• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De laatste dagen wordt het nieuws gedomineerd door de openlijke ruzie van Centrale Bank-directeur Emsley Tromp en premier Gerrit Schotte. Beide beschuldigen elkaar van corruptie. Versgeperst.com is nieuwsgierig en vroeg de voorbijgangers de simpele vraag: Tromp of Schotte?

Tomas (37) kiest voor Tromp. “Emsley Tromp is respectabele man en ik geloof dat hij uit wanhoop heeft gehandeld door naar de media te stappen. Als directeur van de Centrale Bank zie je van alles gebeuren, dus ik ben er wel van overtuigt dat Tromp geen onzin uitkraamt.”

Losse flodders
Elize (59) is niet zo overtuigd als Tomas. “De beschuldigingen van Tromp lijken op losse flodders: Hij heeft tot nu toe geen bewijzen laten zien. Schotte zwaait echter wel met documenten, maar hoe heeft hij die papieren gekregen? Op illegale wijze. Ik wacht rustig af wie uiteindelijk aan het kortste eind gaat trekken. Ik kan het nu nog niet voorspellen!”

Corruptie
“Ik geloof in Tromp. De beschuldigingen die hij heeft geuit, verrassen mij niets”, aldus de 41-jarige Hendry. “De corruptie druipt van deze regering af. Ze zijn überhaupt niet écht gekozen door het volk, zoals Schotte beweert. Ik denk dat Tromp er uiteindelijk genoeg van had. Ik verwacht dat dit de val van het Kabinet Schotte wordt.”

Onervarenheid
“Tromp is benoemd op basis van zijn kwaliteiten, Schotte is gekozen uit populisme, zo zie ik het”, zegt Vincent (29). “Daarom denk ik dat Tromp er met minder kleerscheuren vanaf komt. Hij heeft jarenlange ervaring en kennis, iets waar Schotte een gebrek aan heeft. Schotte reageert nu uit zijn woede en doet dit vrij wanhopig. Dat is een teken van onervarenheid. Daarom denk ik dat het 1-0 is voor Tromp.”

Ruzie
Tessa (28) vindt dat Tromp de ruzie begonnen is. “Hij is gelijk naar de media gestapt met zijn aantijgingen. Ik vind niet dat dat zo hoort. Tromp maakt er een te groot spektakel van en dat heeft een enorm effect op zo’n kleine gemeenschap als Curaçao. Ik denk dat het de regering flink wat deuken zal bezorgen, maar toch verwacht ik dat Tromp er binnenkort uitligt en de regering gewoon doorgaat.”

22 reacties op “Tromp of Schotte?”

 1. @Shon. Ik sta volledig achter je betoog.Dat had die stommeling moet weten vanaf het begin. Maar nee hoor. Hij pakt de vliegtuig naar Nederland voor advies doordat hij zelf zijn eigen geest niet vertrouwd.Zo te zien probeerde hij dhr Ensley Tromp te chanteren en zo weg te werken voor een ander politieke vriend van hem. Maar dhr Tromp pikte dat handeling niet en ging ook in de verdediging. Wat eigenlijk niet verstandig was van hem. Het is duidelijk dat de regering regeerd op basis van Chantage en Jaloesie. Men duld niks beters dan hun eigen capasiteiten en know how. Het lijkt net op het russische communistische systeem.Ben je niet eens met hun dan ben je tegen, dus neersabbelen, zo lijkt het zo’n beetje. Van zelfsprekend moest de kop van Dhr. Tromp ook vallen. De bank directeur kan best fouten hebben gedaan, maar die man heeft een jaren staat van goede dienst voor de Centrale bank. Van zelfsprekend ben ik eens dat als hij zich schuldig heeft gemaakt duistere dat hij gestraft dient te worden. Maar dat bepaald de OM dus afwachten. Straks wordt dhr Tromp met groot feest binnen gehaald bij een Commercielebank doordat men wel in zijn capasiteiten geloofd.

 2. @Vito, indien Schotte er vanaf wist had hij er mee naar de OM moeten gaan en niet deze informatie (onrechtmatig verkrijgen gebruiken om Tromp te chanteren om op te stappen! Want het is duidelijk dat de regering alleen naar informatie zoekt om zo mensen van hun posities weg te jagen!

 3. @Vito
  Curacao heeft een schuld van 1.7 miljard gulden. We zijn echter niet failliet, omdat we voldoende produceren om deze schuld af te lossen. We moeten echter niet nog meer schulden maken. Het CFT houdt een wakend oog over de overheidsbudgetten en tot nu toe gaat dat goed. Alleen met St. Maarten waren er problemen. Het wordt tijd dat we gaan werken aan nation building. We hebben ook een Eman nodig net als Aruba heeft. Laten we hopen dat er snel zo’n figuur opstaat waar we met zijn allen achter kunnen staan. Dan kunnen we schouder aan schouder met de gehele bevolking geel, blank, gekleurd werken aan onze toekomst. Met de huidige generatie opportunitische, narcistische en kleptomane politicie zullen we het niet gaan redden.

 4. Dhr. Emsley Tromp werd op 31-jarige leeftijd president van de centrale bank. Hij heeft een geweldige staat van dienst achter de rug van meer dan een kwart eeuw. De centrale bank groeide onder zijn hoede naar een uitermate professioneel instituut, waar geen enkele overheidsdienst aan kan tippen. Ik hoop dat mensen dit inzien en hoop dat deze regering een keertje stopt met het ontwrichten van onze samenleving. Het begint een totale chaos te worden op ons eiland.

 5. Ja,niemand komt onderuit,Sadam Hoesein,Kaddafie,Moeberak,noem ze maar op,Schotte en Tromp,in tijden van Cuba,Batista,een ding is ,alles in het duister komt aan het licht.Verleiding is groot en wij vergeten,het gaat om,naaste liefde kan iedereen bijstaan!!!!!!!! Don”t give up,oordeel niemand!!!!

 6. @Sander. Oke sander zo klinkt het wel anders. Zo kan ik je wel beter gegrijpen. Zo te zien heeft dit kabinet geen schijn van kansen meer. Drie mannen uit je ministerploeg zitten in de schit.N.L. Schotte, Jamaloodin en Hakim als het waar is wat er in de media terecht is gekomen. Hopelijk zoals jij schreef dat Tromp geen verkeerde heeft gedaan anders moet hij ook wegwezen. Daar ben ik voor honderd procent met jou eens. Ik heb nog steeds een goed gevoel over dhr. Tromp en dat het goed komt.Mocht dat niet het geval dan zou ik dat ook jammer vinden voor hem.

  @shon. Sorry, hoor Schotte kan premier zijn van Curacao.Maar de waarheid moet ook verteld worden. Als je premier bent van een land dan ga jij toch geen onrechtmatig informatie bij mensen zoeken om mensen zomaar weg te werken. Dan ga jij toch eerst de waarheid zoeken in plaats van domweg met modder te gaan gooien. Kijk de situatie op Curacao is al erg genoeg dus erger dan dit kan het niet worden. Het moet gewoon afgelopen zijn met corruptie op Curacao. Voor mij part stoppen ze alle currupte politieke leiders van Curacao in de bak zodat zij dat afleren. In nederland stoppen ze alles in de doofpot met onderzoek commissies op Curacao gaan ze de bak in mits ze schuldig zijn bevonden. Trouwen hebben ze hun dat antecedenten onderzoek gedaan eer ze toetraden tot de regering van Curacao. Nee. Dus er is geen bewijs dat ze geen vuile handen hebben. Ik zeg je eerlijk ik heb er geen vertrouwen in de regering Schotte en steek ook niet mijn vinger in de vuur Schotte.Minister Donner mag het wel durven ik niet. Schotte is een vliegende vogel. Curacao is trouwens allang failliet of wist u dat niet. HIer in de krant moeten wij het fallende systeem van Curacao onder controle houden. Het volk is in diepe slaap gesust en is moe van al dat corruptie.

 7. @vito,

  arrogantie? ik zie het niet….misschien eens in de spiegel kijken?
  verdeel en heers politiek? kijk even naar Wiels…..
  dat Nout wellink fout was ben ik met je eens.
  hij is trouwens nog steeds president van de NL bank.
  wat ik een grote blunder vindt van de NL regering.
  ook de vorige president, dhr Duisenberg, was ook behoorlijk eng te noemen.
  en ik hoop met jou dat de coalitie door dit gedoe aftreed en dat Tromp hopelijk geen verkeerde dingen heeft gedaan.
  anders is hij ook fout en moet hij ook wegwezen.
  wat dan wel jammer is, want ik had een goed gevoel over deze heer Tromp.

 8. @vito en R martina.. Schotte is de premier van ons land! kan niet dat hij corrupt is en blijkbaar onrechtmatig informatie van mensen zoekt.. dit kan niet! laat dit nu stoppen want we gaan zo failliet. het wordt alleen maar erger! er is geen enkele verbetering te zien!

 9. Tromp of Schotte…Goeie vraag!
  Laten we eerlijk zijn mensen….Integriteit is een woord en het bestaat alleen maar op papier. Niemand op deze aardbol is integer. Alleen onze schepper is integer en daar ben ik blij om.
  Daarom pleit ik ervoor dat beide heren stoppen met ruzie maken en gaan werken in het belang van Curacao! Curacao heeft heel veel potentie en ik geloof zeker dat beide heren een positieve bijdrage kunnen leveren aan de positieve ontwikkeling van Curacao!

 10. Hai Sander ben je weer bezig. Weer dat arrogantie van jullie. Jullie zij toch altijd beter dan iedereen.Dit is typisch het gevolg van jullie verdeel en heers politiek toch. Laat ze elkaar maar afmaken zodat wij de macht kunnen houden.Ben jij vergeten dat Nout Willink ook holder de bolder over de straat ging met met gegevens van DSB bank. Hij was ook jaren president van de Nederlandse Bank. Ik vraag me ook af hoe dat kan. De president van de Centrale Bank Ensley Tromp was een capabel en intelectuele man. Net als Nout Willink. Het zijn intelectuelen, capabele mensen die naar het schijnt ook fouten kunnen maken. Wie geen fouten maakt gooit de eerste steen. Qua kennis wat dhr Tromp inpacht heeft is Schotte nog een kleintje tot niks.Schotte is niks in vergelijking met dit man.

 11. @boies, als jij een YDK zou zijn die van Curacao houd dan zou je ook blij zijn dat EINDELIJK de corruptie wordt aangepakt.. is toch van de zotte dat Pais Korsou met een zeer CORRUPTE regering zit.. Alleen maar ruziemaken en corruptie! Deze regering doet helemaal niets voor het volk!

 12. IK vind dit allemaal onproffesioneel gedrag. Wat Tromp gedaan heeft kun je niet goed praten,
  doordat het gemeenschapsgeld wat je mee onderhandelt. Je hebt een voorbeeld functie.
  Regels voor de kleine man geldt ook voor de grote man. Als je weet dat je fout zit moet je trachten de geuitgelekte bericht op een tactische wijze zien op te lossen. Zo verdien je geen motie van vertrouwen. Ik zou nooit op z’n bereurt naar de media toe stappen. Want dat geeft aan, wanneer je ten onder gaat dan ben jij niet de enige, er moet een paar koppen mee gaan ten onder.
  Wat onze minister betreft vind ik dat hij de gehele situatie op een onproffesionele manier heeft aangepakt. Je moet kort en krachtig zijn. Mij volk er is een situatie onstaan waarbij onze centrale bank directeur in verkeert en wij gaan trachten om deze probleem op te lossen. Hij was boos weg gelopen, nou even afstand van nemen en niet in aanval gaan dat is een teken van boosheid en het opzoeken naar je onschuldig gevoel, dat jij niet fout zit maar Tromp. Ik raad deze heren aan gebruik jullie wijsheid en ervaring en komt tot een oplossing.
  Jullie komen met legen handen te zitten met slechte reputatie vanaf. Dhr Martina

 13. De presentator van het cohtend programma van Z-86, 21-21 heeft een feest van gemaakt. Hij was opmerkelijk blij met het feit dat er in de Nederlandse pers stond dat zijn, onze premier corrupt is, zonder een duidelijk bewijs hiervan. Schandalig z-86. je mag nooit jouw blijschap laten tonen als een buitenlandse pers je premier beschuldigt, terwijl in dat land ook niet zo goed goed gaat.. Schandalig nogmaals. Zelfs als dit een fet was, zo ik als Curacaoenaar nooit blij kunnen zijn. Schandalig

 14. Beide zien ze er niet uit alsof ze het buskruit hebben uitgevonden. Beide zouden ze in een beschaafd land nooit op dergelijke posities gekozen zijn. Beide zijn ze echter wel een typerend voorbeeld van hoe het er in het bestuur van dit eiland aan toe gaat. Net als in alle andere bananenrepublieken.

 15. schotte,korsou’ merese’ miho!!!!!!!!!!!!

 16. Er moet zo snel mogelijk onderzoek dan weten we wie gelijk heeft. Maar koppen gaat rollen opgelet !

 17. Wel, wel. Mensen die Tromp als volledig integere hoeksteen van de Curaçaose establishment zien moeten zichzelf wel even afvragen hoe het mogelijk is dat hij al sinds tientallen jaren president directeur van de Centrale Bank is gebleven. In de banking wereld is het namelijk ZEER ongebruikelijk dat iemand zo’n functie meer dan 4 jaar bekleed. Hoe is hij President voor het leven geworden? Vraag eens na wat zijn antecedenten zijn. Ik heb nooit die man vertrouwd. Ook heel vreemd dat hij–zo integer dat hij zogenaamd is–naar de ordinairste radiostation (Z86) stapt om daar aantijgingen te vermelden.

 18. Weer iemand er uitwerken met kennis ..wie zal de volgende zijn?…….. waar gaan we heen op dit eiland;( ???

 19. Regering is al een tijdje bezig met een lastercampagne tegen succesvolle YDK die niet meelopen met de regering. Duidelijk dat ze al een tijdje bezig zijn om bewijs te zoeken om daarna deze mensen te chanteren..

  Maarja Thierry Hernandez zal voor 200.000 wel een audit gaan uitvoeren..

 20. @ruperto rumay

  Of dat waar is of niet moet de rechter beslissen.

  Dat is geen taak van de Minister President!

  Dat is nou precies waarom we een scheiding hebben tussen politiek en rechtspraak.

  Je zou je ook kunnen afvragen hoe het komt dat Schotte een afschrift van Banco di Caribe heeft, wat niet van hem is.
  Hoeveel strafbare feiten zijn er gepleegd om dat in handen te krijgen?

 21. ik ben blij dat het beide YdK zijn en dat het deze keer niet de schuld is van de Nederlanders.
  want als makamba, krijgen we vaak de schuld van alle foute zaken op het eiland…
  of zal het toch aan de slaventijd liggen dat deze perikelen nu zijn ontstaan?
  Wiels zal er nog wel wat van kunnen maken, ik voelhij zit te broeden……

 22. .Is het waar of niet dat de President Direkteur van de Centrale Bank van Curacao en sint Maarten aan enkele ondergeschikten de opdracht heeft gegeven om de audit waarmee zij bij de Banko di Karibe mee bezig waren, te staken toen het duidelijk werd dat hij, dr. Emsley Tromp, gezorgd heeft dat een vriend van hem een lening van 3 miljoen gulden kon sluiten zonder “onderpand” voor zo’n hoog bedrag? . Is het waar of niet dat hij, de.President C.B., van deze lening de somma van 400.000.00 op zijn persoonlijke rekening heeft over laten schrijven? Is het waar of niet dat een van de betrokkenen bij deze lening tbv ondermeer een kledingzaak, een ondergeschikte van de bedoelde President van de C.B. is en werkzaam bij de Centrale Bank Curacao-sint Maarten? Alhoewel deze hier opgesomde gegevens tot het publiek domein behoort worden deze achterwege gehouden vooral bij Media die zich duidelijk en voor geruime tijd al, tegen de regering Schotte opositie voert uitkomen.