• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Buschauffeurs kunnen weer opgelucht ademhalen. De Commissie van kleine en middelgrote bussen laat weten geen opdracht te hebben gegeven tot het controleren van vergunningen van buschauffeurs. De commissie laat weten autonoom te werken en dus geen controles uitvoert.

Afgelopen week is er is verwarring ontstaan onder buschauffeurs nadat controleurs van Openbaar Vervoer een buschauffeur de weg afhaalde en de bus in beslag nam. De voorzitter van de commissie Giovanni Atalita wilde de situatie door middel van een vergadering met de commissie voor eens en altijd ophelderen.

Vergunning
De buschauffeur die afgelopen zaterdag van de weg gehaald is bleek rond te rijden met een vergunning van een overleden persoon. “Er is echter een beleid van tolerantie in dit soort gevallen, waar een vervangende chauffeur nog drie maanden mag doorrijden, maar wel het nummer moet afgeven zoals in alle andere gevallen”, laat de commissie weten.

Controle
De controle van het openbaar vervoer valt onder de instelling Servisio di Kontrol i Siguridat (SKS). Zij controleren buschauffeurs rechtstreeks, ze kijken in het een systeem of de vergunning is verlopen en zij reageren op ontvangen tips.

1 reactie op “Opluchting bij buschauffeurs”

  1. Wacht even, dus dit is een vrijbrief voor illegale chauffeurs om de paar regels die WEL gelden volledig aan hun beschonken laars te lappen?