• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voormalige topsprinter van de Antillen, Churandy Martina, sloot de FBK Games in Hengelo af met een hoogtepunt. Hij won een ticket voor het WK en behaalde gelijk een Nederlands record. En dit meteen nadat hij niet meer speelt voor de Antillen. Is de bevolking van Curaçao nog wel trots op hem?

Fraeda (54) vindt het enorm leuk voor Martina. “Het is echt heel erg knap van hem. Ik vind Nederland ook een heel erg leuk land, dus voor mij maakt het niet uit. Ik ben trots op hem.”

Geen verschil
Denise (40) is het eens met Fraede en voegt nog toe dat ze Curaçao ziet als een deel van Nederland. “Het is een hele mooie prestatie van Churandy. Ik zie mezelf als deel van Nederland dus waarom kan ik niet blij voor hem zijn als hij onder de Nederlandse vlag wint? Ik ben trots op hem.”

Geen verandering
“Het blijft hetzelfde voor mij,” vertelt Jan (48) die als Curaçaoënaar tevreden is met de prestatie van Churandy Martina. “Ik vind dat hij gewoon een Curaçaoënaar blijft, dus daar mogen we best trots op zijn. Ik snap de beslissingen en die moeten we respecteren.”

Geen keuze
“Het is gewoon zoals het is,” vertelt Marilou (52). “Ik had natuurlijk gezien dat hij voor de Antilliaanse vlag had gelopen maar het is niet anders. We hebben geen andere keuze maar ik ben wel trots op hem.”

Geen ophef
David (37) vindt dat er teveel ophef over gemaakt wordt. “Laat het zoals het is. Gun die jongen het beste van het beste. Hij zal altijd een Curaçaoënaar blijven, dan hoeven we nu toch niet zo moeilijk te doen omdat hij niet onder de Antilliaanse vlag speelt?”

1 reactie op “‘Martina liever voor de Antillen’”

  1. hmmmm…

    I better keep quiet. I still haven’t forgotten what the Netherlands said about Andruw Jones back when he signed his biggest contract with the Braves.

    I suddenly feel like listening to “Hypocrites” by KoRn…