• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DrugsCURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee heeft in 2010 op Curaçao in samenwerking met de douane 214 drugskoeriers en 101 bolletjesslikkers op de luchthaven aangehouden. De marechaussee heeft daarom besloten voorlopig drugscontroles te blijven uitvoeren op de luchthaven Curaçao

Daarnaast gaan ook de vaste controles op Schiphol door. Dat zei luitenant-generaal Dick van Putten, commandant Koninklijke Marechaussee, vrijdag. “Het aantal is voor ons nog dusdanig hoog, dat we in overleg met het gezag hebben besloten hiermee door te gaan. Op Schiphol moeten we actief blijven, maar we moeten ook hier blijven.”

150 marechaussees
Op de Caribische eilanden van het Koninkrijk zijn bijna 150 marechaussees aan de slag op het gebied van grensbewaking, recherchewerk en immigratie. Per eiland verschilt de inzet. Op Curaçao controleert de marechaussee dagelijks passagiers die naar Nederland vertrekken. In 2010 werden op Bonaire elf drugssmokkelaars aangehouden.

7 reacties op “Ruim 300 drugssmokkelaars op Curaçao in 2010”

 1. @ Vakantie ganger….
  Ik ben het niet eens met uw stelling dat “bepaalde” mensen wel- of niet gecontroleerd worden, als uw doelt op huidskleur of ras….zowel donkere als hele witte mensen met rood haar kunnen in hun onderbroek komen te staan… (ik spreek uit ervaring)…met kijkt naar “houding en gedrag”…..blijkbaar gedroeg ik mij nerveus die keer….of wilde men mij gewoon in m’n onderbroek zien (sexy body!)…..;-)….ja, je baalt enorm op dat moment..maar mijn ervaring is dat ze altijd netjes en correct blijven…ook al sta je in je onderbroek…;-)..Ik ben het wel eens met de stelling van Carlito….als je alleen reist heb je meer aandacht om het zo maar te zeggen. Als je je vanuit Colombia reist, hetgeen bij mij regelmatig voorkomt vertellen ze je op schiphol doodleuk dat je koffer niet is aangekomen…..een dag later wordt hij netjes thuisbezorgd, maar wel met “gaatjes” erin….so be it….als je ziet wat die rotzooi aanricht mogen ze mij altijd controleren.

 2. Akkoord…het is en blijft wellicht een druppel op een gloeiende plaat…..maar hieruit blijkt ook dat de controles keihard nodig blijken en blijven. En vergeet niet dat dit de gevallen zijn die (al) op Curacao worden gepakt….op schiphol worden er waarschijnlijk net zo veel gepakt op jaarbasis.

 3. en zeker 150 hebben de lotto gewonnen…..bario heeft allemaal nieuwe autos en schoenen…

 4. laaste keer in mijn onderbroek op schiphol kreeg zelfs een bakkie koffie voor het oponthoud wat een service ….maar ja niets nieuws als je alleen vliegt .tegenwoordig is het vloeibare coke…

 5. Ze leren het nooit. Wat een sukkels zijn het toch.

 6. Het had 600 smokkelaars kunnen zun ,want ze controleren bepaalde mensen niet…..zo als…….

 7. 315 mensen probeerden de lotto te winnen in 2010.
  laten we kijken hoeveel dit jaar de lotto winnen,of proberen te winnen.