• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Projectontwikkelaar Scadta heeft gisteren in een persconferentie informatie gegeven over de bouw van het Aqualectra kantoor. Scadta meldt dat het Amstelterrein,ondanks dat het meer dan acht miljoen gulden kost, het meest geschikt voor de gebouw van Aqualectra.

“Vanaf het moment dat KAE en Kodela zijn opgegaan in de onderneming Aqualectra, was het de bedoeling om ook te komen tot een fysieke integratie voor een grotere effectiviteit en efficiëntie. Met andere woorden: Zoeken naar een manier om zoveel mogelijk werknemers in één gebouw te laten werken”, aldus Scadta.

Amstelterrein
Op 18 oktober 2007 koos de Raad van Commisarissen (RvC) van Aqualectra ervoor om het terrein van Amstel over te nemen. Vidanova Pensioenfonds heeft toen het  het voorstel van Aqualectra geanalyseerd en deze geaccepteerd. Vervolgens is Vidanova samen met zijn partners Pensioenfonds Isla en Fatum Leven N.V.  aan de slag gegaan om het terrein te verkrijgen.

Toestemming
Om toestemming te krijgen, moest de vorige eigenaar, de Antilliaanse Brouwerij, toestemming van de regering van Curaçao ontvangen. De regering heeft op 29 december 2009, de aankoop van het terrein van Amstel door Vidanova geautoriseerd door middel van een besluit van het Bestuurs College.  Het doel is om de kantoren van Aqualectra en UTS op het terrein te bouwen.

Voordelig
De aankoopprijs was 8.5 miljoen gulden. Volgens premier Gerrit Schotte heeft Aqualectra dat geld niet en hij is bang dat de energietarieven dan omhoog gaan. Scadta stelt daarentegen dat het Amstelterrein uiteindelijk wel voordelig is, omdat Aqualectra dan dicht bij elektra-en waterleidingen gevestigd zit.

1 reactie op “‘Amstelterrein beste optie’”

  1. Een ding is zeker. De artist impression van de Aqualectra gebouwen zijn verschrikkelijk!!!
    Op zo’n mooie plek moet een schitterend gebouw verrijzen..Kunnen ze echt geen beter gebouw neerzetten dan die blokkendoos die nu op de tekentafel ligt??
    Weer een gemiste kans voor Curacao!!!