• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao biljetten antilliaanse guldenCURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is bezorgd. De vereniging vreest dat de perikelen die zijn ontstaan tussen minister-president Gerrit Schotte en de President van de Centrale Bank Emsley Tromp slecht zijn voor het imago van Curaçao.

“De hoog opgelopen controverse is slecht voor het vertrouwen, het investeringsklimaat, de economie, de regering, het instituut Centrale bank, kortom zeer schadelijk voor Curaçao. Deze ontwikkeling is ook funest voor het internationale imago van Curaçao. Met name lijdt de (internationale) financiële dienstverlenende sector hieronder”, meldt VBC.

Stabiliteit gulden
De VBC vreest voor de waarde en stabiliteit van de geldeenheid van Curaçao. “Er bestaat het reële gevaar dat de economische activiteiten, die reeds door afnemend vertrouwen zich op een laag niveau bevinden, verder gaan stagneren waardoor de Curaçaose economie in een crisis terecht zal komen. Sluiten van bedrijven en verlies van arbeidsplaatsen en daardoor toename van de armoede is niet ondenkbeeldig”, laat VBC weten.

Onderzoek
“Het is derhalve ongewenst en onacceptabel dat deze zeer zorgwekkende ontwikkeling zich lang manifesteert.” De VBC vindt dat er zo spoedig mogelijk een onafhankelijk (strafrechtelijk) onderzoek moeten komen. Daarnaast moet er een commissie in het leven geroepen moet worden om te trachten de verhouding tussen regering en de Centrale Bank zo snel mogelijk te herstellen.

8 reacties op “VBC vreest voor economie Curaçao”

 1. Wiels wil de straat op met een demonstratie.
  Gewoon een tegendemonstrfatie houden maar dan met duizenden mensen.
  Dit gedonder moet onherroepelijk stoppen.
  Wiels wil, Schoote blijft in Ned. Wiels zit op Cuba en doet maar raak met het geld van de burger.
  Maar ze zeggen wel eens wie hoogklimt kan flink op zijn muil gaan. Dat zal gebeuren en hij sleept dt hele corrupte zootje wel mee. Dan kan hij weer terug naar Banda Bou en zich echt van zijn wachtgeld om de arme mensen bekommeren.

 2. @irving, verschil is dat we vroeger Land en Eiland hadden en men dus makkelijker corrupt door zijn door de twee bestuurslagen. Nu is er 1 laag maar en kan het volk dus makkelijker de ongure praktijken zien van de regering. Tevens de huidige regering heeft het sinds 10-10 er alleen maar over dat zij de corruptive van de vorige regering dienen op te ruimen terwijl zij zelf deze zgn corrupte regering overtreffen met corruptie!
  @boeis, Dus als de PAR corrupt is dan mag de MFK, MAN en PS dat ook zijn? Goede rederering.. dus als ik van een brug spring doe jij dat ook.. Kan je aub gedragen als een volwassen persoon of ben je daadwerkelijk 12?

 3. @Boeis, gewoon even voor je informatie..Bij het aftreden van de PAR per 10-10-10 was Curacao 1 van de rijkste landen van het Caraibisch gebied. Laten we kijken hoe lang dat nog zo is met deze regering.

 4. We leven in een KLEPTOCRATIE!!!!!!!(copyrights Hans Vaders Amiigoe 27 mei)

 5. Aan corruptie zal het niet liggen, als je maar gaat opsommen hoeveel corrupties in de vorige regering nu aan het licht komen.Aan deze regering zal het ook niet liggen, maar aan de rotzooi van de regering van PAR..

 6. @T. Jonis: Dat kan niet. Ik weet niet van hoelang terug jij het hebt, maar corruptie en vriendendiensten is van alle tijden.
  Mijns inziens is het nu zo dat we er eerder en zwaarder aan tillen dan 5/10 jaar geleden.
  En verder: Imago? Je kunt je bezig houden met je imago als je er een hebt! We hebben al geen imago, al decennia niet meer. En daar zijn we allemaal debet aan.

 7. Wat er nu gebeuren op Curacao is heel triest voor de bevolking want hun wordt de dupe van.

 8. Het imago van Curacao is sinds 10-10 zeer gedaald.. corruptie en vriendjesdiensten vieren hoogtij..