• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) zegt al maanden in stilte aan een oplossing te werken voor het probleem bij luchtvaartmaatschappij DAE. Op de eerste plaats garandeert Hakim dat alle 250 werknemers deze maand hun salaris krijgen uitbetaald.

De DAE-werknemers konden vanaf gisteren hun salaris innen. Minister Hakim heeft dit gedaan om te voorkomen dat 250 mensen hun baan kwijtraakten en bovendien geen salaris zouden ontvangen wat voor velen zou betekenen dat zij deze maand geen inkomsten zouden hebben.

Financiële problemen
De MFK-minister had gisteren een persconferentie ingelast op luchthaven Hato. DAE kampt al enige tijd met financiële problemen. DAE-eigenaar/directeur Arnold Leonora was niet aanwezig bij de persconferentie. Hakim zegt met zijn team door te werken om een oplossing te vinden voor de problemen bij DAE. “Het is erg belangrijk voor Curaçao steeds meer luchtvaartactiviteiten te hebben om te kunnen garanderen dat er meer mensen naar ons eiland komen.”

ALM
“Ook is het van belang dat wat er in het verleden is voorgevallen in de bedrijven ALM/DCA zich niet zal herhalen in Curaçao. Wat er toen is gebeurd heeft voor een enorme daling in de ecomomie van Curaçao gezorgd, wat nu ook weer zou kunnen gebeuren door een faillissement van DAE.” De luchtvaartmaatschappij ALM ging in 2001 failliet.

Logistieke hub
Hiernaast is het zo dat faillissement van een luchtvaartmaatschappij op dit moment de plannen van de minister ernstig verstoren om een ‘logistieke hub te creëren in Curaçao’. “Hiervoor is het noodzakelijk om voldoende luchtvaartondernemingen te hebben om de verwachte toename aan passagiers te vervoeren.”

10 reacties op “Hakim garandeert salarissen DAE”

 1. @Djuri: Ik heb voeling met je emoties. Deels zijn ze ook gegrond. Maar het valt niet te ontkennen dat je gebaat bent met GOEDE berichtgeving. Dat volgt op uitstekende dienstverlening. Zelf heb ik geen voorkeur voor DAE of Inselair (of gehad), alleen vond ik wel verschillen als het gaat om prijs/kwaliteitverhouding. Ik veronderstel onmiddelijk dat een gezagvoerder bij DAE even bekwaam is als bij de andere luchtvaartmaatschappijen. En je kennelijke veronderstelling dat er geen journalistiek kritische berichtgeving is op de radio kan liggen aan het feit dat we wellicht naar verschillende zenders luisteren. Er zijn er bijna dertig hier, dus dat lijkt me te verklaren. Ik heb op een populaire radiozender dikwijls een veeg uit de pan gehoord over airlines die minuten later gewoon op diezelfde zender bleken te adverteren. Is dat niet gewoon vrijheid van journalistiek? En als het DAE kennelijk te beurt valt dat er geregeld bad news wordt gebracht, ligt daar wat mij betreft een schone zaak voor de PR afdeling van DAE. Dat is nu mosterd na de maaltijd… de boel zit (letterlijk) aan de grond inmiddels. Ik ben het overigens eens met Ger. Ik heb medelijden met de medewerkers van DAE, maar vind het ongepast om de gemeenschap te laten opdraaien voor het kennelijke wanbeleid bij DAE. We moeten allemaal eten, maar dit lijkt me nog wel een verhaalskwestie.

  Bestaat er op Curaçao eigenlijk (zoals in de meeste Europese landen) een Stichting Garantiefonds Reisgelden? Dat is een overkoepelend consumentenorgaan dat het in voorkomende gevallen opneemt voor gedupeerden van een reis- of luchtvaartmaatschappij. Alle airlines sluiten zich daar dan bij aan en dragen aldus bij tot het financiëel behoud van een dergelijke stichting en daarmee dekt men de risico’s af. Je zult namelijk maar een ticket geboekt hebben bij DAE. De kisten staan aan de grond en als reiziger ben je gedupeerd. Je geld terugkrijgen is onmogelijk, zo leerde navraag.

  Succes met het vinden van een nieuwe werkgever!

 2. Jullie snappen er echt weinig van, lekker krantjes geloven,Geen tickets boeken bij DAE, is goed doe je dinge jonge, als jij denkt dat wij een vliegtuig in de grond boren met een opleiding van hier tot tokyo een paar duizend vlieguren alleen omdat het financieel geen roze geur is, blijf dat vooral denken. Betreft de 250 mensen zonder baan, makkelijk praten tot dat je er zelf in zit. Niemand boekt nu nog bij DAE? Ga een kijkje nemen bij de Airport en en kijk even hoeveel mensen er die ATR en F100 in gaan.Over t bemoeien van de politiek moeten we al helemaal niet beginnen, is het toevallig dat als er iets gebeurd met een kist van Insel dat er niks word gezegt over in de media? Waar als t met DAE gebeurd alle kranten vol staan? Is het toevallig dat als er word gezegt over de radio dat het slecht gaat met DAE er daarna een half uur gepraat word over hoe ”goed” het gaat met Insel? En als jullie denken dat er nooit wat gebeurd met de kisten van de andere kant hebben jullie het echt verkeerd geloof me! Alleen word het nooit in de media gebracht waar als DAE een lekke band heeft er gelijk word gezegt dat we zijn gecrasht!!! Succes met het praten over brillen ziet er naar uit dat jullie daar meer van weten! Groet, Djuri

 3. Die “el” Hakim heeft nu wel een heel roze gekleurde bril op dat hij het aandurft om van onze (belasting)”centen” een private business die dus gewoon niet commercieel zelfstandig kan opereren onder zijn hoede gaat nemen. Hij speelt al aardig voor Robin Hood maar dat is GEEN rol als minister. Vind het touwens wel rot voor al die DAE medewerkers maar “el” Hakim gaat nu toch echt ver buiten zijn boekje!
  Opzoutenj met die nar en een ervaren minister op zijn plaats!

 4. noiu, voorlopig maar even geen tickets boeken bij DAE.
  met dit soort berichtgeving is het graf gegraven…..
  erg slim van Hakim, maar ja hij heeft meer verstand van brillen….

 5. Het is duidelijk dat Nasser geen verstand heeft van de luchtvaart (kan gebeuren als je handelt in brillen) . En dan het woord recessie, hij dacht zeker, laat mij ook eens interresant doen.

 6. De boel opruimen. Failliet is Falliet.

 7. Al zou er een goed reddingplan zijn.
  Met de uitspraken van deze minister is dat ook meteen afgeschoten.
  Zo heeft natuurlijk niemand vertrouwen dat het nog goed komt.

  Maar hij en zijn team werken toch gewoon door, wauw knap zeg.

  En waarom moeten we als gemeenschap opdraaien voor het salais van mensen in een privé onderneming??

 8. Hoe handig is het om te roepen dat een bedrijf failliet gaat? Dit is een self fulfilling prophecy!
  Niemand boekt nu nog DAE. Als je het echt meent met een bedrijf dan ga je dat niet roepen. Heel erg dat er 250 mensen hun baan gaan verliezen.

 9. nou leuk….politiek moet zich niet gaan bemoeien met prive bedrijven….als ie falliet moet gaan dan gaat ie falliet punt uit…

 10. Dus Hakim wil uit DAE een nieuwe ALM maken?? Laat DAE gewoon failliet gaan, als ze niet economisch kunnen opereren hoeven ze ook niet te bestaan! By the way, heeft Curacao nog een tweede airline die wel redelijk succesvol draait en dat is Inselair.
  Het is niet zo dat Curacao een recessie zal mee maken als DAE failliet gaat, want Insel Air kan de operaties van DAE relatief simpel opvangen en ik denk zelf dat een gedeelte van het personeel en equipment bij Insel Air een plek zou vinden.
  Hakim moet ophouden de mensen bang te maken met zijn gelul over recessie en als hij realistisch is weet hij donders goed dat twee airlines voor Curacao gewoon overkill is!

  Ik hoop dat het personeel op een faillissement voorbereid is en dat ze alvast nieuwe banen aan het zoeken zijn, want anders is het gezeur groot als de deuren dicht gaan bij DAE.