• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het schandaal rondom de president-directeur van de Centrale Bank, Emsley Tromp, is een zaak op zichzelf. Tromp zijn aantijgingen in de richting van de ministers hebben niets te maken met Tromp zijn eigen handel en wandel. Wij doen niet mee aan het vertroebelen van de discussie”, stelt MFK.

De fractie van MFK wijst daarbij op de beschuldiging dat Tromp betrokken is bij een ongebruikelijke transactie. Deze transactie heeft plaatsgevonden in 2009, in de vorm van lening(en) van in totaal circa 4 miljoen gulden aan een bedrijf. Ook meldt de fractie dat een onderdirecteur van de Centrale Bank alsmede de samenwonende vriendin van Tromp belang zouden hebben in dit bedrijf.

Audit
“Bovendien is het een feit dat via dit bedrijf een kleine 400.000 dollar is doorgesluisd naar de pensioenstichting van Tromp zelf. Feit is ook dat experts van de Centrale Bank zelf al enige tijd geleden zijn gestuit op deze ongebruikelijke transactie tijdens een audit bij een lokale commerciële bank, waarna van hogerhand is opgedragen niet verder te onderzoeken”, aldus MFK. “Feit is ook dat Tromp in het verleden al op controversiële wijze betrokken was bij een verkooptransactie ten gunste  van de betreffende commerciële bank.”

Belangenverstrengeling
De fractieleider van MFK, Dean Rozier, stelt dat dit alles helemaal niets van doen heeft met de beschuldigingen die Tromp heeft geuit richting enkele ministers. Rozier: “Dit alles is gebeurd terwijl Tromp president-directeur was van onze Centrale Bank die er nu juist op dient toe te zien dat dit soort ongebruikelijke transacties en belangenverstrengelingen niet voorkomen. Kwalijk hierbij vind ik dat Tromp feitelijk enkele ministers beschuldigt van iets waar hij zichzelf aan schuldig heeft gemaakt. De MFK-fractie is daarom voorstander om nu maar eens de onderste steen bij de Centrale Bank boven te halen”, aldus Rozier.

Aangifte
Emsley Tromp heeft ondertussen aangifte gedaan bij procedeur-generaal Dick Piar. Tromp beschuldigt MFK-ministers George Jamaloodin (Financiën), Nasser el Hakim (Economische Zaken) en Gerrit Schotte (premier) van corruptie. Zo zou Jamaloodin de Girobank dwingen geldtransporten uit te voeren met zijn beveiligingbedrijf Speedy Security. Hakim zou een stuk grond eisen in ruil voor ‘tax holiday’ en Schotte zou betalen met cheques van benzinestationketen Vanddis. Vanddis is van de familie Van der Dijs. Oswald van der Dijs is president-commissaris van Aqualectra en zijn dochter, Cicely van der Dijs, is de vriendin van Schotte.

Tromp blijft op plek
Tromp blijft voorlopig aan als president-directeur van De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Aangezien de Centrale Bank nog steeds geen Raad van Commissarissen heeft, kan Tromp niet vervangen worden.

12 reacties op “‘Beschuldigingen vertroebelen corruptie Tromp niet’”

 1. Het is duidelijk dat dhr.Tromp zeker van zijn zaak is. Ik bent van overtuigen hij heeft een betast verklaring en als dat blijk dan moet dit regering naar HUIS.

 2. NOS MES NO POR !!!!! DONNER …. MAAK ER GVD een EINDE AAN PLEASE ! ! !! ! !!!!

  Deze apen moeten naar de echte bananarepublica !

 3. Het wordt echt hoog tijd dat nederland ingrijpt en het hele corrupte zootje wat zich regering noemt van dit mooie eiland verwijderd.

 4. @boeyz, als we nog 4 jaar moeten wachten is iedereen op curacao van de PS minister geweest en is Curacao als eiland failliet!!

 5. Tur hende ta bon bini.
  Alle inwoners (maakt niet uit wat/wie je bent qua kleur – politieke voorkeur – afkomst) van Korsou dit is uw podium om uw stem te laten horen. Degenen diet het NIET met de huidige ontwikkelingen veroorzaakt door deze regering eens zijn verzamelen zich om 17.00 in zwart gekleed op het Brionplein en protesteren waardig tegen hetgeen de regering tot nu toe heeft laten zien!

 6. Tromp heeft inmiddels aangifte gedaan bij het OM.

  Waar blijft de aangifte tegen Tromp?? Als hij iets illegaals gedaan heeft dan is het niet de MFK, de regering of Schotte die dat onderzoekt en bestraft, maar de RECHTER,

  Pas na een rechtelijke uitspraak kan je als regering/RVC gepaste actie tegen de veroordeelde persoon nemen.

  Maar ja voor politicie is dat natuurlijk anders, kijk maar naar Godett

 7. Aangezien, onder AUDIT, niemand opgevallen is dat het hier om FEITEN gaat, vraag ik mij af waarom de inzenders zo spastisch reageren. Ieder heeft zijn/haar eigen onderzoek(van horen zeggen) gepleegd waarbij niet geschuwd wordt om met namen te strooien(waar zijn de feiten??).De zaak is voorgelegd aan het OM, laat deze orgaan haar werk doen, hands off, zodat de regering ook haar werk kan blijven doen. Over 4 jaar mag men de regering hierop afrekenen. Als er zaken zijn die deze regering moet afhandelen waarbij dubieuze transacties naar voren komen of naar corruptie ruiken, is hiervoor fiat gegeven dus een handtekening/naam en die moet uiteindelijk voor boeten……..

 8. @Alexis, het is niet “QUE vadis”!!! maar QUO vadis!!! en om jouw vraag toch te beantwoorden: TROMP NAAR HUIS!!!

 9. Als de heer Wiels aangeeft dat wanneer een van de coalitie partijen de stekker uit deze coalitie trekt, hij de corruptie bij MFK en MAN naar buiten zal brengen. Is hier dan geen sprake van strafbare feiten? Chantage en het gedogen van corruptie.

 10. De gegevens vanuit Banco di Caribe zijn, als je de wandelgangen mag geloven ,naar buiten gekomen via de zus van die ordinaire Ivar Asjes. Zij werkt daar en heeft klaarblijkelijk toegang tot deze vertrouwelijke gegevens gehad.
  Overigens wordt nergens aangetoond dat Tromp een misstap heeft begaan.
  Leningen zonder onderpand worden wel vaker verleend door de commerciële banken, daar is niets vreemd aan! Wat er verder met deze gelden gebeurt gaat niemand, behalve de bank in kwestie, iets aan….
  Kortom, de zoveelste ordinaire poging om greep te krijgen op alle belangrijke instituties van dit land. Wat er daarna gaat gebeuren laat zich raden!

 11. Ik denk eerder dat de MFK haar eigen corruptie probeert te vertroebelen. Lijkt me dat de regering onrechtmatig op zoek was naar dingen om zo Tromp te chanteren om af te treden zodat ze een eigen strooimannetje kunnen plaatsen daar.. en als de MFK de Centrale bank beheerst kunnen ze makkelijker hun corruptie plegen.

 12. Nou, om eerlijk te zijn, geloof ik eerder dhr. Tromp dan de MFK. Deze mensen doen niets voor het land. Hebben jullie gister het interview gevolgd met dhr. Rozier, alles was goed wat de MFK doet. Weer zo’n ondernemer in de regering. Sjonge, jonge, jongen, que vadis??