier om te ontwerpen en implementeren van dit systeem, moeten we kijken naar andere landen,” aldus Larrain.

Larrain zal tijdens de dag van Fatum die gehouden wordt op 1 juni in het Hyatt Regency Hotel vertellen over zijn ervaringen en geleerde lessen. Larrain heeft een grote rol gespeeld bij het land dat als benchmark beschouwd wordt: Chili.

Interactie
Aan het eind van de hervorming van het proces in Chili in 2014, zullen er geen arme ex-werknemers meer zijn volgens Larrain. “Vanwege de interactie van het pensioenstelsel met een besparing van de mensen is de regering in staat om het bedrag van het pensioen op basis van niet alleen het laatste salaris te bieden maar ook op de behoeften van de ex-werknemer.”

Ervaringen
Tijdens de Fatum Pensioen & Bedrijvendag zal Larrain vertellen over de belangrijkste les van zijn Chileense ervaring. Hij zal laten zien waarom een verplichte pensioenstelsel nodig is voor Curaçao. “De Chileense hervorming van 2008 was ontworpen om de sociale bescherming met moderne economieën te verenigen. Elk land heeft zijn eigen manier van bewegen, maar u kunt het model van Chili niet vergeten in uw zoekopdracht voor een goed pensioensysteem.”

Inschrijven
Inschrijven voor de Pensioen & Bedrijvendag kan door uw aanwezigheid te bevestigen via de website of door te bellen naar 777 7126. Vandaag begint de Fatum Pensioen en Bedrijvendag om 13.30 en is toegankelijk voor iedereen.

www.versgeperst.com