• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Partido MANCURAÇAO – Partido MAN vindt dat de Centrale Bank-directeur Emsley Tromp zich moet terugtrekken en ruimte maken voor een diepgaand onderzoek binnen de Centrale Bank. Daarnaast wil de MAN snel een onderzoek dat duidelijkheid moet geven over de aantijgingen van Tromp aan de drie MFK-ministers.

“In het eerste geval, gelooft de MAN dat er sterke aanwijzingen zijn tegen de President van de Centrale Bank dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan hetgeen naar voren is gebracht. Hier moet aangifte van worden gedaan en worden onderzocht. In de tussentijd moet Tromp zich terugtrekken.”

Bestuurders
Wat betreft de beschuldigingen van Tromp  over drie vertegenwoordigers neemt de MAN een duidelijke stelling in. “De positie van de MAN is helder in deze ernstige zaken, dat zij niet alleen ons instituut van bestuur raakt en schaadt, maar ook heel ons land. Verder is de MAN van mening dat, als één of meer bestuurders in staat van beschuldiging wordt gesteld, de bestuurder in kwestie zich moet terugtrekken. Daarnaast moet de bestuurder het onderzoek op zijn beloop laten. Dat is altijd de positie geweest van de MAN, zelfs wanneer het om haar eigen bestuurders gaat.”

Steun voor de regering
De MAN zegt bewust te zijn ‘dat in de afgelopen maanden zich verschillende voorvallen hebben voorgedaan, waardoor het volk zich afvraagt waarom de MAN de regering nog steeds steunt’. “Daarom willen wij uitleggen waarom de MAN tot de regering is toegetreden. Ten eerste om hard te werken en de consensuswetten ongedaan te maken die beslissingen over ons land aan Nederland bindt. Ten tweede om tot een nieuwe grondwet te komen, waardig aan ons volk, om ons volk richting te geven om aan haar soevereiniteit te werken. Ten derde om te doen wat nodig is om ons volk samen met anderen het pad richting soevereiniteit te laten lopen. Ten vierde om te werken aan de levensstandaard van ons volk, aangezien er meer dan 10 jaar geen aandacht aan de sociale situatie van het volk is gegeven.”

Verbintenis met het volk
Dit waren volgens de MAN de afspraken tussen de partijen in de coalitie. “En de MAN komt deze na, gezien het werk van onze bestuurders Charles Cooper en Hensley Koeiman.  Het is de verbintenis met het volk die voor de MAN telt.  En zolang de MAN kan blijven werken in het belang van het volk, blijft de MAN deel uit maken van de coalitie. De MAN sluit echter haar ogen niet en waar er zaken gebeuren die onregelementair of onwettig zijn, zal de MAN deze adresseren.”

17 reacties op “MAN: ‘Tromp moet opstappen’”

 1. Is de MAN nu ook van mening dat de MFK zich moet terugtrekken zodat men goed kan onderzoeken naar de partijfinanciering?

 2. Integriteit? op de antillen weten ze heel goed wat Fout en Goed is, maar het naleven van de integere regels dat is een ander verhaal….

 3. Ik vind het in en in triest dat de MAN tot zo’n niveau is gedegraderrd. Heel heel lang in het verleden heb ik zelfs op de MAN gestemd tot dhr Don Martina nog aan de leiding zat bij in de partij. Sinds Don Martina vertokken is ging het bergafwaards met de partij. Vroeger had iedereen een luisterend oor voor de partij en zaten genoeg intellectuelen in de partij.Nu wordt het partij bestuurd door mensen die alleen het eigen belang voorop stellen. Het volksbelang kan je niet meer terug vinden in de partij. Kijk naar de naam van het partij. Movimiento Antillas Nobo gepasseerd station, de Antillen bestaat niet meer. Dus is de partij roerloos. De MAN zal er nooit meer boven op komen althans met dit soort politieke leiders. De MAN gaat een zachte dood tegemoet net als PLKP en de Democraat. Het enige wat op dit moment beter is voor de MAN is de stekker d’ruit te trekken en niet alleen van Tromp eisen dat hij terug moet treden. Nee het gehele kabinet moet weg want er wordt met teveel modder gegooid en dat is niet goed meer voor stabiliteit. Er kan niet meer geregeerd worden. Het is een stinkende beerput geworden voor Curacao. Laten wij het volks- gezegde weer herhalen waar er rook is , is vuur. De MAN doet er beter aan de steun aan dit regering in te trekken en nieuwe verkiezingen voor te schrijven. Dit is niks.

 4. De MAN gaat zo de PLKP achterna.. hebben ze niet geleerd van vorige verkiezing? MAN was de grootste verliezer en met dit gedrag halen ze bij volgende verkiezing geen enkele zetel mee. Cooper en Atiliate kunnen wel een grote mond hebben maar niemand gelooft hun leugens meer! Ayo MAN!!

 5. “Cooper”

 6. MAN en Cooper als er iets te verdienen is zijn zij er als de kippen bij om een graantje mee te pikken.
  In het verleden hebben zij genoeg gecorrumpeerd en Cooer heeft nooit zijn gore muil opengetrokken.

 7. Ja ja…zoals altijd is de MAN roomser dan de Paus…Maar ontertussen…
  Vroeger, in de tijden van Don Martina, stemde ik met mijn hart en ziel voor de MAN. Maar de MAN van vandaag is helaas niet meer de MAN van vroeger. De heer Cooper en zijn partijgenoten hebben de MAN omgetoverd tot een soort PS-achtige partij. De MAN van vandaag zit in dezelfde bootje als PS, FOL etc. Wat hebben al deze partijen gemeen…OPPORTUNISME!!!! Het zijn partijen zonder idiologie, zonder visie, zonder intellectuelen en als er iets in de gemeenschap gebeurt, dan doen ze net alsof zij het ineens beter weten…hahaha. Alleen een idioot die niet na kan denken zou nog in de MAN geloven. Ik vind het nog steeds heel erg jammer wat er van de MAN is geworden….IK mis de oude MAN.

 8. MAN is dus pro corruptie alweer.. ik snap niet dat de heer Don Martina het toelaat dat zijn MAN nu bekend staat als corrupt.. Italita, Eisden, Koeiman en Cooper hebben hier blijkbaar geen moeite mee..

 9. Het verbaas mijn niet wat MAN wilt. Niet vergeten in het verleden zijn er veel bestuurder van MAN betrokken geweest vuile hand (steekpenning.witwassen ) dus bij deze bende.

 10. Partij MAN heeft in de verkiezingen net als PS aangegeven voor een zelfstandig Curacao! MAN is gewoon een broertje/zus van de partij PS. Gewoon 1 pot nat.

 11. De MAN moet wel uitkijken want als de beerput open gaat dan zullen de vuile praktijken van veel MAN corfeeen ook in het openbaar komen.

  Feit dat de MAN blijft samenwerken met corrupte mensen en mensen die hun van corruptie beschuldigen maakt van de MAN een schoothondje.. Een partij zonder ballen.Volgende verkiezing zullen ze worden weggejaagd zoals de PLKP!!

 12. @ Churandy; Hoe langer MAN meegaat in deze regering des te meer laten ze zien van hetzelfde allooi te zijn. Jammer, ooit stond MAN ergens voor !!

 13. De grote vraag is natuurlijk; “Waarom heeft de heer Schotte geen aangifte gedaan (kunnen doen) tegen de heer Tromp en de heer Tromp andersom wel?” Heeft de één meer bewijs in handen dan de ander?

 14. De MAN heeft een hidden agenda. Tromp moet gewoon ruimte maken voor party corrivee Caryl Monte.

 15. Als Tromp op moet stappen om ruimte te maken voor een diepgaand onderzoek, waarom behoeven de ministers van dit kabinet dan geen ruimte te maken voor een diepgaand onderzoek naar hun gedragingen. Waarom met verschillende maten meten??
  MAN, laat zien waar je echt voor staat….Stap uit de regering en laat zien dat je ballen hebt in plaats van geil te zijn op het regeringspluche.
  Enne….hebben jullie overigend de laatste 10 jaar geen deel uitgemaakt van de regering?????

  Red Pais Korsou nu het nog net niet te laat is!!!

  Overigens begrijp ik niet dat je deel uit wilt maken van een regering die over de gehele aardkloot belachelijk gemaakt wordt aangaande het dispuut Tromp-Regering.
  Je wordt toch nergens meer voor een geciviliseerd land aangezien!!!!

  Neen, Pais Korsou gaat als een bananenrepubliek de wereld rond. Hoe maak je je land belachelijk en laat je de mogelijke investeerders de echte zwarte kant van deze rots zien.
  Mocht men twijfel gehad hebben over mogelijke investeringen, dan is dat nu definitief voorbij.

 16. En hoe zit het met de rapportage over luchtvaart?? Afschuiven van verantwoordelijkheden en handen in onschuld wassen! KOmt de MAN waarschijnlijk wel goed uit dat “andere” schandalen nu even mer in de picture staan. Daarnaast nog de lakse aanpak van wegennet en waterhuishouding DUS heren van de MAN verschuil je niet achter het populistisch gebral dat jullie alles voor “het volk” doen!!
  Sowieso een akelige benaming ” het volk” want we praten hier gewoon over ALLE inwoners van Curacao (arm-rijk-wit-zwart-geel etc etc we zijn allemaal gelijk!)

 17. De MAN heeft de afgelopen 10 jaar ook vaak in de regering gezeten en geeft hierbij toe zelf geen aandacht te hebben gegeven aan het volk.

  En idd de bestuurs dienen nu op te stappen die zijn beschuldigt! Dus MAN geen woorden maar daden!