• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – President-directeur van de Centrale Bank Emsley Tromp is gisterochtend naar Sint Maarten vertrokken, weet Amigoe. Daar zal Tromp een topoverleg hebben met de minister van Financiën van Sint Maarten. De premier en vicepremier van het eiland zullen ook aanwezig zijn bij dit overleg.

Minister Hiro Shigemoto (Financiën) van Sint Maarten wil informatie van Tromp over de situatie van de Centrale Bank op Curaçao. De afgelopen dagen is Tromp in een openlijke ruzie met premier Gerrit Schotte beland. Beide partijen beschuldigingen elkaar van corruptie.

Aangifte
Tromp heeft ondertussen aangifte gedaan tegen drie MFK-ministers, waaronder de premier. Ook Schotte en minister van Financiën George Jamaloodin hebben aangifte gedaan tegen Tromp in verband met chantage. Dit bevestigt persofficier Ludmilla Vicento van het Openbaar Ministerie (OM).

7 reacties op “Tromp naar Sint Maarten”

 1. @Eric, Boies heeft een obsessie met Nederland en de PAR
  @Rmartina, hmm de gehele regering bestaat uit rotte appels dus denk je echt dat ze een bekwaam persoon zullen plaatsen als Directeur?

 2. Ik wil de heer Schotte graag een advies geven. Mocht de heer Tromp plaats moeten maken voor een nieuwe president van de CBCS, laat dan aub iemand in de plaats komen die geen lange staart heeft zoals Caryl Monte etc.

  Ik vind persoonlijk dat er op Curacao te weinig vrouwen op top posities zitten. Ik zou het liefst een vrouw op de positie van president van de CBCS zien zitten. Ik denk dat er op Curacao en in Nederland genoeg capabele vrouwen (yiu di Korsou) zijn die deze functie kunnnen bekleden. Dit is ook goed voor MFK, die KAMBIO als leuzen heeft! Ook goed voor het beeld die MFK naar buiten uitdraagt!

  Kom aub niet met rotte appels op zo’n belangrijke post!

 3. Er wordt geen woord gerept over nederland in dit stukje en Boeis schiet alweer in de verdedeging!
  Maar je hoeft je geen zorgen te maken over de vuile was want dit verdwijnt vanzelf in de doofpot en zo glijd het eiland weer een stukje verder af.
  “Volwassen mensen” die alleen maar met modder gooien, bedreigen en achteruit kijken moeten het eiland vooruit helpen…..

 4. @Boeis. Wij moeten leren onze vuile was binnen te houden. Dus je hebt er geen probleem mee dat er vuile was is, waar je een probleem mee hebt is dat onze vuile was op straat komt en daarmee ons eiland en de bevolking belachelijk maakt ?

 5. Dat we nog geen volwassen Land zijn dat blijkt al sinds 10.10.10
  Tot op heden is er niets van regeren gekomen, behalve het reizen op gemeenschaoskosten, het elkaar beschuldigen het verbaal vechten over de straat. Kortom een ongeregelde boel. Nederland zal zeker niet ingrijpen, ze kijken wel uit,. Donner c.s. lachen zich rot om wat er hier gebeurd. Het blijkt lachen op deze klip.

 6. @boies, Nee jullie laten nu weer voor de zoveelste keer zien dat jullie het zelf niet kunnen!
  jullie moeten leren met stoppen van corruptie! Dat jij blijkbaar er geen problemen mee hebt dat de regering ocrrupt is is een schande!

 7. De nederlandse regering heeft voldoende om zich mee te bemoeien.Hand off van ons eiland. Wij zijn volwassen genoeg om onze zaken te regelen.Wij zijn een jonge democratie en een pas geboren land.Wij moeten leren onze vuile was binnen te houden.