• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘Trompgate’ heeft ook de Nederlandse politiek bereikt. Gisteren werd de ruzie tussen premier Gerrit Schotte en Centrale Bank-directeur Emsley Tromp besproken in een algemeen overleg met minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties). Dit meldt de Wereldomroep.

De PVV heeft met steun van de SP een debat aangevraagd met de minister over de kwestie. De VVD, PvdA en Groenlinks wilde gisteren opheldering van Donner over de situatie op Curaçao. Donner wilde volgens de Wereldomroep niet veel over de zaak kwijt. De minister wil eerst meer informatie inwinnen over de situatie, maar gaf wel aan dat de openlijke discussie tussen Schotte en Tromp ‘uitermate ongewenst’ is.

8 reacties op “PVV en SP willen debat over Centrale Bank”

 1. Ik ben een Antilliaanse student.. ik zal volgend jaar afstuderen. Ik wil graag terug naar mijn geboorte eiland maar wat ik nu allemaal lees en hoor denk ik dat ik maar beter niet terug kan gaan.. Ik ben een tweekoppig monster volgens de regering..

 2. Nederland, NIET ingrijpen, GEEN geld meer sturen en vooral van een afstand kijken hoe Pais Korsou naar de haaien gaat.

  Het volk krijgt de regering waarom ze gevraagd hebben. Dat dat corrupte zakkenvullers zijn hoort gewoon bij een bananenrepubliek onder leiding van politici met 2 jaar middelbaar onderwijs en een grote bek.

  Dit heet pelikaanmanagement: Ze vliegen over, trekken een grote bek open, schijten de zaak onder en zijn weer weg met hun gevulde zakken.

 3. zizztala , kritiek ZEKER ZELFS IK ALS YIU KORSOW ben het zat , op de manier waarop men hier politiek bedrijft zeker … op de rassen scheiding van je Braddaa Wiels… je corrupte boeven die meer jatten in 7 maanden dan de PAR heeft kunnen jatten in 10 jaar …. dat we naar de verdoemenis gaan in zo’n korte tijd . en dat onafhankelijkheid niets anders bied dan ellende … mensen zoals ziztale ,en er zijn er veel die geindoctineerd zijn door de politieke spelletjes dat alles zwart en wit maakt .
  waar bij de makamba zwart wordt gemaakt voor vooruitgang en de ex antilliaan gelooft dat je nu curacaoenaar bent het allemaal beter is in de wereld … als individu ben je als curacaoenaar NIETS ! …het word nog erger de jeugd van nu met papiamentu als voertaal zal het nog moeilijker krijgen .!

  maar misschien als je belasting gaat betalen dat je je afvraagt wat er met je geld gedaan wordt , want al dat geld dat in het laadje zou moeten zitten is al verdwenen.. als je als eiland finacieel in de put zit nadat de MAKAMBA je 7 maanden geleden een dikke check schrijft om van je staatschuld af te komen en de centrale bank ons straks niet eens meer in geld maar in schelpen moet gaan betalen….
  je prime minster schotts (en scheef ) continue in het buitenland zit en eigenlijk beter voor het cttb zou kunnen gaan werken ….

  MFK zou voor de futuro zijn … deze partij is al lang verleden tijd !

  MFK MISSERABLE FUTURO KORSOW !

  wake up zizztala smell the berdat … pasobra tur por hunga wega… pero no hunga wega ku bida di hende ! politicians are MAFIA !

 4. @ zizztala…..
  Zonder in “politieke kleur” en in “hokjes denken” te spreken….want daar ben ik geen voorstander van..zul je toch moeten toegeven dat de huidige situatie het woord “good governance” niet verdient….dit is nu net een van de punten in het statuut waar men over praat. Het gaat hiet wel om het “welzijn” van het land Curacao Onze centrale bank is HET statuut wat stabiliteit moet geven….gaat dat mis…dan is NL wellicht “genoodzaakt” zich daarmee te bemoeien…en geloof me…in het voordeel van de bevolking…..ik begrijp je emotionele en volkomen ondoordachte reden dan ook niet…als jij het het “land”…dus waarschijnlijk je familie een warm hart toedraagt zul je blij moeten zijn dan er tenminste nog “iemand”| zich druk maakt om de huidige situatie, want doet niemand dat (zoals nu in de regiring het geval is) dan verkeerd jouw familie over een paar jaar zoals Carlito zegt, zich in een situatie zoals Haiti al enige jaren leeft (ook voor de aardbeving). Ik kan uit je woorden niet opmaken of je hier of in NL zit…maar het ruikt naar het feit dat je in NL zit…..want de meeste curacaose studenten reageren zo op deze manier…hoog en droog in het europese……makkelijk praten van bijna 9000 Kiilomter verderop….ben je begaan met je eiland…ik zou zeggen…joyn een politieke partij….er zijn er genoeg….en je hoeft niet eens je studie afgemaakt te hebben……sbo niveau is voldoende!

 5. @ zizztala,

  vooral trots blijven op Korsou en nederland is toch altijd schuldig.
  ook al hebben ze weer niet ingegrepen….
  NL is bang om in te grijpen, want dan worden ze weer koloniaal genoemd….
  laat deze stink politici maar weer lekker hun zakken vullen…..
  en vooral onafhankelijk willen worden, want dan kunnen we nog trotser zijn op deze puinhoop.

 6. zizztala….. there is still hope for us… please visit Haiti…before you can ask yourself how the F #CK can it become like that

 7. Ga met jullie eigen zaken bemoeien. want iedereen weet dat zowel PVV,SP en vooral VVD heeft altijd kritiek op die eilanden .

 8. GRIJP IN want het is al te laat !