• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 25 Maatschappelijke organisaties hebben gisteren gezamenlijk een ‘Deklarashon di Willemstad’ (Verklaring van Willemstad) afgegeven. De organisaties zijn buitengewoon bezorgd over de situatie bij de Centrale Bank en de gevolgen daarvan op de burgers.

Volgens het Antilliaans Dagblad is de verklaring ‘in zelden of nooit getoonde eensgezindheid’ afgegeven. “De reputatie van de Centrale Bank en vooral die van de regering is heel belangrijk voor ons imago”, geven de organisaties aan. Ze vinden dat de publieke beschuldigingen van de regering en de Centrale Bank aan elkaars adres enorme schade toebrengt aan het imago van ons land. “Zowel lokaal als internationaal.”

Maatschappelijk belang
De situatie die de afgelopen week is ontstaan zorgt volgens de deelnemende organisaties voor veel negativiteit. “Ons investeringsklimaat, economie, arbeidsplaatsen, algemeen welzijn en onze normen en waarden lijden eronder.” In de verklaring staat geen stelling voor of tegen de Centrale Bank of de regering, alleen het maatschappelijk belang staat voorop.

Organisaties
De deelnemende organisatie zijn vakbonden, werkgeversorganisaties, kerkorganisaties, non-gouvermentele organisaties en een schoolbestuur. VBC, KvK, Cgtc, Pwfc, Cifa, Bohavena, Vipp, Imana, SKO,CBA,VAB, NAV, Chata, DMO, Ccda, AAV, Adeck, Suvecu, Ibna, Bvca, Frezacur, Raad van Kerken/Bisdom van Willemstad, NGO Plataforma, en Vpco doen mee.

9 reacties op “25 organisaties ‘buitengewoon bezorgd’”

 1. Tuurlijk, Carlito, tuurlijk… altijd eerst naar een ander wijzen he? En bespaar me de prehistorische lezingen over Afrikanen die andere Afrikanen als slaaf verkochten, dat weten we onderhand wel. Open nu EINDELIJK eens uw vizier voor een betere toekomst voor ons allen. Weet u wat de “schuld” van de Makamba is? Dat ze uw eigen tekortkomingen stelselmatig komen financieren! Wees maar blij dat er zoveel Nederlanders hier voor banen zorgen. Nu nog wat meer mensen van ons eiland die vervolgens niet hun neus ophalen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Iedere werknemer gewoon loon naar prestatie! Wat zouden we dan een geld overhouden voor nuttige dingen zeg…

 2. Waarom ruilen die twee heren niet met elkaar van positie.Volgens mij zal dat een beter besluit zijn voor Curacao. De ene heeft beter inzicht in financien van Curacao en de ander een vliegende vogel of marionet van Nederland. Wat wil je. Die laat zijn eiland in de steek in periode van Bank crisis om met hooggezant te gaan praten in Nederland. Het doet mij denken aan Efraim Jonkheer die rond 30 mei 1969 hetzelfde deed en buiten de deur van Curacao mocht blijven wachten. Die was toen ook naar Nederland gevlogen en kon even niet meer terug. Ik denk dat hij puntje paaltje zal worden opgevangen door Wiels. Dit is mijn opinie hoor.

 3. De 25 organisaties zijn terecht zeer bezorgd. Daar gaat ons Land Korsou! Zal het nog te redden zijn? Korsou mijn Land is de afgelopen periode nog nooit zo slecht in de media geweest. Zelfs in de VS wordt er aandacht aanbesteed.

  Mijn advies:
  Ministers stop met constant aandacht te vragen in de media. Stop met constant te roepen dat het allemaal de schuld is van de PAR. Een achteruitkijkspiegel gebruik je in de auto niet in in de politiek.

  Roep onherroepelijk mediastilte in. Niemand maar dan ook niemand (ook Tromp en Wiels niet!) mag zich meer uitlaten in de media. Wie dat wel doet wordt direct op non-actief gezet. De commissie moet in een hoog tempo onderzoek doen (no poko poko!!). Als het resultaat gereed is zal de MP als eerste verantwoordelijke een persconferentie beleggen samen met de voorzitter van de onderzoekscommissie.

  Ik mag dan hopen dat wij na deze Schotte en Tromgate weer kunnen werken aan het Land Korsou!

 4. het is de schuld van de makamba ! NOS MES POR….

 5. Als de bevolking op deze manier behandel wordt door idioten MAN,MFK PS zal einde nabij zijn.

 6. @makayu, gezamelijke doel van onze regering is niet een beter Korsou maar een betere ik iaw zakkenvullen!

 7. Eerste zet is dat ALLE personen in publieke/bestuurlijke functies STOPPEN met het elkaar in het openbaar zwart maken of beschuldigen of hier nu wel of niet een kern van waarheid in zit!
  Het lost niets op om “de vuile was” buiten te hangen en ik schaar mij als ZEER bezorgd burger achter het initiatief van deze 25 organisaties. Werk aan gezamelijkheid en besteed geen energie aan verschillen of vermeende problemen in de samenleving.
  Gezamelijk doel is een goed bewoonbaar KORSOU (milieu – sfeer – economie)

 8. De regering zal wel zeggen dat de PAR hier achter zit..

  Maar idd het volk maakt zich zorgen en nog meer we willen af van corrupte politici!

 9. De beste oplossing is als deze regering opstapt. Ze zijn bezig onze hele samenleving te ontwrichten en scheppen teveel chaos.