• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – FOL-leider Anthony Godett zegt niet te begrijpen waarom Emsley Tromp, president-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, nog vrij rondloopt. Volgens hem heeft Tromp 400.000 dollar op een illegale manier op een privébankrekening gezet en doet justitie geen onderzoek naar de zaak.

Dat zei Godett, die zelf is veroordeeld voor fraude, gisteravond op Curaçao tijdens de herdenking van de 42e verjaardag van de opstand van 30 mei 1969. “Ikzelf werd verdacht van een veel kleiner bedrag en werd in mijn pyjama door de politie van bed gehaald en langdurig onderzocht. Waarom wordt Tromp niet in zijn pyjama van bed gehaald?”, zo vroeg Godett zich tijdens een toespraak af.

Controverse
Godett zat in 2006 en 2007 in totaal acht maanden gevangen. Momenteel is hij oppositielid voor de partij FOL. Er bestaat een grote controverse rondom Tromp, die een lening van anderhalf miljoen euro zou hebben afgesloten voor een vriendin en een deel daarvan via een omweg op zijn privérekening zou hebben gezet. Tromp beschuldigt op zijn beurt drie MFK – ministers van corruptie.

8 reacties op “‘Haal Tromp in pyjama uit bed’”

 1. Is Godett Officier van Justitie geworden?? Heeft hij nu wel een opleiding genoten ……Mijnheer Godett, als ervaringsdeskundige weet u toch als geen ander dat dit door het Openbaar Ministerie beslist wordt en niet door een simpel statenlid, maar door mensen die daar wel voor geleerd hebben.

 2. Anthony Godett zegt niet te begrijpen waarom Ensley Tromp nog vrij rond loopt. Foei foei Godett je moet je schamen om dit te zeggen. Naar het schijnt heb jij niet veel geleerd van je lessen uit het verleden samen met je consortium Nelson Monte. Het is de OM die hierover beslist en niet Godett.

 3. Godett moet natuurlijk als veroordeeld crimineel helemaal zwijgen. En bovendien afscheid nemen van zijn publieke ambt dat hij NIMMER meer kan uitvoeren zonder zelf omstreden te zijn. Dat de FOL een misdadiger in haar midden tolereert is al reden om nooit op die club te stemmen.

 4. @Ger, tot heden heeft niemand nog aangifte gedaan.. wel raar van de PS en MFK en MAN die beweren dat Tromp al schuldig is en dient op te stappen en toch gaan juist deze partijen niet naar de OM.. is het wellicht hetzelfde als het olie verhaal ? (nog zo’n mooie leugen van deze regering!)

 5. Wie heeft ook alweer zijn broer het terrein Wechi laten schoonmaken voor ik dacht 1.2 miljoen? Geen strafbaar pleit hoor. Als je naar de prijs per vierkante meter kijkt valt het wel mee, aldus Godett. Kotsen moet ik van al die politicie. De pot verwijt de ketel. Lang leve de kleptocratie!

 6. Godett, zou toch ook eens zijn conclusie moeten trekken en van zijn “verdiende” geld lekker stil gaan leven.
  hij zal toch inmiddels wel genoeg geld uit de gemeenschap gehaalt hebben?
  als hij meer nodig hebt zal hij nog wel even in de politiek blijven.
  eens een zakkenvuller altijd een zakkenvuller.
  en we zijn zo christelijk…..eerst een kerkdienst en dan de gevangenis in.
  ik weet ook wel dat hij de pech heeft gehad gepakt te zijn, de anderen zijn tot op heden de dans ontsprongen.
  waar staat die doofpot ook al weer?

 7. Godett (de jonge uitgave) denkt natuurlijk wat Wiels kan, kan ik ook en ik ben niet van plan om al het beleg van mijn pan frances af te laten snoepen.

  Zelf denk ik dat deze familie al genoeg onheil over Curaçao gebracht heeft.

 8. Het is heel simpel meneer Godett.

  Pas als iemand een klacht deponeert bij het OM, zal er onderzocht worden of er zich strafbare feiten hebben voorgedaan. Dat is bij u toen ook zo gebeurd.

  Als het OM besluit tot vervolging over te gaan, dan is het aan de rechter om een vonnis op te leggen en niet aan allerlei omhoog gevallen (en zelf veroordeelde) politici. Zo werkkt dat nu eenmaal meneer Godett.

  Wie heeft er aangifte gedaan bij het OM?????